Пътна полиция очаква интензивен трафик заради 22 септември

Очаква се най-натоварено да е днес следобед, утре сутрин и в неделя
21 сеп 2021 10:45, Красимир Ангелов
7
Пътна полиция очаква интензивен трафик заради 22 септември
Снимка: БГНЕС

Пътна полиция очаква засилен трафик във връзка с почивната сряда за Деня на Независимостта и наближаващия уикенд. Очаква се най-натоварено да е днес следобед, утре сутрин до обяд, както и в неделя.

По отношения на очакванията за това кога ще бъде най-натоварено движението във връзка с почивния 22 септември, полицейски инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" при ГДНП посочи, че една част от хората, които ще напуснат големите градове, ще сторят това в днешните следобедни часове, ако са решили да слеят почивните си дни.

"Трафикът обикновено в края на тези дни си е интензивен почти през цялото време, започва около 10 часа сутринта, като достига пиковете си в часовете след 12 според това на какво трасе точно се намираме – дали сме на магистрала, дали сме на първокласен път, защото ние знаем, че основните автопотоци от периферията се насочват към централните пътища и предпочитаните за това са автомагистралите. Така че концентрацията вече в малко по-следобедните часове се насища на автомагистралите", посочи инспектор Ботева, цитирана от БГНЕС.

Тя обясни, че по традиция когато има почивни дни, "Пътна полиция" подпомага движението и регулира онези участъци, в които има струпване на транспортните потоци.

Инспектор Ботева призова всички шофьори, когато тръгват на път, да бъдат внимателни, отговорни и концентрирани.

"И тъй като сме във фазата на Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol, нашият призив тази година, нашето мото е: Лесно е да спасиш живот, просто спазвай правилата", каза тя.

Вече бе обявено, че кампанията на Roadpol се провежда в страните членки от 16 до 22 септември. "На територията на цяла Европа в тези дни от 16 до 22 септември всички страни членки на Roadpol провеждат специализирани полицейски операции, насочени към недопускане управлението на превозни средства, чрез разсейване", каза инспектор Ботева.

Полицейският инспектор от Пътна полиция посочи, че другият акцент в дейността им е да се запазят повече човешки животи по отношение на пешеходците. "А тази нощ и утре ще продължи нашата акция в късните нощни часове за недопускане управлението на превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества или техни аналози", добави още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
я па тия преди 2 години
е не ли рано за туршиите ?!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С. Ел таците пак ще се юрнат за буркани те от село...
4
0
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Ами да чака,какво и е работата!Чака 20 заплати накуп при пенсия в младежка възраст!Сладък занаят!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво се очаква такава интезнивност при положение,че е 1 почивен ден и то сряда
2
2
 
2
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Къв ден ква независимост??????
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушевите се гласят да щавят яко. Че то на една заплата кара ли се.