БСП vs ГЕРБ заради починалото от ток дете, искат Борисов и Фандъкова в НС

Караянчева зове: Не правете политически пиар от смъртта на момчето
Обновена: 17 фев 2021 10:04 | 17 фев 2021 09:58, Камелия Цветанова
227

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП настоя да бъдат изслушани в парламента премиерът Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова заради починалото от токов удар 16-годишно момче в София.

"Става дума да намерим и да потърсим отговорност от хората, които са виновни за смъртта на едно българско дете. Тъй като се появиха информации, че този оголен кабел е захранвал павилион на общински съветник от ГЕРБ, трябва да дойде тук Бойко Борисов в качеството си на премиер и бивш столичен кмет и лидер на ГЕРБ, както и Йорданка Фандъкова в качеството й на кмет и заместник-председател на ГЕРБ", отсече левият Иван Ченчев.

Съпартиецът му Георги Свиленски настоя, че Борисов и Фандъкова трябва да отговорят на въпроса кой разреши да има павилиони в София с незаконен ток.

Още по темата
"Борисов беше две години кмет на Столична община, след това Фандъкова застана на този пост 12 години. Хората се интересуват чия собственост са тези павилиони, а сега всички българи могат да си помислят защо Караянчева крие собствениците на тези павилиони", обвини той.

Левият Филип Попов коментира, че от два дни всички софиянци прескачат шахтите.

Шефката на НС Цвета Караянчева призова социалистите да не правят политически пиар от една детска смърт, а всички да изкажат съболезнования на семейството на починалото момче.

"Ясно е, че влязохме в предизборна кампания", заключи тя.

Вежди Рашидов от ГЕРБ, след като изказа съболезнования на семейството, обвини БСП в примитивизъм.

"Никой не е искал да го убие, случило се, напоследък за срутванията Бойко Борисов ви е виновен, за магистралите Бойко Борисов ви е виновен, но вие сабалем да продължавате с този негатив и да го превръщате в политика, не ви прави чест, за това ли идвате, да си правите политика от смъртта на едно момченце", скочи той.

"От сутринта сме в някакъв примитивизъм и негативизъм", обобщи той и призова Караянчева да спре това "извращение".

Въпреки настояванията на социалистите, председателят на НС не подложи искането им на гласуване. След като беше изчетен доклада по първа точка от дневния ред, Караянчева обяви, че ще го подложи на гласуване „само и само да тръгне работата“.

В крайна сметка предложението на БСП не беше прието. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кога 19Не е гот да изтъкваме етноса в този случай, но пък точно с Германия да даваш пример... победена страна, колония на Джунайтед стейтс. Мани ги, те са бита карта.
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вижте процедурите и таксите които се прибурат за да си пуснеш ток за една крушка и ще видите от къде изначално тръгва всичко.
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз мисля че акцента е общински съветник а не от коя партия е, ако си мислите че само от конкретна партия си правят квото искат. А в случая ай стига глупости, дете е починало а вие си правите пиар върху гроба му.
25
7
 
24
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
КМЕТЪТ на Триадица е от ДАЙ БЪЛГАРИЯ, по закона за местното самоуправление - негова е отговорността, нещо не ви отърва, а
24
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То кметът на Триадица, където е случаят е от Да България. Той трябва да дава обяснения в НС!
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия двамата - в НС? Че те не са ходили на работа, вкл. и там от месеци! Сега ще се дигнат да идат?
22
9
 
9
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
много се задълба тази тема хаиде спрете се всеки ден стават катастрофи и сиотиват хора едните искат пари другите търсят политически реванш
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има си ресорен кмет да отнася плувката, Гешев няма ли да отиде на местопрестъплението или в Президентството да рови е по интересно, то щито който ще прави там далавера ше си държи бакиите на работното място.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да прокараш ток е мъка в БГ.Затова хората прибягват до закачане по втория начин.
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До питамНе е вярно, че всичко става с благословията на ГЕРБ. Районния кмет и неговата администрация дават разрешенията. А на район Триадица не е от ГЕРБ! Пак питай. Но питай Христо Иванов/Бойкикев/.
18
6
 
10
 
! Отговори
Кога преди 3 години
Кога ли ще спрете с расистки коментари.Ако в Германия напишете коментар на расистка основа или дискриминираща,отивате.в затвора. Спрете с примитивните коментари в защита на политици,без значение какви са.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момче, ама сигле! Ако не беше римлянин и то преди избори, никой нямаше да вземе отношение. Писна ни от индо-бразилското толериране. През ВСВ са установили, че и за canyн не стават, но тука са им изборното ядро и на ГЕРБ, и на БСП, и на ДПС. Затова това трябва да им се бие шута, както и на Магарешки, Чифте Шкембак, Валери Сталин, Ад0лф Сидеров и...
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сигнали за опасни шахти и стълбове заваляха в медиите след трагичния инцидент, при който след токов удар загина 16-годишно момче. Оказа се, че вероятно става дума за неправомерно захранване с ток на търговски обект, който се намира в двора на болница. Това, разбира се, тепърва ще се установява категорично. Шахтата вече дни наред е ничия. Оголеният кабел-убиец - също."Но армията на чиновниците расте, стоят си по бюрата, клатят си краката и работа за 5 пари не вършат.
15
9
 
10
 
! Отговори
Не е преди 3 години
Не е популизъм когато казваш истината. Аз никога не съм харесвал БСП и няма да ги харесвам,защото съм демократ. Но тук са прави,но не трябва да искат изслушване , а оставка. Погледнете какви и за какво си подаваха оставки в нормалните държави. На пр. В Япония влак закъснява за няколко секунди и Министър на Транспорта си подава оставка. В Европа колко Министри на Здравеопазването си подадоха оставка. При нас ежедневно умират хора....
14
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Районния кмет е от ДБългария! Защо Фандъкова и ББ? Айде стига! Там са минали десетки хора и е чистено от сняг! Защо точно чаааавето го е тръцзнало?
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че политизират проблема е ясно - избори предстоят. Но че Фандъкова е крайно некадърна, изключително крадлива и плачевно некомпетентна кметица, която превърна града ни в абсолютна клоaка също е безспорен факт. Не познавам нито един истински софиянец, който да е гласувал за нея. Нито един, а съм питала всички приятели и познати.Моля се да допуснат до кметското място интелигентен човек с висок морал, за да оправи за няколко години РАЗРУХАТА след герб.
12
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кърджалийското "цвете" пак ще бъде попарено от Карадайъ
11
9
 
12
 
! Отговори
питам преди 3 години
Кое от това не е вярно???"Борисов беше две години кмет на Столична община, след това Фандъкова застана на този пост 12 години. Хората се интересуват чия собственост са тези павилиони, а сега всички българи могат да си помислят защо Караянчева крие собствениците на тези павилиони"Колко години са това? Всичко в София става с благословията на ГЕРБ, то в България всичко става с благословията на Борисов, така че крайно време е някой да носи и отговорност, а не само да трупа пари в чекмеджета!
10
6
 
8
 
! Отговори
Да преди 3 години
Да предизборна е със сигурност. Но у нас самомтогава се върши.работа.Време е някой голям да поеме отговорност.Достойните хора си подават оставка и след това масово се правят проверки.Бойко да си подава оставка и служебното правителство да направи масово проверки на всичко. Като се казва от А до Я и да започнем по-добре да живеем. Първото което да направят е да се заемат със съдебната власт. Там има най-много работа, след това корупцията,след това здравеопазване,образование и ....
9
6
 
12
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
БСП гледа от всичко да прави популизъм. Да не разсъждават много, има си разследващи, стига са разтягали локуми по тази история. Изтърка се вече