Румънците предпочитат почивка у нас не само през лятото

Министърът на туризма разговаря с румънския посланик
18
Румънците предпочитат почивка у нас не само през лятото
Снимка: Министерство на туризма

"Румънците продължават да избират България като първа дестинация поради високото качество на услугата не само по Черноморието". Това каза Н. ПР. Бръндуша Предеску, посланик на Румъния в София на среща с министъра на туризма Христо Проданов.

Посланикът добави, че в последните години румънските туристи започват да посещават и зимните ни курорти за своите ваканции, както и спа туризма, който също е на много добро ниво.

Министърът на туризма каза, че България и Румъния винаги са имали добри съседски отношения и взаимно сътрудничество. Трябва да направим всичко възможно, за да насърчаваме туристическите пътувания между двете държави, каза Проданов.

Не можем да си представим летния сезон без румънски туристи по Черноморието. Именно поради тази причина взаимоотношенията и връзките ни са толкова важни и се надявам да ги продължим и занапред, за да можем бързо и оперативно да решаваме възникващите проблеми, каза още той.

Посланик Предеску поздрави министъра за стабилното правителство, което в момента има България, като пожела на министър Проданов успешна работа и го информира, че политическият диалог между двете страни е изключително добър.

В контекста на предстоящия летен сезон бяха обсъдени темите за транзитното преминаване на автобуси през Румъния с украински, молдовски и полски туристи, желаещи да почиват у нас, както и преминаването на румънски туристи през България и заплащането на т.нар. тол такси.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Румъниятуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали туризма реве пак за държавна цицка? А имали работа, последно кое от двете е? Нямат работа и искат държавна цицка или имат работа и румънците налазват? Две статии през 5 минути с коренно различни твърдения! Като ще лъжете поне си изберете едно, а не за две взаимно изключващи се неща! Щом има желаещи румънци, значи никаква държавна цицка за туризма и да им вдигат ДДС на 40%! И без това нормалния българин рядко ходи на почивка в България, нас няма да ни засегне увеличението!
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Винаги сме били добри съседи"Убитите мирни селяни и изнасилени жени в Добруджа през ПСВ, добросъседство ли е?За това тол. таксите за власите да са 3но по-високи.
11
1
 
1
 
! Отговори
Човек за реализации преди 2 години
Човек , който е лежал в психиатрия, това не е гаранция , че наистина е болен ! Гаранция е че психиатрите са мошенници !
10
4
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да плащат 100 милиарда репарации за окупацията на Балчик - Тутракан :)))
9
3
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да ходят на ски при Дракула и на море у Констанца
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха . Световната туристическа дестинация наречена България се радва на вниманието на румънците. Далече сте стигнали еййй
7
3
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Не забравяй, че когато руснаците ви пробваха 1878 година, румънците бяха с тях. Дори има техен паметник в България.
6
1
 
7
 
! Отговори
Да бяха преди 2 години
На мамалига, качамак на български, по слуховете на ***. Техните мафиоти са толкова алчни, че тази година беше по-ефтино да почиваш в Дубай отколкото на зимния им курорт Пояна Брашов. И щом им харесва българското обслужване по черноморието, са мо си представям какво е при тях обслужването?От роднина знам, че пенсията му като пожарникар с 20 години стаи е повече от 1000 евро, 1140 да бъда по точен. Мамалигари а?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наваксаните от родопско село са им обещали почивка на морето, почивката се състои сега през февруари муахахаха. Все едно да отидеш на ски шрез юли.
4
5
 
5
 
! Отговори
Ген. Ст. Тошев преди 2 години
Хич да не припарват, че ше ядат шашката!
3
8
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
Румънците са съседи,съюзници в НАТО и част от Европейския Съюз ,като нас . Добре дошли братя румънци. Руснаците не са добре дошли.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре,че са румънците,че иначе яко сме го закъсали с туризма.
1
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тия бяха на мамалига при Чаушеску :)))