Борисов: Запазихме работни места с мерки за няколко милиарда

Премиерът посети завод за хидравлика в Кърджали
190
Борисов: Запазихме работни места с мерки за няколко милиарда
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов посети завод за хидравлика в Кърджали.

"С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика. Затова нито един работник не е освободен, даже веднага могат да назначат още 150 души. Ето това сме направили с антикризисните мерки, за които са дадени вече няколко милиарда. Те влязоха в подобни компании, запазвайки работните места, а и конкурентоспособността", заяви министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.
 
Фирмата се е възползвала от подкрепата на правителството чрез мярката 60/40 в периода април 2020-декември 2020 г. и така са запазени близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, вече не използва антикризисната помощ. Заводът в Кърджали произвежда цилиндри за всички големи компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника.
 
"Драго ми е, че има такива млади хора на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати", каза премиерът Борисов пред ръководството на завода.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е народен представител от Кърджали, посочи, че в областта по мярката 60/40 има ползвани над 13 милиона лева и са запазени повече от 6000 работни места.

Премиерът добави, че с ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията и предприятията ще започнат да функционират в нормалния си ритъм. В хода на посещението си в завода в Кърджали министър-председателят разгледа технологичния процес по изработката на продукцията, която заради високото си качество и иновации намира пазар в целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Борко, но ти кажи защо се разцепи като басма построеното от ТЕБ около Лъвов мост?
37
2
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Що не се хвали на Лъвов мост или пред Иван Рилски? Ами цъфнал в Малко Търново и раздава милиарди. Впрочем за апологетите му, които се възхищават, нищо от приказките му не е вярно.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заводите и банките трябва да фалират щом не могат да работят. Така държавата ще фалира ако им плаща заплатите, а директорите стават милионери грабежа на ГЕРБ.
35
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако махнете Борисов и си изберете някой друг, направо ще ви облива с мен и масло и ще се къпете в прясно мляко. Живот ли бе да го опишеш?Кой ще ви оправи? Слави чалгата или интернационалните/безродни комунисти?Работете здраво и се оправете сами. Щом има хора които са добре, значи вината, че сте зле е във вашите вкиснали ратайски гени.
34
3
 
20
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Хората в Бг изпадат в паника когато Еврак Чекмеджанов им отиде на гости в завода, защото това е сигурен признак че бизнесът им е привлякъл нечие внимание и следващата стъпка е да трябва да се разделят с пакет акции за оказаната помощ
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кърджалийската трактористка се е кланяла на Борисов, а знаем как я нарече.
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия милярди са само за мутро шайката на ГЕРБ и кухи фирми или банки на ЕС. Много българи нямат пари за храна и за лекарства.
31
18
 
5
 
! Отговори
КрадНелия преди 3 години
Всичко това е вярно, но как да го признаем с Кауна безделник. Ние фалирахме държавата без пандемия, Борисов прави растеж и върви напред по време на пандемия.
30
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа е Борисов, построеното от него ще стои 100 години.
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след около 20тина години, който помни това 10 годишно недоразумение което уби България, ще се чуди как е възможно толкова много години на власт да е била такава амеба и производните му ***-та и симеоновци и останалите жалки подобия на хомо сапиенс...но ще си заслужава да стои в книгите да дава пример за най-отвратително човешко същество ...
28
3
 
30
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Избори до дупка българино! Тази мафия ГЕРБ.Създадена от бившето борче с бухалка д-р Борисов след 1989 гТрябва да бъде измерена от политическата сцена! Управляваха ни повече от 10 г.С реални 24 процента! Ако имат и толкова де! Възползвайки се Че Ти Не гласува през тези 10 г! Време е да се събудим И УЧАСТВАМЕ МАСОВО В ТЕЗИ ИЗБОРИ!!! Гласувай за когото си искаш! Но просто гласувай!!-:) Успех българино! Време е за промяна!!!
27
1
 
28
 
! Отговори
мак преди 3 години
Колко пъти на ден пишете за него, сега и за тая екскурзиантка . Много работни, бе. Много им се мазните с отразяване на "инспекции". Разбрах, защо т.лупа не носи маска - за да му гледаме физиономия, една такава съсредоточена, или строга, или разбираща, или добродушна, зависи от случая и зависи, с кого се среща.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва всички социални системи по целия свят да се стопират. Държавата не е длъжна да хрантути мързеливци. Има си частен сектор, ако си способен оцеляваш, ако не - на гробището!Писнало ми е да гледам мързеливите си комшии на социални помощи. Плащат по 40-50лв ток и по цял ден горят дърва събрани от пътя, егаси мизерията. Някои не знаят защо съществуват.
25
1
 
6
 
! Отговори
Местя преди 3 години
го
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден се разминавам с бедни хора , със скъсани обувчици , стари дрехи , без зъби и аз отивам към това положение и после да ми говорят че стандарта е добър с тез заплати и пенсии . Финансово може би са добре някъв малък процент
23
1
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Тиквата и кофата при стадото и вместо да ги освиркат и бият с камани, стадото гледа и блее!!!
22
3
 
13
 
! Отговори
6Брех , той можел да преди 3 години
Той можел да смята1
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От милиардните мерки на Борисов не съм получил 1 лев.
20
2
 
18
 
! Отговори
V преди 3 години
И кой е искал да се запазват нископлатени и нискоефективни работни места с милиарди на данъкоплатец който няма пари да се размножава и може да изчезне ? Нали това беше една от грешките на комунизма ? И Си Дзинпин за това говореше в речта си за Давос .По добре е да има свободен пазар и да няма ,,мерки,, Само два месеца са минали от началото на годината а вече втори заем тегли тиквата. Не може всеки месец заеми да теглим и срещу тях да няма нищо за тия дето ще ги връщат заради рекетьора боко
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11 - Данчо Полицая ти ли си ве?