Радев за случая със сина си: Няма повече да коментирам този режисиран скандал

Президентът призова за разследване на злоупотребите с европари
Обновена: 11 фев 2021 19:59 | 11 фев 2021 19:20, Анисия Иванова
421

Президентът Румен Радев призова журналисти и служби да разследват злоупотреби с европари в периода от 2015 до 2018 година. Държавният глава обяви това в отговор на въпрос за казуса с обществената поръчка на джипове за МВР, разследвана от ОЛАФ.

„Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ. Към констатацията на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват, според техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет.

Още по темата

По разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото сега този скандал да се потиска преди изборите, след тях най-вероятно България ще трябва да плаща”, заяви президентът.

Президентът коментира и случая със сина си Георги, който бе на парти с непълнолетни връстници в апартамент в София.

"От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган”, заяви той, цитиран от Нова тв.

Коментарът на президента беше на откриването на годишната археологическа изложба в Националния археологически музей.

Преди няколко дни от Президенството официално съобщиха, че синът на Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. "Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни", заявиха от прессекретариата на държавния глава.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов също коментира скандала и лаконично заяви, че синът на президента Румен Радев е сред тийнейджърите, които са били хванати на шумно парти в хостел в центъра на София през изминалия уикенд, но там си работило МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето не го плюе народа, а го плюят гербавите гладни *** - и в тов сайт е пълно с *** :) и го плюят с пари откраднати от нас! Да живее Президента Радев и затвор за дебелия ненаяден клооун Борисов и шайката с него!
288
7
 
7
 
! Отговори
Боко Дебелото Черво преди 3 години
Ааа ще го коментираме и още как. Значи за моята спалня може а за радевото синче не може. Така ли разбирате демокрацията?
287
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия деро питат : Имаши ли сме друг Президент дето....Не, Президент до преди Румен Радев сме нямаши. Бяха разноцветни пионки и разни пльонли като *** Плевнелиев-Бацев за който никой не би гласувал ако вожда тиква не бе излезнал да посочи.*** се от яд-народа обича Президента Радев и ненавижда плондера!
286
15
 
1
 
! Отговори
Anton Todorov преди 3 години
Колеги *** пт ГЕРБ. Виждам че сте 90% от коментиралите и хейтващи пРезидента. Аванс зс хейт ще има ли тоя месец? Не се продавайте за стотинки моля. Подбивате ми пазара.
285
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божеее, като си помисля, че имах някои забележки към предишните ни президенти!Напразно е било, напразно! Човек никога не знае какво има да види!
284
1
 
18
 
! Отговори
Читател преди 3 години
"Повече няма да го коментирам" каза комуниста! А кога си го коментирал?
283
1
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
По жалък президент не сме имали...
282
20
 
2
 
! Отговори
до 309 преди 3 години
Защото го нападат комунистите от ГЕРБ непрекъснато, а особено сега, преди изборите не се ли замисляш, току как така "скандалите" с президента Радев зачестиха?*** сигурно съвсем случайно Радев започва да прави сам скандали точно преди изборите нали? И ние само трябва да повярваме?Е как ли пък не! Хайде де!Да не ручаме доматите с колците, а?
281
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имали ли сме друг президент, с чието име да се свръзвали толкова много семейни скандали? Даже Плевнелиев си перкаше самичък и толкова! Ами да се позамисли Радев защо постоянно възникват толкова скандали със семейството му - и не, не са режисирани, сами най-активно си ги създават!
280
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я,президента на БСП как лъже хахаха,като цялата им партия хаха
279
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятото ония кукувици от системата, тероризираха премиера и внучетата му, а тука Фигуран-та иска да скрие, че невъзпитания му син е един гамен!!!!!!!
278
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазача на комуниста има ли семейство?
277
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 303 Хората не упрекват толкова сина му, а упрекват самия Фигурант в отказ да признае истини, а още по-точно - че лъже и прикрива гафове, а същевременно пледира непрекъснато за "прозрачност", "чесност", "почтеност",...!
276
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста долно да нападат президентът със сина му?
275
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От видеоклипа се личи как Фигуранта най-нагло лъже и прехвърля вината на "***" медии и "режисиран скандал", вървейки глава във всички посоки сякаш търси подкрепа от "Майка Тереза" и примигвайки като "плъх у брашно" при пасажите на лъжливите си твърдения !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква = Фигурант...и Лицемер
274
2
 
26
 
! Отговори
Говедар преди 3 години
Никой не иска да коментираш,а да възпитаваш синът си.Защото явно е изпуснат
273
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фатмо,бегай,не чиниш
272
4
 
31
 
! Отговори
teo преди 3 години
Другарю президент Радев, твоята наглост прехвърли всички граници на държавен глава, който забрани на журналистите да показват истината за твоето синче , което не си показва личната карта, уповавайки се на теб, че ще го прикриеш, както прикри баща си, който блъсна човек! Не забравяй, че дните ти на имунитет са преброени и дори Путин не може да те спаси от затвора след президентските избори!!!
271
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
297 Никой не ти се хваща на тази подмяна, Радев е любимецът на Путин ,който го използва, за дестабилизация на България. Няма как, президент-революционер, напуснал президентството, с вдигнат юмрук,да зове към метеж над парламента, и да бъде демократ. Руски слуга и разединител на нацията, това е Радев.
270
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
296 Хааах, най-голямата смешка,руският слуга Радев и руските му оркив президентството, заедно с кървавата стогодишнината БСП и компания/Решетников, щели да борят комунизма? Има ли някой вече в ЕС, който да кани Радев, за европейските лидери той е"руския човек", а за нас, предател, който изнася секретна информация на Русия.