Влезем ли в "червената зона": Заведенията ще работят само срещу сертификати

Няма да има ограничение на капацитета
8 окт 2021 17:00, Нели Христова
147
Влезем ли в "червената зона": Заведенията ще работят само срещу сертификати
Снимка: БГНЕС

Всички заведения ще могат да работят на 100% и без ограничение в часа при предоставяне от страна на клиентите на сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест, като бързите тестове ще се поемат от държавата.

Това предложиха от служебното правителство по време на среща на туристическия бранш с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, министъра на туризма Стела Балтова, държавния здравен инспектор Ангел Кунчев и експерти. Браншът предложи към гореизброените да се прибави и тест за антитела, но това не беше прието, съобщиха от Сдружението на заведенията.

Очаква се този тип работа в влезе в сила до 3 седмици.

Тези правила ще важат за всички сектори от обществения живот, в които има събиране на хора, начело с държавната администрация.

Тези правила ще заместват затварянето на заведенията без компенсации и ще важат само, когато държавата се намира в „червена“ зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
32
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Аз незнам наистина до кога народа ще търпи този фалшив театър. КОга най- накрая на всички ще им писне, и ще изметат тази алчна *** от лицето на земята.
90
2
 
12
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Давам безплатен съвет за възраждане на туризма ни до невиждани висоти. И за зимния и следващия летен сезон. Обявява правителството за държавите от ЕС които се обявят за отворени няма да има никакви спънки и тестове по границите ни. И че никъде не ще им изискват тестове по хотели и ресторанти. И че който иска може да носи и да се храни с маска. И че глоба от 100евро грози всеки който им се подиграва. Проблема е че ще пресъхнат ковид фондовете за любимите ни политици и другите им хрантутници.
89
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво стана, бе антиваксъри? Първо Байдън излезе фашист, световен терорист, сега и м у н ч о в о т о правителство обърна палачинката. Поне пари за кръчми да имахте, ама с пет кредита цяла зима ще се топлите с пръдни от гладен стомах. И така ви се пада.
88
3
 
27
 
! Отговори
( '_' ) преди 2 години
На час по лъжичка - леко по леко, примката се затяга. Целта за убиване на частния дребен бизнес ще бъде изпълнена. Паравана КОВИД работи перфектно. Хората са разединени - това е целта. Има много дългове за плащане. Както винаги ще ги плати обикновения човек. Глобалното пренареждане на света е неизбежно, иначе война !?!
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма, няма
86
5
 
25
 
! Отговори
@ преди 2 години
Така се прави! Малко по малко, стъпка по стъпка... Същото като при бавното сваряване на жабата. Само че жабите сме ние - докато си мълчим. А иначе още в началното училище, разбира се, правихме бели. И защо? Ами... защото и другите така правят....А ако другите скочат от десетия етаж, и ти ли ще скочиш - питаше учителката? Между другото, през юли в Москва опитаха същото, но ТОТАЛНИЯТ бойкот на заведенията свърши работа!
85
0
 
37
 
! Отговори
Тикток преди 2 години
Докато ни плашат с тия ваксини цените на тока и водата ще скочат още 30 пъти :)
84
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, нали ваксинираните разнасят вируса - така твърдят самите пропагандатори на "панацеята" ваксини?! Тогава логиката къде е с тия сертификати?
83
11
 
2
 
! Отговори
до 93 преди 2 години
До Анонимен и преди беше така но тогава ваксинирането беше задължително помня добре 70-80 години
82
46
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са последствията на неваксинирането. Инфлация, криза, безработица, бедност, болести и смърт.....Избор имахте, вие си го избрахте! Умници!
81
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#89 Ти чии деца искаш да връщаш при "червена зона" в училищата бре? Какъв ти е проблема на теб пък с ДО, то ясно, че ти е мечта учителите 24/7 да ти превъзпитават отрочетата и то присъствено, за да можеш да си пиеш питиетата с любовницата! А кръчмите са съвсем различно нещо-там се ходи по желание, НЕ по задължение, от което следва, че всеки сам си преценява и носи риска, големи хора са, не деца.
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За децата да ви кажа доколкото разбрах класните вземат решение дали класът да е под каранина ей на това кво му се вика няма план няма наредба
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали ревахте против тестването на децата? Сега пък що не ги тествали ..няма угодия .
78
29
 
12
 
! Отговори
Достоевски преди 2 години
Значи държавата ще поема бързите тестове на купонджиите,а няма пари да тества децата и да ги върнем в училище.Е ,това ако е нормално...няма такава държава ,в която кръчмата да е с приоритет пред децата.
77
5
 
13
 
! Отговори
Бизнесмени УБИЙЦИ преди 2 години
Правят пари върху здравето и труповете на хората. Пу да им се не види ДАНО ГИ ТРЪШНЕ Вируса и да не могат да спасят близките си дори и с купчините пари, които укриват НИЩО да НЕ ИМ ПОМОГНЕ за Болестта ДА СИ ЗАПЛАТЯТ тежко с умрели и техни близки.
76
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То у нас мерките не се спазват и това няма да се спазва щот няма да се контролира
75
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните не ходят в заведения, всеки знае, че отиват на кино.
74
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ок така да е ама и в училище учителите само срещу сертификати
73
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега започват масовите фалити. Аз лично ще бойкотирам всяко заведение, което повдигне този въпрос.
72
3
 
44
 
! Отговори
Домошар преди 2 години
Заведения - скъпотия ,глезория и лакомия ,и аз предпочитам в къщи и кафенцето и спиртната напитка с мезенце.Който си е домошар знае за какво иде реч.Прифърцунените да си ходят по заведения.