Асоциациите на заведенията и фитнесите готови за протести

От браншовете са категорични, че няма да допуснат нови рестрикции
10 мар 2021 11:49, Ния Христова
46
Асоциациите на заведенията и фитнесите готови за протести
Снимка: БГНЕС
"Абсолютно неприемливо е каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията". Това става ясно от отворено писмо на двете сдружения на ресторантьорите. Членовете на асоциациите са категорични, че противоепидемичните мерки се спазват и са против всякакви бъдещи ограничения, свързани с работата им. 
 
От браншовите организации предупреждават още, че са готови и по-директно да отстояват правата си.
 
"Нямаме някакъв механизъм да не допуснем затваряне, освен да протестираме или да работим – въпреки заповедите. Не мога да се ангажирам от името на всички колеги дали това ще се случи или не. Категорично обаче сме против това, че мерките, които държавата взема за борба с нарастващия брой на позитивните случаи, се изразяват в затваряне на едни определени бизнеси. С държавата сме от една страна на барикадата. Както тя и ние сме заинтересовани хората да бъдат здрави". Това заяви в ефира на Нова тв Радка Чернева от Българска асоциация за здраве и фитнес.
Още по темата
 
Председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов изрази изненадата си, че няколко дни след отварянето на заведенията отново става дума за рестрикции и затваряне на заведенията. 
 
"Абсолютно сме категорични, че ръстът на новите случаи на коронавирус не се дължи на нас. Обезопасили сме нашите обекти на максимум и през последните дни се видя ясно, че хората се връщат, защото ни имат доверие", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията са прави. Увеличаващия се брой заболели на този етап не се дължи на ресторантите. Тях ги отвориха миналата седмица, а тенденцията стартира много преди това. Ситуацията е наистина патова и ГЕРБ се провалиха. По-добре да не бяха птваряши заведенията ако ще ги затворят след три седмици. Ама така е. Искаха предизборно да лъснат, но сега ще страдат.
20
4
 
8
 
! Отговори
Медик преди 3 години
На държавата и се гърбец пука,на ресторантьорите им се х,чец вири?!Ами като сте толкоз сигурни и намахани че ще правите пир по време на чума,да си подаваме оставките и болните да ви ги пращат в ресторантите да ги реанимирате,храните,веселите или погребвате ,както вие решите?!И после да няма мутрата виновен,ГЕРБ ви крив?!Всички вие дробите попарите,а прехвърляте негативите и загубите на обществото!!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и предният път....
18
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става дума за заведения, а за физическа, психическа и духовна свобода!!! Социалните контакти и живото обменяне на идеи са в противовес на Новия световен ред, който в момента се установява!!!
17
3
 
19
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
......да помогне финансово на над 600 хиляди българи които останаха перманентно безработни .пишеш глуписти приятел, първо не са 600х а са 200х. Второ не държавата им е виновна че са взимали пари под масата, че лефовете им за крили оборот и са били на 4 часа осигуровки.
16
4
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Ти може и да можеш без ГЕРБ,щото ГЕРБ се съобразява и те пита по кое м,до да те почешат,а ти се гуцаш и се изживяваш за безсмъртен и велик!!Да,ама когато ти почука на вратата КОВИД 19,той нема да те пита дали можеш без него,а направо ще те хване за гърленцето и тогаз ще се разтичкаш да търсиш услугите на ГЕРБ,както го стори Нинова и Гошко Тъ по то,а разбирам,че и баджанака днес усетил,че баджанак му Грипен Ветов го е послъгал!Така,че много сте наперени,докато не се окъкате и земете да кви чите
15
3
 
5
 
! Отговори
Taню преди 3 години
Откaчалки...
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сервитутките се събудиха и почнаха да цъкат минуси!Я се стегнете и се преквалифицирайте, вместо ПАК да се занимавате с тъпотии
13
4
 
19
 
! Отговори
Домашно гости преди 3 години
Може и без кръчми, барчета и т.н..Преоткрихме забравеното домашно гости-хубава храна, ракийка ,салатка, чисто и уютно,приятели ,музика ,каквото искаш-пълен кеф по пантофи.Хем не харча пари за глупости, хем е по-безопасно. Без ресторанти може ,но без добро здраве си за никъде
12
5
 
4
 
! Отговори
Аз мога и без герб преди 3 години
Дойдоха и ни направиха живота чудесен.
11
8
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Може да се премине в планов режим за заведенията и хотелитеМесец работят два не - смятам че ще удовлетвори всички докато постихне епидемията
10
11
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Ти като искаш държавата да се грижи за обществото що не пледираш същата тази държава за 1 година назад да помогне финансово на над 600 хиляди българи които останаха перманентно безработни заради курайския грип както го направи цяла Европа и целия свят а
9
3
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Заради такива им.бецили като теб България е на този хал
8
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда да се затваря нищо друго, освен училищата! И това НОЩовете много добре го знаят.
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да затварят, това са утайките на обществото, може и без кръчми и кафенета.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ще си стоят сами в заведенията накрая.
5
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов да ги заплаши, че ще им спре всички програми и плащания. Който работи - арест, глоба, пълен запор и даване на прокуратурата!До кога разни мутри ще поставят условия в тази държава.
4
4
 
17
 
! Отговори
Х преди 3 години
Ама като взимате 5лв за гадна бира и 15лв за увяхнала салата, добре ви е. Жалко е наистина за хората в този сектор, но немалка част от заведенията са много под нормалното ниво на качество и обслужване.
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не искам да плащам данъци, но плащам и не ходя по протести. Въпреки, че част от данъците ми вероятно отиват в нечии джобове, в крайна сметка са основата на държавата, а аз искам да има държава и тя да се грижи за обществото. Ако обществото е застрашено заради вас, вие как мислите, че ще се разреши този проблем?
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега една колективна оставка на лекарите и после сервитутките да ходят да лекуват?Сделка? Чудесно! Разбрахме се!