Хиляди българи се завърнаха от чужбина за Рождество

На летище София имаше необичайно много хора
Обновена: 24 дек 2021 21:20 | 24 дек 2021 21:18, Анисия Иванова
68

За да посрещнат Бъдни вечер със семейството, хиляди българи се завърнаха от чужбина.

Цветомира Тинева, заедно с двете си деца, чака дъщеря си, с която са били разделени в продължение на месеци.

"Чакам най-голямата си дъщеря, която е студентка в Холандия. Днес се прибира. От четири месеца не се е връщала. Всички нямаме търпение да я прегърнем. Коледа е много по-вълшебна от предишните, защото бяхме разделени дълго време. Никога не сме се делили така и семейството ни много страда", сподели тя.

И ето, че настъпва моментът на дългоочакваната среща - семейство Тиневи отново се събира заедно.

"Няма по-хубаво място. Имах голямо желание да тръгна от България и да живея в чужбина, но разбрах, че няма друго място като България. Много се радвам, че се прибрах, за да съм със семейството и близките си", каза Симона Тинева.

80% от българите ще прекарат Коледа в населеното място, където живеят. Едва 11% ще бъдат в друго населено място в страната. 1% ще бъдат в чужбина за Коледа, според последното проучване на "Тренд".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох как да четеш такива щуротии. То само си търсят повод от къде да посочат че иде омикрона иначе вируса сигурно са го донесли с епруветка в БГ и ще го пуснат. Не ми е ясно как ще сертифицират преболедувалите от него?
30
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 2 г.не мога да отида да видя дъщеря си.нито тя да дойде.вие луди ли сте да пътувате точно в тази пандемия.колко невинни хора ще измрат заради Коледните сърми и питки.дошли в България за 7 дни с по 1 кутия бонбони.че и се целуват при посрещането
29
2
 
10
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
А кой ги ПРОГОНИ в чужбина ???!!!
28
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Студентка у Хойландия ... имат чували с пачки сигурно :)))
27
0
 
12
 
! Отговори
Ахил преди 2 години
И хиляди заминаха
26
5
 
12
 
! Отговори
лекар преди 2 години
До Бойко такъв и онакъвТвоят Бойко нищо не овладя,абсолютно нищо!!!Затвори летището последен от всички европейски държави,20 дни и повече пристигаха денонощно около 300 хил. български гастербайтери от епидемично най-опасните държави без да се вземат никакви предпазни мерки,даже най-елементарни!!!А когато имаше по 20-30 заразени на ден наложи локдаун с КПП-та та успя да опропасти и без това калпав.ия имунитет на нацията!!!Той започна по нареждане отгоре и ковидистерията,и масовата психоза!!!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа бе,княз Борис I е позволил на византийците насилствено да ни похристиянчат!?!?Ти изобщо учил ли си някога истории или си пишеш да се намираш на приказка!?
24
23
 
21
 
! Отговори
Емигрантка преди 2 години
До АнонименМного злоба тресе ви тресе чалгарите, от такива като вас избягахме и ако не са най близките все още да видим, нито ще се върнем, нито ще ви пълним пробитата хазна с пари.
23
7
 
20
 
! Отговори
Софиянец без Топло преди 2 години
Моля не се връщайте в София - май му ни те отдавна са повече отколко клона може да издържи!
22
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малки души роби на запада - за какво са дошли?
21
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да ни е честит новия омикрон
20
11
 
27
 
! Отговори
АМИ преди 2 години
ДОШЛИ СА ДА СЕЯТ ЗАРАЗИТЕ
19
2
 
34
 
! Отговори
Пепа преди 2 години
Бъдете здрави и щастливи хора! Където й да сте по земята, нека всички българи бъдат здрави и щастливи. Пожелавам ви го от сърце. Прегърнете близките си и им кажете че ги обичате. Бог с вам!
18
10
 
35
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Тези Българи трябваше да пропуснат тази година Празника Бъдни Вечер .Те идват от Огнището на Ковид - Нидерландия , Германия и Англия .Преди Нова Година ще има десетки хиляди в болници и хиляди починали родители , деца и баби и дядовци .
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милион заминаха, хиляди се върнаха. Сметката не излиза!
16
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми да домъкнат омикрона!
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре дошли *** от Нидерландия приветствам истанбулската конвенция
14
0
 
12
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
България е топ-а на топ-а! Страаашна класика!
13
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли ние ще сме виновни които нямаме пари до границата да отидем. Пак ли ние ще мреме. Пак ли ние ще слагаме маски и ще ни искат сертификати да отидем на работа. Докога бе сеяндурски управници. Докога ще ни правите на луди. Докога да павтарям да се затворат границите и да се спрат полетите. Ние тука гладуваме и студуваме а някои си живуркат по чежбината и когато видят дебелият дойдат да ни данесат проказата. Докога ще ги търпиме. Така направи оная тиква първият път така правят и тези сеяндури
12
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковидистериците се тресат от страх от невероятно леката версия на принципно леката ковиднастинка, която сега щели да "донесат" хората. Тичай за бустер ковипсихо! Тичай! Да се предпазиш поне за празниците, а през януари ще сложиш бустер на бустера!