Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството

Мениджърът на алпиниста: Цял участък на К2 не е бил обезопасен
179
Връщат тялото на Скатов в Сливен с помощта на правителството
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен.

Това стана ясно на среща на министър-председателя с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Още по темата
"Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени", отбеляза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас.

Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже.

Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се уреди въпросът кой поема разноските, но е редно да се отбележи, че България е една от малкото, ако не и единствената държава, която плаща за търсене и погребване на тленни останки на алпинисти, другите си оставят гражданите да гният горе и да служат за пътепоказатели.
108
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Да приберем тялото на човек, прославил България - възстание. ''......................българския селянин с радост би платил за чалга или мерцедес на старо, но такива подвизи са извън обхвата на съзнанието му ... какво значи да изкачиш връх, когато може да киснеш в кварталната кръчма и да слушаш сръбско
107
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо, нали е искал да е там? Там да си остане!
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До rupiМного хора са го направили брато, "щом не си от нашите" ще скъсаш не само потник, така е в БГ :))
105
1
 
25
 
! Отговори
K2 преди 3 години
не бил обезопасен.... СМЕШ..НИЦИ ТАКИВАК2 е най-опасната планина в света! Те какво очакваха??? Да е разходка в парка с люлки и пързалки ли???Нали е бил застрахован??? Тая застраховка не покрива ли транспорта на мъртвец до родния град???
104
15
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Абе всички сте много отворени, нямали да плащат хаха плащате сума време милиарди на фирмите на Бочко ... няма ядове. Да приберем тялото на човек, прославил България - възстание. По-тъпо племе от нас няма, заслужаваме си съдбата, *** НАРОД!
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е...алпинисти планинари мрът като гъби ,да се покажат колко са важни и смели ..умни като крив кюнец )
102
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така, ко стана сега, ние ли пак да плащаме.Един емигрант майка му 6 месеца не може да прибере тялото от чужбина, защото няма пари, а байко ще го возят на самолет безплатно и ние ще плащаме.
101
1
 
27
 
! Отговори
rupi преди 3 години
След тази статия,особенно с въжето от дрехи, не ми остава нищо друго освен да си скъсам потника, да си направя въже и да се самоубеся и да изчезна безкрайно.
100
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bg nsrod ne e dlajen da plaschta i a si sastrahovki ne darjavata i naroda vs sportisti imat sastrahovki alpinistite saschto mom4eto skiora koeto po4ina v bg platila li e darja ata beschto ne sa edni pomosch i plaschtane sa dr ne bog da prosti va jertvi va i ot corona 19
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sa edni ima pomoscht sa dr njama tova e jivota big da go prosti i dr trima alpinisti koito ne gi otkriha
98
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Не сте ме разбрали братлета и сестрички :)) За всичко сте прави, обаче човека е известен, какво да направят в случая властимащите ? :) Ако беше някакъв дето не го знаят, нямаше да дадът пукната пара за него, просто реклама :)) Просто се питам защо немците отказват да платят, нали са го застраховали човека, или българина не е човек :) :((
97
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да питам - когато се загубите у нас и повикате спасителите, ви казват - що не сте си направили застраховка?Когато отидеш на експедиция с всевъзможно финансиране и задължителни застраховки (защото винаги можеш да умреш и да се наложи да ти репатрират тялото) - държавата те приибра за наша сметка. Защо?
96
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108Добре, обаче какво ще стане тогава ако държавата не го върне ? Ще изгние в Пакистан ли ? Верно че не трябва да се плаща частна инициатива, но немците не искат да поемат разходите.Ако го оставим да изгние, това какво ще говори за нас като държава, може би че не сме такава !? :)
95
1
 
17
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 3 години
Чуя ли ,,застраховател".....,бягам, като ужилен. Тези са тарикати по всички точки. Покриваш уж нещо, но то не било това ,,нещо". Въздухът бил замърсен и компанията не поемала разноските. Или ...водата не е от дъжда, а а от СНЕГА. ....Има хиляди подвидни камъни на застраховките. Това се отнася и за алпинистите.Въжето например не е застраховано...., а краката на Роналдо струват 5 000 000 евро...А сега де....Надал пък плаща на година 120 000е
94
3
 
13
 
! Отговори
Борисов е зло! преди 3 години
Не се лъжете от захаросаните приказки,с които ви лъжат,защото знаят,че точно това искате да чуете,Борисов е самата мафия и покровителя на мафията,а още по-страшното е,че ще мине през още много трупове,за да запази себе си,ако случайно победи на изборите! Много хора бяха разболяни или убити от него,вкл. и политици,вкл. и обикновени хора,вкл. и бизнесмени,вкл. и служители,вкл. и бащата на президента РадевНиколай Марков , експерт по национална сигурност:https://youtube/watch?v=upjEEgSqoYo
93
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KromНикой не ти пречи да дадеш пари за неговото връщане. Не е редно държавата, сиреч всички ние да плащаме за това. Никой не е казал, че не бива да го връщат. Просто казваме, че да не е за наша сметка.
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се лъжете от захаросаните приказки,с които ви лъжат,защото знаят,че точно това искате да чуете,Борисов е самата мафия и покровителя на мафията,а още по-страшното е,че ще мине през още много трупове,за да запази себе си,ако случайно победи на изборите! Много хора бяха разболяни или убити от него,вкл. и политици,вкл. и обикновени хора,вкл. и бизнесмениНиколай Марков , експерт по национална сигурност:https://youtube/watch?v=upjEEgSqoYo
91
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 102 АГерманския застраховател отказва да плати, явно само народни пари ще го върнат Скатов да го погребат :( За какво са тези застрахователи тогава, просто да точат кинти ли ? :( Иначе съм съгласен с болшинството, че хиляди умират в България, поради липса на загриженост на държавата, но не съм съгласен да хулите мъртвия човек :( Сгешил е, платил си е с живота, не трябва да се обвързва политически.
90
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата пак си прави предизборен пиар с нашите пари. Обаче за болните деца ще събираме капачки.