Влезем ли в "червената зона": Заведенията ще работят само срещу сертификати

Няма да има ограничение на капацитета
8 окт 2021 17:00, Нели Христова
147
Влезем ли в "червената зона": Заведенията ще работят само срещу сертификати
Снимка: БГНЕС

Всички заведения ще могат да работят на 100% и без ограничение в часа при предоставяне от страна на клиентите на сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест, като бързите тестове ще се поемат от държавата.

Това предложиха от служебното правителство по време на среща на туристическия бранш с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, министъра на туризма Стела Балтова, държавния здравен инспектор Ангел Кунчев и експерти. Браншът предложи към гореизброените да се прибави и тест за антитела, но това не беше прието, съобщиха от Сдружението на заведенията.

Очаква се този тип работа в влезе в сила до 3 седмици.

Тези правила ще важат за всички сектори от обществения живот, в които има събиране на хора, начело с държавната администрация.

Тези правила ще заместват затварянето на заведенията без компенсации и ще важат само, когато държавата се намира в „червена“ зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тия нали казаха, че никога няма да задължат хората да се ваксинират. Хе хе. Изпълняват обещаното, ама по комунистически. Но пък ще яко затваряне на чалготеки. Което е добре....
50
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масови фалити, ей това ще е. Бабичките ще пият кафе и ще ги обслужват бабички. Супер!
49
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко хора в страната имат сертификати за ваксинация. Работота на заведенията само с ваксинирани посетители е равносилна на затваряне в България.
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фуражков геноцид. Нали уж нямаше вирОз?
47
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалка история. На Кацарката му е ясно, че плямпа глупости, но трябва да ги каже, щото си изпълнява инструкциите.
46
1
 
1
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До Гхей-манецЗа справкаtalkoven-com-значение-илитерат ТУК мразят линковете - надявам се да имаш поне 1/100 от акъла който претендираш че имаш за да възстановиш линкаАЛИТЕРАТ - такова писане съм виждал само във един БЛОГ - Луди дни и нощи(превод на името) от един холивудски АДВОКАТ(поне за такова се представя) , а всички знаем на какво ниво е хамериканското образование (приравнено към най-малкия общ знаменател, който има стайна температура КИ - по фаренхайт)
45
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 2 години
Постовете в Фацебука и конспиративните видеа в тубата не са научни материали, пич!
44
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 2 години
Чудесно, нито ще влизам в заведения, нито ще се занимавам с държавната администрация, нито ще плащам данъци. На бизнеса не му е важно на него да му е добре, важно е на Вуте да е зле. Като ще бачкат на 100 процента, да им върнат ДДС на 20 процента. ***.
43
17
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 години
ееееееееее разгеле сетиха се
42
2
 
30
 
! Отговори
Трънчо преди 2 години
Дреме ми за заведенията пълни с препрофелирани мутри и мутреси, сутеньорчета, наркодилърчета и техния антораж! -))))))
41
0
 
4
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До Vagiниращ АлтернистЕхее, GHEY-БЪ пак ли ти платиха, нещо беха свършили кинтите щом дълго не те бяхме виждали тука, ханъм такъв.Слагай си дилатора че раната от брадва при междукрачието ти ще се затвори.
40
11
 
4
 
! Отговори
До Германец Не им преди 2 години
обръщай внимание, нека си лаят! Това как "революционерът" излиза на война по улиците в България сме го чували и виждали много пъти за последните 30 години! ***.чо винаги чака някой друг да излезе и да му свърши работата, "революциите" му също не правят изключение. Революцията му е само тук, в коментарите, тук всички са летящи четници и революционери.....
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Емил - Човек, който прави нещо, защото някой друг го правел, е меко казано безгласна струна. Иначе казано безличен. Ти защо имаш деца (ако имаш)? Защото и другите имат ли? Защо си се оженил (ако си се оженил)? Защото и другите са женени ли? Защо обичаш родителите си (ако ги обичаш)? Защото и другите ги обичат ли? Мога да продължавам още с такива въпроси, но и 100 да ти напиша, пак няма да разбереш нищо. Бии си 3-тата игла. В културния свят вече го правят. Може и ге_й да станеш. Модерно е!
38
2
 
39
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ще си бачкат с 20-тте процента опитни мишки на Да България и с тройни цени на ток. Другите 80% нормални съграждани с удоволствие ще фалират мутренските заведения с немосещаемостта си.Мерси за вниманието.
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 "Ще ни принудят и нас като французите, да изкараме масите по улиците и там да ядем и да пием." Какво "като французите, бе? :)))) Французите си се ваксинираха. В ресторанта човек върху човек, не можеш да се разминеш. И той Гааан-ьо бил "като французите" :))))
36
2
 
30
 
! Отговори
Док преди 2 години
Тия правят на Бойко номерата. Хвърлят медийна бомба и чакат реакция. Ако е твърде негативна, почват да въртят и сучат, ама зор-заман, ние само мислехме, обсъждахме, дали е възможно, това-онова...,а е повече от ясно, че АКО някой дори си помисли да ограничава по някакъв начин в момента народа в България чрез зелени паспорти, сертификати и пр. дивотии ще яде такава сопа, че събитията от януари 1997 ще като разходка в парка.
35
0
 
4
 
! Отговори
До 26 Това учудва ли преди 2 години
те?! *** винаги е бил крачка напред от останалия свят! Не виждаш ли, че именно той единствен вижда неща, които другите ще видят след десетилетия!?
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ще ходи в тези заведения? 20-те процента ваксинирани ли? хахаха От тях поне половината си се страхуват от Ковид т.е. няма да посещават заведения така или иначе. Ще ни принудят и нас като французите, да изкараме масите по улиците и там да ядем и да пием. Ако поне 1% от неваксинираните излезем на протест, това сме 0,8% от населението на Бг. Дори и 6 милиона да сме в момента, това сме 48 000 човека. Толкова хора на протест можем да сменим всяка наложена от правителството мярка!!!
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец един такъв "революционер" си призна, че като дойдел момента ... щял да подкупи лекар за да му направи фиктивна ваксинация. Това щяла да му бъде "революцията". Скъсах се от смях. :)))))
32
8
 
12
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"С подобни действия си подсигурявате гражданска война!" -- Ей, тая кръв юнашка, бе!!! Всеки ден обявявате революция. Ама хайде най-накрая и нещо да направите :)