Проф. Балтов: На предела сме, трябват по-сериозни мерки

В „Пирогов“ има настанени 11 деца с коронавирусна инфекция
16 мар 2021 09:18, Елка Василева
229
Проф. Балтов: На предела сме, трябват по-сериозни мерки
Снимка: архив, БГНЕС

„Почти сме на предела на възможностите и трябва да се мисли за по-сериозни мерки. Може би трябва да се вземе вече отношение и за по-малките деца. За съжаление може би ще трябва и те временно да спрат обучението и детските градини. Продължава да се увеличава броят на новозаразените малки пациенти.“ Това каза директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред БНР.

Капацитетът на болницата е почти запълнен, допълни той.

Още по темата

В „Пирогов“ има настанени 11 деца с коронавирусна инфекция, съобщи Балтов. Децата са в добро състояние, лекуват се с венозно поставяни антибиотици. Днес на среща при здравния министър директорът на „Пирогов“ ще предложи да се разкрият още 20 легла за малки пациенти, т.нар. спешни педиатрични случаи, както и допълнителни 10 реанимационни легла заради недостига на този тип легла в цяла София.

Около 10% от общия брой на хоспитализираните се предвижда да бъдат запазени като реанимационни легла, поясни Балтов.  

В момента в „Пирогов“ са отделени 400 легла за тежки и средно тежки случаи на пациенти с COVID-19 и 48 за реанимационни дейности.

Проф. Балтов смята, че поне за две седмици заведенията трябва да спрат да работят, защото „колкото и да казват, че няма никакво значение това, всичко има значение“.

„Запазването на плановия прием точно в следващите две седмици едва ли е най-важното. По-скоро важното е да премине пикът, за да може след това да бъдем по-спокойни“, коментира Асен Балтов по повод възраженията и критиките на Българската болнична асоциация срещу спирането на плановите дейности в лечебните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицето на мафията в бели престилки в Бг се казва проф. Балтов!
64
6
 
7
 
! Отговори
Зрителите преди 3 години
Затваряй!Утре ще е късно!
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 3000лв ще ми стигнат ли да почивам неколко дни в Занзибар имам нужда да се разговаря от ковид стреса вече една година се не трае!
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
балтов специално ще го поздравя на изборите с бюлетина за АБВ и Мангъров! Да е жив и здрав и 100 години да лежи в затвора после!!
61
2
 
1
 
! Отговори
Баба от реклама преди 3 години
Контролът е важен.
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинНепрекъснато пишеш за Нюрнберг! Това означава ли че си БСПар? И как да разбираме думите ти? Че ще отворите всичко и който оцелее, оцелее! Сухите съчки да горът!Радваме се че разбрахме какво ни готви БСП
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прости управляват прости.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли им плащат на тия ? Трябва да бъде съден за нац.придателство
57
10
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Няма полза от никакви мерки и Мангъров от самото начало беше прав!Там, където има много по-жестоки мерки от България положението е още по-зле!ИЗВОД: Ако махнат всичките им безумни т.нар. "мерки" положението щеше да е същото!!!Вирусът от Занзибар вече е тук, въпреки карантинираните туристи!Но ще има процеси. Съдебни, подобни на Нюрнбергските!!!
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват по-сериозни действия, прав си... след изборите да ви вкараме всите у затворо!
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58Социалиста Байдън го набута на ЕС! Взеха парите за нашите ваксини, произведоха ги и ги доставиха на хамбургерите, дето не верват във вируса! Как да вярваш на социалисти? Дори и в Америка се оказват крадливи!
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вчера казахте да сме спокойни бе, всичко било наред , мерки нямало нужда. Много сте смешни, навеждате се на всички - ресторантьори, фитнеси, млове, занзибарци , туристичеески бранш , за да спечелите изборите и накрая какво, станахте Мара Общата, която всичкия мразят и се подиграват!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам нужда от финансови средства ,за да живея на широко!
52
12
 
8
 
! Отговори
Спец преди 3 години
Те децата са си вкъщи. От миналата година март . Брей, колко много детемразци! Затворете децата ! Господ ще ви съди един ден , фашисти. Самозабравяте се . Последното ,което трябва да затворите са детските градини и училищата за малките . Последното. Много удобно насочихте измисления вирус към децата . Очаквано ! Беззащитните са най - уязвими . И нима като затворите някой ще си държи децата вкъщи на хубавото време?! Безмислени мерки отнемащи правата и радостта на дечицата.
51
4
 
8
 
! Отговори
колко е жалък преди 3 години
цяла година полягаше пред властта сега се прави на доктор, доктор ама по слугинаж може
50
1
 
3
 
! Отговори
Не! преди 3 години
До реалнафантазияДа де, ама с тази пандемия нещата ще се случат доста преди 2030
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70млн.анериканци са вече ваксинирани с по една ваксина Всеки американец ще получи по 1400$ всяко домакинство по 5600$Предстой да се ваксинират още 100млн. американци обяви Байдън току що..
48
2
 
5
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Адженда 2030, пътят към глобализацията, устойчиво развитие 2030 в сайта на ООН.Четете.:)
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, ходи в Занзибар бе душо!Таман после с певачките като денсите на БСП митингите ще сеете "живот"!
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко успешно управлява пландемията, не бойте се!Ще ви (го) затягат, после разхлабват, после пак затягат... и така докато започне да ви харесва и да молите за още!

Спонсорирани публикации