Янев призова НС да разгледа актуализация на бюджета

"Наблюдаваме ситуация, която е трудно прогнозируема, това ни притеснява"
Обновена: 12 авг 2021 10:33 | 12 авг 2021 10:33, Веселина Йорданова
150
Янев призова НС да разгледа актуализация на бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев призова депутатите да намерят възможност да дебатират необходимостта от актуализация на бюджета.

"Без такава актуализация в следващите месеци до края на годината ще бъде особено трудно, в условията на задаващата се здравна криза, да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими за бизнеса, здравната система, социалната система", посочи той в началото на редовното заседание на правителството.

По думите му, за да избегнем социално напрежение през есента, депутатите да имат предвид желанията на хората, които са ги избрали за предвидимост.

Още по темата
"Наблюдаваме ситуация, която е трудно прогнозируема, политическа динамика, която трудно се поддава на анализ. Притеснява ни, че тази динамика и процесите могат да имат негативо отношение както върху политическата среда в България, така и предизвикват притеснения по отношение на стабилността. Това, което наблюдаваме, води до непредвидимост в политическата среда", коментира той вътрешнополитическата ситуация.

Премиерът съобщи пред министрите, че ситуацията с пожарите е овладяна към момента, има няколко огнища, които са под контрол. Той напомни обаче, че температурите са много високи и призова гражданите да
бъдат внимателни в техните стопански и битови дейности, за да не създават предпоставки за нови пожари.

Янев коментира, че снощи нашият екип от пожарникари се върна с успешна мисия от Република Северна Македония и изрази благодарността на премиера Зоран Заев не само към пожарникарите, но и към целия български народ за съпричастността.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: бюджетСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оправяте си кашата сами .
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази каша я забърка надпартийният Радев! Воден от лична омраза към Борисов и Гешев подкрепи микс от искрени протестиращи, платени хвърлячи на яйца и домати. Долнопробни кариеристи (Мая - общата, Дончева, Хаджигенов, Бойкикев, гнома и др.), го яхнаха, защото от години мечтаят за парламента.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега като захапаха мазния кокал радев, рашко и компания ония " никакви" 50 лева за всички пенсионери, дето не били стигали и за 2 кафета ( пишеха тролеите по форуми и седенки!), се оказаха бая солени... Затова по сталинския махат помощите на Б.Б и " индексират" пенсиите! Е вие го сметнете от 300 лева минимална ( пак Бойко и Оп я направиха толкова!), каква ще е " индексацията! По малко от помоща на Б. Б, ! Па по добре оставете 50 те лева на възрастните хора бе лешояди
69
2
 
4
 
! Отговори
Българският народ преди 2 години
Има един фразеологизъм : "Да крадеш и с *** си"Нека разгледаме този фразеологизъм:Краднал с лявата ръка в десния джоб, краднал с дясната ръка в левия джоб, краднал с краката си и избягал и после не му стигнало и започнал да краде и със *** си като в процеса олайневил държавните сектори от които е откраднал.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БИЛ СЪМ В КАЗАРМАТА И ЗНАМ РАЗНИ ПОЛКОВНИЦИ И ГЕНЕРАЛИ КАК "СЛУЖЕХА"НА ОТЕЧЕСТВОТО-ЗАКЛЮЧВАХА СЕ В КАНЦЕЛАРИИТЕ СЪС СЕКРЕТАРКИТЕ И ПО ЦЯЛ ДЕН КИКОТЕНЕ И ЛИГАВЕНЕ!
67
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Във всека община е така.Общините пръщат от служители , някои не знаят даже за какво са там и какво работят. Препълнени кабинети с хора и компютри - електората на ГЕРБ.Не е така само в община Самоков. Население нема на има огромна общинска администрация с исмислени щатове. Плащай народе заблуден.
66
2
 
8
 
! Отговори
учиндол преди 2 години
Ще има май Октомврийска революция 2.0 БГ едишън и Янев чак сега започна да се усеща, че може да е по-смъртоносна от Делта Ковид-а.
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКЪВ Е ДЕВИЗА НА ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ (БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННИ)"ДЕН ДА МИНЕ САМУН ДА ЗАГИНЕ"...ЦЯЛ ЖИВОТ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА С НЕ МАЛКО ПРИВИЛЕГИИ И ДОСТА ДОБРИ ЗАПЛАТИ...КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА РЕШИ ТАКЪВ ЧОВЕК?НИЩО...ЦЯЛ ЖИВОТ ПО КАНЦЕЛАРИИ В РАЗНИ ПОДЕЛЕНИЯ И КАБИНЕТИ НА МО Е ОБАРВАЛ РАЗНИ СЕКРЕТАРКИ...
64
1
 
8
 
! Отговори
гкя преди 2 години
Май едно цяло поколение български политици трябва да бъде публично обесено на жълтите павета, че следващите желаещи въобще да имат някакви морални норми.
63
1
 
4
 
! Отговори
Сериозно преди 2 години
На много гледам, майтап им се струва проблема с бюджета... Ей, не е майтап, може джафкащите се политикани да не могат да бутнат държавата, но проблем с бюджета може и то сериозно..... Да го кажа по просто с пример - Тръгнал си с голям пътнически самолет да прелетиш океана а горивото по средата ти свършва и какво ще стане ..... Ще загине не само пилота.... а и пътниците а пътниците сме ние нищо че някои могат да плуват...
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебния профука хазната за няма и три месеца, а лекарите за юни и юли не са взимали пари за лечение на Ковид, на къде сме тръгнали бе хора? Освен това " нищожните" 50 лева към пенсиите дето Б. Б ги даваше от миналия октомври и синдикатите настояват за оставането им за постоянно + 12% индексация тоя Янев ги маха и " индексацията" ще е 45- 48 лева демек по малко са от помоща на Бойко! Вървете си бе некадърници!
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямало пари, а пари за 5 избора на година имате? Радев да плати сметката, той забърка тая каша.
60
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев откъде ще намери пари за обезщетенията на хилядите уволнени за 3 месеца? Да иска заем от Рашко. Рашко е работил много, заделил е парици, сега да спонсорира.
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС май спря парите? Само на данъци ли го караме сега? Служебният кабинет позволи цената на тока да скочи до небесата, блокира по никое време хотели и ресторанти и изпусна ковид кризата. Обаче искат пари. Сигурно и заем ще поискат да изтеглят.
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата държавна администрация нищо не върши, а по цял ден пише в сайтовете оди за Чекмеджето. Голям страх ги тресе, че идва край на нищонеправенето и вземането на тлъсти заплатки.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПИТАЙТЕ КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА...ВСЕ ПАК ТЯ СИ Е НАШЕНКА ОТ ЛЮБИМЕЦ,ХАСКОВСКО.ЩЕ ВИ ОБЯСНИ КАК СЕ ПОДПОМАГАТ(РАЗБИРАЙ ДАВАТ ЗАЕМИ) НА ДЪРЖАВИ КАТО МАЛАВИ И ИЗТОЧЕН ТИМОР...ПЪК МОЖЕ И ДА ОТГОВАРЯТЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА НЯКОЛКОМИЛИАРДЕН КРЕДИТ ПАРДОН ПОМОЩ
56
5
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Ако няма актуализация бюджета, лъотчика е пътник затова треперат му коленцата. Призовавайте си ама хората си имат по важна работа, да си вадят кирливите ризи и не им се занимава със спасяването на господин президента. Нали миситрите са ви от харвард, всеки ден се хвалят, октомври ще се разбере колко са кадърни. И само едно ми е интересно, как при Баце нямаше ядове, и сега при умните като има Баце е виновен 10г крепи положението, е нали искахте властта, ама да е с пълен бюджет да ама не, събирайт
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕТО КАКВО КАЗВАТ РОМИТЕ ЗА ДАНЪЦИТЕ:ОТКЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ ИМА ПЛАЩАМ НА ПОЛИТИЦИТЕ ДАНЪЦИ...ТА ДА СИ ПЪЛНАТ ГУШИТЕ.НИКОГА!Е ДАМИ ГОСПОДА СЛЕД ДЪЛГИ ГОДИНИ НАПЪНИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ВЕЧЕ 25-30 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ УСПЯХТЕ НЕ ДА ИНТЕГРИРАТЕ РОМИТЕ А ДА НАПРАВИТЕ ТАКА,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ЖИВЕЯТ КАТО РОМИТЕ...
54
3
 
9
 
! Отговори
от Брюксел преди 2 години
бърза кабинетчето на фигуранта , да разберат колко могат да откраднат ако останат да командват .
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До факти.бг:Боко 2 пъти му предават държавата с празна хазна. 2009-та още април бе ясно, че парите са до октомври. Думите на Орешарски бяха: "дупе да му е яко октомври-ноември на този който вземе властта". А последния месец на "Орешарски" какво харчене беше..... И като го гледам фин.министър от тогава как по стуадата ходи и обяснява как герберете харчели....