Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?

Европейската агенция по лекаствата обяви препарата за безопасен
Обновена: 19 мар 2021 07:02 | 19 мар 2021 07:01, Ния Христова
187
Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?
Снимка: БГНЕС
Заповедта за временно преустановяване на имунизирането срещу коронавирус с ваксината на "АстраЗенека" в страната ни се отменя и от днес ще може да бъде прилаган. Стига да има желаещи след последните случаи на нежелани реакции.
 
Вчера властите у нас разрешиха рестарта на ваксинирането с препрата на Оксфор, след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че ваксината на "АстраЗенека" е напълно безопасна и ефективна. И отново заяви, че ползите от нея надхвърлят многократно рисковете.
 
Връзката й със случаи на съсирване на кръвта не беше изключена категорично.
 
Заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева заяви, че електронната система за записване за ваксинация се подновява от днес, а още снощи са изпратени известия на хората, които днес ще могат да се явят във ваксинационните центрове.
Още по темата
 
Общо 10 страни членки на Европейския съюз обявиха, че подновяват имунизацията на населението си срещу COVID-19 с ваксината на "АстраЗенека". Европейският регулатор все пак отбеляза, че е възможно да има връзка между ваксината и случаите на тромбоза и кръвоизливи, но това продължава да се проучва.
 
По-рано вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че към момента има налични 100 000 дози от нея.
 
Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу коронавируса възобновява записването за имунизация, но нови потребители ще могат да се регистрират от събота - 20 март, съобщиха от дружеството "Информационно обслужване".
 
Всички, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне.
 
Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте информация, ще работят ли зелените коридори и къде?
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дават на децата вече задачи по Математика в стил "На опашка за ваксинация се наредили.." - нямат срам! Да се ваксинират управляващите всеки ден с по 1 ваксина, че да се свършва тоя тормоз :(
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мойте танзанийски кози са с Пфайзер, папаята е с Модерна.Кока колата я обезаразявам с Астрата, но преди това моят личен математик провежда шамански ритуал за безопасност.
19
22
 
13
 
! Отговори
Умен преди 3 години
От неваксинираните починали за денонощие - 100 човека, от ваксинираните - 0.
18
8
 
29
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Ваксиниращите се заприличаха на хом0сексуалистите-никой не го интересува какви ги вършат,но те държат цял свят да узнае!
17
5
 
25
 
! Отговори
Трътката преди 3 години
Сега е момента за апартамента... ваксинирай баба си с Астра Зенека.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Ако това се случи, това ще бъде най-гледаното шоу в историята на бг телевизиите :)))
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не
14
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ваксини имат негативни реакции. И смъртни случаи. И не се знае дали са нужни въобще. Само че атакуваха АЗенека защото е британска и бе с потенциал да превземе пазара на ЕС. Обикновена междуфирмена борба за пазар.
13
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не видя тиквата крадлива как ритуално се ваксинира на площада, а около него танцуват шехерезада, кърджалийката и деситу, по бански и с гердан от суджуци като хавайки, аз на крадливи докторя и ковид психари не вярвам.
12
0
 
5
 
! Отговори
Кжижижижи преди 3 години
До Анонимен 14Да живей!
11
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11За тези 1000 левчета добре се справяш ваксърче, дай номера на Севда и аз да се облажа :))) Иначе и аз следвам примера на Боци, ще бъда последен за боцкане :))
10
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирайте се с най - добрата анти ковид ваксина в света - ваксината на корпорация Астра Зенека! Астра Зенека - ваксината на Боговете! Ваксинирайте се сега, за да живеете като крале!Избираш Астра Зенека - избираш да живееш! Астра Зенека вируса удря, Астра Зенека вируса мачка!Всяка поставена ваксина - пирон в ковчега на антиваксърите! Астра Зенека е сертифициран, научно и лабораторно доказано БЕЗОПАСЕН за здравето продукт! Аз избрах - Астра Зенека!
9
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5А антиваксърите да не би да са опозиция? Опозицията също трябва да е готова да поеме отговорност за живота на хората. А вашата отговорност най-много да превърне България във втори Занзибар. Политиканстването по време на пандемия е абсолютно нездравословно.
8
1
 
7
 
! Отговори
Кжкжкжкжиж преди 3 години
До БаровецАма поне малко не порасна ли?
7
1
 
21
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Аз понеже съм мъжкар като Боци, ще чакам да ми дойде реда.
6
3
 
38
 
! Отговори
НОЩ преди 3 години
Организирали сме една опашка за телевизията. Ще я местим от пункт на пункт по график. Да се осведомят БНТ, БТВ и Нова за разписанието. Пускам заповед. Кака Ангелинка
5
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мразя ваксърите. те са лобистите на власта
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има разбира се, стадото обича да го боцкат :))
3
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората в софия умират от рак и ковид на 40-50, защото ядат канцерогени от била,кауфланд и лидл и са нагъсто няма линейки, а тук при мен в село Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света има био супермаркет и хората са масово на по 90 години! Има клиника,детска,училище и от март няма нито един заразен от ковид! Стойте си там в софийската агония, докато аз си работя от хоум офиса!