Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?

Няма да се уморя да се боря за живота на всеки българин, каза той
Обновена: 27 яну 2021 08:33 | 27 яну 2021 08:31,
355
Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа. Това заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги - министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите, че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва", обясни здравният министър.

Още по темата

"Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А ако проявя безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?", коментира още Ангелов.

"Намираме се в безпрецедентна здравна криза. На предпоследните места по заболяемост сме, не може с лека ръка да зачертаем всичко", каза министърът.

По отношение на ваксините здравният министър обясни, че у нас идват толкова дози, колко са договорени между фирмата производител и ЕК, която е упълномощена от НС да представлява България.

"България в момента участва в европейско споразумение и всички ваксини, които са за европейските граждани, ще бъдат в нашата страна. Ако издадем разрешение за ваксина за страна, която е извън ЕС, то то важи за всички страни в ЕС", обясни проф. Ангелов. На ниво ЕС вече текат преговори за руската ваксина и ако тя бъде одобрена, страната ни може да се възползва.

България вече е договорила 12 млн. дози. От всяка ваксина ще има по около 3 млн. дози, за да могат гражданите да избират, обясни здравният министър.

"Всяка ваксина се поставя, когато дойде у нас. Ние взехме решение да се запази втората доза. Ако не беше така, сега щяхме да водим разговор защо 17 00 граждани не са ваксинирани", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "борец за живота на българите" да му се отнемат всички доходи получени от държавата, за целия период в който е имало дори един единствен затворен обект. После да се изолира в тясна килия без право на храна, вода, отопление и електричество за същия период, за да се спаси живота му български.
33
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учудването на ботоксовия още един път доказва, че сития не вярва на гладния. Проблема с неработещите заведения не е само за собствениците им, а и за тези които работят там. Това не може ли да го разбере ботоксовия, друг въпрос е дали, ако отворят ще имат посетители.
32
3
 
1
 
! Отговори
заинтригуван преди 3 години
До ЗороЗоре ит дупчен билет ли си?
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е вирус, а някаква бактерия във щаба няма нито един вирусолог качествен затуй пък има много специалисти по гъбички на краката. Анаеробните бактерии например биха се развили точно на такива места каквито са маските, които носим. Бактерите предизвикват инфекции както кожни така и могат да са на дихателните пътища. Защо във щаба е пълно със специалисти по гъбички на краката а не със вирусолози. Гъбичките по краката се предизвикват от бактерии.
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Широко им е около врата на всички дето не си изкарват парите между хората а с кибичене "хоум офис". Не ги бъркат затваряния щото заплатката тече. Другите кучета ги яли. Егоизъмът е стигнал невиждани висоти.
29
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботоксовия министър е пионка на простата Тиква, не случайно го гласят да става депутат от ГЕРБ. Това е нагледно доказателство, че вируса у нас се използва само за политическото оцеляване на шайкаджиите. Всички от Нощ са също изявени гербаджии или натегачи като плешивия мазник Годжи и Балтов
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради лъжите на банкянския крадлив оскотял кофпомпаджия.
27
15
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
а в UK, Германия, Франция... молове, заведения и т.н. са затворени и в някои страни няма изглед да отворят до края на Април. Шведите по принцип са по-малка гъстота на населението и не са толкова социални както сме ние и останалите южни страни. Плюс гражданите там спазват препоръките. Дистанция се спазваше и без правителството да им казва да го правят. Тук е точно обратното - казваш му стои на 1.5м, поне на опашката в магазина - той се наврял и се допира до мен.
26
8
 
16
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Като имаш разум, защо пускаш учениците?На последните места сме в Европа, защото прояви малко разум и след 2 месеца леш ги запря.Какъв е резултатът от експеримента с 1-4 клас? Вдигнаха ли пак и заразени и умрели?Заведенията могат да работят на 30% и няма да има вълна! Наблъсканите в една стая по 7-8 часа ученици са много по-опасни. Ако имаш капка мозък връщай учениците онлайн и пусни малко заведенията да работят със строги мерки и глоби.Освен това с наши пари плащате на заведенията.
25
3
 
21
 
! Отговори
юберашунгмахен преди 3 години
Намираме се в режим на ОБСАДА , но нарочно са оставени хранителните стоки за да не може на населението да му се включи инстинкта за самосъхранение и да започне борбаима интернет и соц мрежи и хората са приспани, не ги интересува нищо, ще умрат от глад но няма да се СЪБУДЯТгледайте експеримента над лабораторни мишки , ако ги захранваш с ДОПАМИН те не мърдат изобщо и не ядът, умират от глад ама щастливи
24
5
 
20
 
! Отговори
факт преди 3 години
След двете ваксинки, Ангелоff определено е позатъпял!
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхиле ,страхотен коментар,задълбочен,интелигентен направо академичен.За съжаление толкова ти е интелекта,да напишеш една дума.
22
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко трябва да си нагъл, да продължаваш да вземаш заплата платена от хората, които остави безработни и да им казваш в очите, че го правиш за тяхно добро? Това е абсолютната морална уродщина.
21
22
 
9
 
! Отговори
asd преди 3 години
Какви комисиони от ваксините, бе хора? Една ваксина струва между 5 и 20 лв. Една кутия цигари струва 5 лв и я гориш за един ден. Смешни пари са това. Целта е да се ограничи и приключи с тази пандемия. Какво търсите под вола теле?
20
13
 
13
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Протестират ,че не могат да си купят последните модели скъпи коли ,а основният им оборот-белото не върви !
19
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами протестират щото не са станали политици да си имат сигурна заплатка, а трябва да си изкарват прехраната с труд, но в момента не им позволявате.
18
2
 
26
 
! Отговори
Мутри ВЪН преди 3 години
КилчетаЧекмеджетаПачкиШкафчетаВСИЧКИ МАСОВО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н министър къде и друсала хора колежката ви
16
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако ти, Ангелов, НАИСТИНА се чудиш защо хората протестират и не схващаш какъв е проблемът, значи си неадекватен и неспособен да ръководиш министерство. Ако, обаче, само се правиш на ущипана мома, значи си... абе, значи си МОМА.
15
1
 
34
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Ясно се вижда как в началото на статиите яко всички закопаваме ГЕРБерите. След това се появяват ГЕРБ троловете.