Радев призова да се търсят решения на кризата с тока

Президентът заяви, че трябва диалог между институциите и бизнеса
Обновена: 17 фев 2022 19:51 | 17 фев 2022 19:51, Веселина Йорданова
52
Радев призова да се търсят решения на кризата с тока
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев призова за диалог между отговорните институции и бизнеса за разрешаване на кризата с енергоносителите.

Трябва да има диалог между отговорните институции и бизнеса, за да търсим най-добрите решения на кризата с енергоносителите, каза той пред журналисти в Бургас след посещението си в завод "Трансвагон" АД, специализиран в извършването на ремонт, реконструкция и модернизация на товарни вагони.

Президентът обсъди с ръководството на предприятието необходимостта от навременни и работещи мерки за справяне с високите цени на енергийните ресурси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Необходима е целенасочена и ясна държавна политика за ускорен икономически растеж и повишаване на конкурентоспособността", каза Радев и посочи, че премахването на бюрократичните пречки и осигуряването на нормативна база ще предостави възможност на предприемачите да вървят напред.

По думите на държавния глава целта е обща и ясна, а именно, че наред с бързото икономическо възстановяване на страната и повишаване качеството и стандарта на живот, е важно възстановяването на доверието между държавата и бизнеса. "Това е неотложна задача, ако искаме да постигнем по-висок темп на икономически ръст", каза още Румен Радев.

Президентът разгледа производствената база на предприятието и поздрави ръководството и колектива за постигнатите високи резултати, въпреки сложната икономическа обстановка, породена от растящите цени на енергоресурсите. "С много предприемчивост, отговорност и усилия продължавате не само да оцелявате, но и произвеждате с изключително високо качество и изнасяте в държави като Германия", подчерта Румен Радев. По думите му това е атестат, че в България може и се развива успешна тежка индустрия.

"Производството на този завод задължително трябва да бъде част от модернизацията на българските железници", заяви Румен Радев в отговор на въпрос. По думите на държавния глава в зеления преход една от тенденциите е автомобилният транспорт да намалява като пробег, а за голяма част от товарите да се използва железопътен превоз.

Президентът призова за по-голямо внимание от страна на държавата и към предприятията, които са се доказали като успешни, експортно-ориентирани са и дават голяма принадена стойност, за да запазят не само пазарите и производството си, но и работниците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже си цар на късия разказ!Само празни приказки от една година и 5 г.предишния мандат видя се ,че за нищо не ставаш-,,Нищоправещ''
44
0
 
2
 
! Отговори
Киро преди 2 години
СИТУАЦИЯТА Е В МНОГО ТЕЖКА СИТУАИЯ!
43
0
 
3
 
! Отговори
КИРЕ И ФИГУРАНТА: преди 2 години
"КРИТИКИ ПОД СЕМЕЙНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ -ЮРГАН"!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ БАКЕ... преди 2 години
В МОМЕНТА СЕ ИГРАЕ ПИСКАТА " КИРЕ ТРИВОЛТА И ФИГУРАНТА --ИНТИМНО"!! ..ИМИТИРА СЕ "КРИТИКА"----ЗА ДА Е ДОВОЛЕН НАРОДА.....ХА,ХА,ХА,ААААААААА
41
0
 
5
 
! Отговори
та така преди 2 години
фигуранта днес обиколи България и дава интервюта и най вече съвети :) тов явно още е в предизборен режим :)
40
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Изхвърлете от енергетиката всички енергийни чорбаджии,на които гарантирахте реализация на продукцията им отвсякакви ВЕЦ-ове,слънчеви и пр.гллупости,и цената ще се нормализира.И най-важното-затворете бездънната яма"енергийна борса".Просто е,но много червени аййдуци са наместени на клона..
39
0
 
7
 
! Отговори
РАДЕВ-с НОВ КАБИНЕТ преди 2 години
Мин председател - ЧЕРЕПА...... икономика - БОБОКОВ..... ....туризъм - БАНЕВ........ ...... РАДЕВ РАЗРУШИ БЪЛГАРИЯ.... ПРАВИ СЕ НА НЕВИНЕН -..........
38
0
 
10
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Тази селска клюкарка и интригантка ме отвращава.
37
0
 
17
 
! Отговори
AN преди 2 години
Добре де, как като знаем колко негативен е този човек, го избрахме втори път. Освен премерено политическо говорене (обикновено негативно), друго не видяхме. Отказа хората да гледат БНТ на Нова Година.
36
0
 
19
 
! Отговори
ПОДЛЕЦ преди 2 години
я да върнем малко назад - заради тези измамници ТИ -- ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА подписа фалшиви документи , назначи ги на поста ,, и ги защитаваше месеци наред както дори не си защитавал жена си когато са я дъвкали в медиите . Толкова го бранеше Кирчо ,че дори предаде БСП - без която щеше да си млад пенсионер , понеже никой не беше чувал за теб . Друг създаде този измамник -- НО ТИ ГО РОДИ ЗА МИНИСТЪР И ПРЕМИЕР . ЛИЧНО ТИ !!!!!!
35
2
 
17
 
! Отговори
РАДЕВ КЪДЕ СИ преди 2 години
КЪДЕ СИ РАДЕВ? НАЛИ УЖ НАШИ ВОЙНИЦИ ЩЕ ОХРАНЯВАТ БЪЛГАРИЯ? НАЛИ НЯМА ДА УЧАСТВАМЕ В БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ? ЗАЩО ИДВАТ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ ТУК? КОЙ ГИ Е ПОВИКАЛ? НИЕ ЛИ СЕ УПРАВЛЯВАМЕ ИЛИ САЩ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ? ЗАТОВА ЛИ СЛОЖИХТЕ КИРЕТО ЗА ПРЕМИЕР, ПОДЛОГАТА НА САЩ?
34
0
 
23
 
! Отговори
a преди 2 години
Все едно четох "Работническо дело" от 76-та
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фигурант скапан, вземай си некадърните министри и се пръждосвайте! За нищо не ставате!
32
1
 
11
 
! Отговори
много умен преди 2 години
от всекъде е ток и жица..Ша прекараме една жица от Фигурантството да се захраним с ток безплатно.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не земе малко да помълчи. 4 години мълча и после като поча да размахва юмруци и да приказва и няма спиранье. Освен глупости нищо.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Танцувайте Карманьолата, да живее гърмежът, да живее гърмежът на топовете! МосюФатмак ни обеща, мосюФатмак ни обеща да ни ваксинира на свещи, да ни ваксинира на свещи! Но един топ взриви офиса му и да изпълни обещанието си не можа! Танцувайте Карманьолата, да живее гърмежът на топовете!
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах , че как така не обвини Борисов за това.
28
0
 
17
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Въргаляхте се дълго на Орлов мост. Да бяхте помислили малко с тези кратунки. Кратунки виждали ли сте? Дълбаят се обикновено и служат за съд за водичка на чешмите, защото са кухи. ***, кухи като триста хралупи. Ехото се чува дълго, дълго.
27
1
 
29
 
! Отговори
Някой преди 2 години
След като затлачи държавата в "блатото" при неговите "невнятни" служебни, сега давал акъла какво било трябвало! Ще понесе ли изобщо този някаква отговорност за всичките злини ,които причини? Сега ни пробутва селски номера, сякаш нямал нищо общо с кражбите на Кирчо и Кокорчо, и не ги е той назначавал! А и силовите министерства още са негови!
26
4
 
2
 
! Отговори
Човек за реализации преди 2 години
Човек , който е лежал в психиатрия, това не е гаранция , че наистина е болен ! Гаранция е че психиатрите са мошенници !