Алибегов: Вече не проверяваме за "зелени сертификати"

Законите или ще важат за всички, или няма да важат за никого
6 яну 2022 14:49, Ния Христова
95
Алибегов: Вече не проверяваме за "зелени сертификати"
Снимка: БГНЕС
"Всички туристически асоциации бяхме на среща при министър Кацаров, преди да се въведе този сертификат, където беше уговорено как ще влезе той в действие. Нищо от това не се случи. И накрая слушаме как в Народното събрание, в парламента, в държавната администрация не било толкова спешно, по-натам можело. По какво се разграничават едните български граждани от другите? Вирусът ходи избирателно ли? Защо нашите клиенти и работещите в заведенията трябва да спазват закона, а тези, които всъщност трябва да са пример за спазване на закона, да не го спазват?", това попита председателят на БАЗ Ричард Алибегов, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
Според него има закони в страната, които или ще важат за всички български граждани, или няма да важат за никого.
 
"От тук идва нашето възмущение. И когато премиерът казва 40 дена отсрочка, при положение, че ние молехме да има отсрочка за бизнеса, не получихме нищо – в този ден, в който премиерът каза 40 дена отсрочка за администрацията, ние спряхме да проверяваме за "зелени сертификати", това е истината. И не се чувстваме виновни по никакъв начин", подчерта председателят на БАЗ, цитиран от "Фокус".
 
"Чухме в кулоарите на парламента изказвания, че ако работодателите искат от служителите си тестове, то е редно работодателят да го плаща. Един вид този, който налага изискването на теста, трябва да го поеме. Само да обясним, че ние не го налагаме на служителите. На нас държавата ни го налага със закон и държавата е редно да поеме тези тестове на работещите българи, а не на депутатите с хиляди левове заплата", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се сетят. Въобразяваха си, че като клекнат за сертификатите и правителството ще се загрижи за тях. Ама нема. Принципът е който се е излъгал си е за негова сметка. Другия път да внимават повече.
64
0
 
6
 
! Отговори
бах преди 2 години
маа му, оти уа?
63
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете им ДДС колкото си беше 20 %. След като не искат да спазват мерките, значи си имат клиентите и мерки за подпомагане не са им необходими.
62
21
 
31
 
! Отговори
Беззаконие преди 2 години
Правилата трябва да важат за всички!Ако има изключения, значи няма правила. Всички в държавната администрация трябва да са ваксинирани или със сертификат за преболедуване. Това важи и за парламента.
61
20
 
24
 
! Отговори
Помнете преди 2 години
Щом не спазват правилата трябва да ги затворят и да върнат ддс пак на 20% заведенията развъждат зарази в момента....
60
3
 
32
 
! Отговори
мдаааааа преди 2 години
за жалост са прави,много неадекватно правителство!!!
59
0
 
40
 
! Отговори
бгпитек преди 2 години
Вече не ходим по заведения ;-)
58
2
 
38
 
! Отговори
Wakashimitsu преди 2 години
Цялата идея със зеления сертификат е ***! Няма файда от нея, особено с Омикрона всичко е леж!
57
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте ги вече, 12.01 влизане в парламента и изриване на цялата пас-мина и пап-лач.
56
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предатулю Алибегов, нищо не се е променило от средата на октомври до сега!Още тогава твоята намеса и участие бе предателство спрямо хората от бранша и престъпление с дискриминационен характер по отношение награжданите. По какво се отличава октомври от януари? ЗС просто не биваше да бъде приеман и прилаган - и тогава, и сега. За никого! Но ти беше купем през октомври. Какво сеслучи? Не типлащат новите шефове комисионни ли вече?
55
8
 
23
 
! Отговори
asd преди 2 години
Масово фалшиви сертификати или с чужди сертификати. Какъв е смисъла от нещо, което никой не спазва. Само се харчи ресурс. Като няма съзнание... Гъбаркаме се с чуждото здраве и си джиткаме с менте сертификати.
54
3
 
35
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Що бе мазен, нали ти ги искаше тия сертификати
53
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В твоите заведения никой няма да стъпва, защото всички знаем кой си и с каква цел се появяваш и най-важното кой ти плаща да се появяваш....Любовнико, не се ли срамуваш, че само благодарение на жени съществуваш, но то пък едни жени.....
52
2
 
41
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Аз пък вече не ви влизам в кръчмите :)
51
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува дали проверявате. Докато не се обявите категорично против фашистките сертификати, стотинка няма да видите от семейството ми.
50
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не е средтуван тоя Али за неспазване на мерките?!Или тези от малцинствата са привилегировани в Бг Точно както Амед Доган и цветнокожите от ФакултетУ!!!
49
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти няма фалирали заведения, камо ли пък тези на Алибегов, който е захранват с пачки от ГЕРБ.
48
2
 
25
 
! Отговори
Адибеговемангал преди 2 години
Адибегай ве мазник.!.
47
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България не са въведени със закон а с решение на министерски съвет. Няма закон в България, който да задължава проверка на сертификати, съответно всякакви нормативни актове са невалидни пред съда. В закона за личните документи в БГ чл. 6 е посочено, че изискване на идентификация може да се прави само от органи определени със закон, та бизнеса няма право да изисква лични данни. Там е посочено също че не можеш да правата на гражданите защото не са представили документ, който нямаш право да искаш!
46
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и до сега не искаха сертификати, но кръчмите са празни. Причината е растящите цени и намаляващото качество.