Пламен Димитров: Няма да има Виденова зима, а ускорена инфлация

КНСБ настоява за 760 лева минимална заплата от януари
14 сеп 2021 09:25, Елка Василева
184
Пламен Димитров: Няма да има Виденова зима, а ускорена инфлация
Снимка: архив, БГНЕС

Сравнително ускорената инфлация ще продължи до края на годината. Това прогнозира президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова тв.

Той прогнозира, че инфлацията на годишна база ще е към 4-5%.

Тя се усеща най-силно от хората с най-ниски доходи.

Още по темата
"Да припомним, че около 500 000 българи работят на минимална заплата или до нея. Като прибавим пенсионери, безработни. Те най-силно усещат тази потребителска кошница", коментира Димитров.

Той припомни, че са поскъпнали и горивата. Увеличението при бензина и дизела е с над 20%.

Най-шокиращо обаче е поскъпнало олиото – с 43%, изчисляват още от синдиката.

"Следващият пример са краставиците – 36%. Няма причина те да поскъпват", смята Димитров.

Природният газ поскъпва с над 20%. Димитров обясни и защо има такова поскъпване.

"Около 15 трилиона долара и евро се емитираха последните 2 години в САЩ, Европа и Япония. Всичко това вече се появява на пазара. При възстановяването на икономиките поскъпват основни стоки и услуги", обясни Димитров.

"Това е средно ниво на инфлацията. Но хората с ниски доходи усещат много силно поскъпването", обясни Димитров. И допълни, че издръжката на живот за тричленно домакинство е нараснала с около 100 лева.

"Няма да има Виденова зима. Но тази инфлация иска реакция по отношение на доходите", обясни Димитров.

От КНСБ настояват, че трябва да има ръст на заплатите поне 12-13% на средните и 17% на минималните.

"КНСБ настоява за 760 лева минимална заплата от януари", каза Димитров. Според него минималната заплата трябва да стане 500 евро до 2024 г.

Димитров припомни, че 160% е поскъпнал газа от началото на годината досега. Той смята, че от януари цената на парното ще поскъпне поне с 10-ина процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Бългапия е в яка мъртва хватка от русоробията! Ще измрат много хора от глад и мизерия. Европа не дава пари, КОГАТО САМ НЕ ИСКАШ ДА СИ ВНЕСЕШ ПЛАНА.
54
5
 
3
 
! Отговори
Дим преди 2 години
Спрете се с тая минимална работна заплата!!!! Няма как да градим работеща икономика, като си длъжен да плащаш на някого 750лв без значение какво върши!В тази държава вече има недостиг на работна ръка във всеки един сектор!Има реални предпоставки хората да са добре платени ако им се работи и ако отстояват правата си да са осигурени на реална заплата!Като си даваш гЪзЪ да те осигуряват на 400лв а ти дават 1000лв,винаги могат да ти дадат и само 400 и нищо не можеш да направиш!Сбъркана идея!
53
0
 
11
 
! Отговори
Да ви СВЕТНА преди 2 години
КАКВА е ИДЕЯТА и ЦЕЛТА на ИНФАЦИЯТА. След мерките и локдауните по принуда хората ограничени натрупаха спестени пари след падането на мерките хората продължават да спестяват и да трупат пари и това е недопустимо за елита и бизнеса. Дали ще са в банка или под дюшека тук ИДВА МОЩЕН И БЕЗЖАЛОСТЕН ИНСТУРМЕНТ за КОРЕКЦИЯ това е ИНФЛАЦИЯТА скок на цените и обезценяване на парите ИДЕЯТА е да се унищожат натрупаните спестявания на хората.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УМЕН ХОД, ТОЯ ПРОТИВНЯК ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ПРИВЛЕЧЕ КАТО МУХИ НА Л..НО МНОГО ХЕЙТ КОМЕТАРИ. ДРУГИТЕ СТАТИИ СА ДОСТА СЛАБИ.
51
6
 
5
 
! Отговори
Гербер11 преди 2 години
До 39. Ей, тоя Борисов и след 50 години още ще ви стряска. Докога бе, църввул, ще се оправдавате за всичко с него?
50
5
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Пропуснах, че тоя индивид е човек на бокича 12 г, нищо не каза, сега се е активизрал, щото бойко му плаща с парите от чекмеджето иска да се върне на бел кон
49
3
 
2
 
! Отговори
Шокираща смътност! преди 2 години
Висока инфлация! А пак многото питиепродавници пълни.Как става така?!
48
1
 
7
 
! Отговори
Всъщност до 46 преди 2 години
Прав си, но към Това се НАСЛОЖИ И НАШЕТО Т.Ъ.ПО ОТНОШЕНИЕ И НАЙ- ВЕЧЕ ЛИПСАТА НА ПЛАН ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА, КОЙТО ДРУГИТЕ ВЕЧЕ ПОЛЗВАТ. ВИЖ ГЪРЦИЯ И ПЛАЧИ!
47
4
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Хората ще се молят: Ще се молят гербаджийските *** да не прекаляват с постовете по опорната точка "Голяма криза защото сме без бат' Бойко". На бат'ти Бойко му мина времето.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина е, че скоро ще взимаме заплати по 1-2 милиона евро както в Германия преди идването на Хитлер на власт, банките печатат пари на корем заради ковид-19, има в изобилие за всеки. Пари много, стоки малко. Лошата новина е, че тогава Русия още излизаше от кризата и гражданската война и едвам-едвам се оптиваше да си стъпи на краката от опустошенията на гражданската война, докато днес Путин организира прожекции на анимационни филми.
45
1
 
5
 
! Отговори
пецата преди 2 години
шефа ме осигурявана 750 и направо ще му се е.е майката, ще трябва да дава с 10 лв повече , кеф
44
2
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Рядко противно същество, не само че му препечатвате глупостите, ами и снимка му слагате, че хората да повърнат, докато си пият кафето.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вдигането на заплати и пенсии и мерки 60/40, 80/20 помпат инфлация. за година и половина това наблюдаваме. В световен мащаб даже. Факт. Сега няма да се харесам тук, но това е икономически анализ. По- Лесно е да си популист.
42
5
 
14
 
! Отговори
Хората ще се молят преди 2 години
Маса хора ще съжаляват че са доживели до Зверската ЗИМА и КРИЗА с жестока Инфлация и шоков удар с цени и данъци. Определено няма да е за живеене и много хора ще предпочетат да са умрели пред бавната и мъчителна смърт в Жан Виденовата Зима.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е целта на глобалистите. Да обеднеем, за да приемем смешния им базов доход с хиляди условия.
40
2
 
10
 
! Отговори
Мии ПИТАМ преди 2 години
И КАКВА Е РАЗЛИКАТА ДА УМРЕШ ОТ КОВИД ИЛИ ОТ ГЛАД??? ВАКСИНИТЕ ПРОСТО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИТЕ ОТ НАЙ- БЕДНИТЕ КЪМ НАЙ- БОГАТИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОРПОРАЦИИ.
39
6
 
11
 
! Отговори
до протестърите преди 2 години
не мога да резбира в един глас ВИЕ протестърите, хейтъри, лузъри с професии около общак, миячи и миячки, белачи на лук и картофи, чистачи на риба РАЗЧИТАТЕ като сте активисти на някоя партия след като влязат във властта да ви назначат на експертни длъжности или да ви вкючат в проект НЯМА КАК ДА СТАНЕ ЗАЩОТО НЯМАТЕ ЗНАНИЯ И ОПИТ, оставате аутсайдери
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаах ускорена, кви са тия измислици...Апропо като вдигнеш мин. заплата , кво става с инфлацията, умнико синдикален? Увеличава се бе! Комунисти умни!
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще конфискуваме на Бойко чекмеджетата и ще компенсираме пенсионерите.
36
1
 
19
 
! Отговори
Истината е, че преди 2 години
Всичко поскъпва и ще продължи да поскъпва. За да контрират ефекта от ковид кризата, правителствата печатат пари като луди вече почти две години, а това може да доведе само до едно - безконтролна инфлация. Същевременно ЕС и световния елит продължават да борят "глобалното затопляне" и въглеродните емисии, за целите на което се качват акцизите на горивата. Поскъпват тока и природния газ, което води пряко до повишаване на цените. Виденова зима ще има, но този път глобална. Ще става все по-забавно.