ГЕРБ за властта: Дълбока некомпетентност с чувство за непогрешимост

Опозицията ще се бори за ново правителство възможно най-скоро
Обновена: 8 мар 2022 11:53 | 8 мар 2022 11:53, Камелия Цветанова
112
ГЕРБ за властта: Дълбока некомпетентност с чувство за непогрешимост
Снимка: БГНЕС

С остра декларация срещу правителството и управляващото мнозинство излезе ГЕРБ.

От името на партията Тома Биков определи управлението като дълбока некомпетентност съпроводена с чувство за непогрешимост и склонност към злоупотреба с власт.

„Управлението на страната не може да е експеримент или курс за обучение, а това е сериозна задача, която трябва да се изпълнява от подготвени хора, защото обществото не ви дължи нито време, нито търпение. Оттук нататък отказваме да проявяваме разбиране към вашата некомпетентност и липса на национално отговорно поведение, всеки ден това управление нанася щети. Ще сме безкомпромисна опозиция и наша задача е час по-скоро да има ново правителство“, отсече Биков.

Още по темата

По думите му страната ни е изправена пред редица кризи.

„Нашето убеждение е, че в кризисни време предполагат ясно поемане на отговорност и диалог, който да помогне за преодоляването им. През последните седмици видяхме всичко друго, но не и това“, посочи той.

„Началото на всяка криза започва с нейното назоваване и осъзнаване на причините, които са я породили. Настояващото управление няма потенциал да направи това“, обвини още Биков.

Той припомни, че ГЕРБ са предупредили за ръста на цената на тока и са предложили решение за компенсиране на производителите, което все още не е гласувано в НС.

„Правителството не е в състояние да вземе свое решение, което да даде отговор на тази криза. Кризата вече прерасна в мащабна ценова криза, предстоят масови фалити, увеличаване на безработицата и задължаване на кризата“, каза Биков.

По думите му войната в Украйна изостри още повече нуждата от адекватни реакции на правителството, но вместо това още в първите дни на тази война управляващото мнозинство генерира правителствена криза, която приключи със смяната на министър.

"Вече берем плодовете и негативните последствия от войната без да има отговорно управляващо мнозинство и правителство, които да реагират решително“, каза депутатът от ГЕРБ и добави, че хората вече са видели неспособността на правителството да действа в кризисна ситуация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мак- А кой действа ? И как ?
37
6
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Михаил....Михалчо,що тъй бе джанъм ?...Що са праиш че "не знаеш",че кризата и ИНФЛАЦИЯТА са налегнали ЦЕЛИЯ СВЯТ,НЕ само България ?!...А заради факта,че ТиквоШайката за 12 години съсипа всякакви правила и закони у нас,сега ще им сърбаме попарата..
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Михаил ГЕРБ достатъчно компетентни ли са ти?
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, какво е предложението за мерки на този лаладжия, което ще спре повишаването на енергийните ресурси и войната като цяло? Само слушам, че имали такова, но нищо конкретно. Единствено популистко лаладжийстване.
34
6
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
казах ви,въпреки че вие знаете и по-добре от мен:..-Боко баба и шайката му от Четиристотинте разбойника треска ги тресе...Задава се голяма вероятност да духнат под опашката на Гешевия и тогава за Б. и Шайката му ще настанат трудни времена..За това ще крещят,ще "обвиняват",ще саботират ,ще клеветят,само и само да не се стигне до сваляне на Върховния им слуга..А,и да не забравят,че не сме забравили кражбите,далаверите и интригите им през последните десетина години !
33
9
 
6
 
! Отговори
Михаил преди 2 години
Не съм гласувал за това правителство и до един момент беше забавно, вече не ми е. Не познавам законодателството, но дано да има начин да се смени с по-компетентно управление. Не знам дали е от медиите, но имам чувството, че това правителство абсолютно нищо не може да направи правилно. Поне не се вижда - ясно има криза и навсякъде всичко поскъпва, но да вземе някой по-компетентен да се заеме с потъващият кораб, защото иначе сме обречени или ако им трябват повече хора да си назначат да им помагат
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези гербери все болни и недоволни,не стига че за 12 години управление докараха държавата до просешка тояга,пак дават акъли много са нагли, наглостта им край няма!!!
31
4
 
13
 
! Отговори
тулупи преди 2 години
Тулупското управление е история! Факт!
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на предишната криза ядохме от постната пица на Дянков. После когато имахме 10 години световен растеж, ние растяхме с 3% на година, румънците с 6%. Извода е че всичко зависи от международното положение. На Борисов все някой друг му беше виновен - я тройната коалиция, я Радев. Посредствена работа. Сега не е по различно по причина че като общество не можем да излъчим елит. Винаги ще се намерят хора да жалят по Комунизма, по Костов а сега и по Борисов - кофти манталитет на посредствени хора
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Басибнаглите ур0ди са тез
28
6
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
другари от герб-сдс-комунисти,тези две ваши констатации се отнасят за вашето управление,то4но вашия любим вожд се правеше на велик и специалист по нищо
27
6
 
16
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
И при герП беше същото, че и пи-зле!
26
11
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Честно казано - пред кирчо баце изглежда като - академик
25
11
 
14
 
! Отговори
мак преди 2 години
герб също имаха и имат чувство, че са безгрешни. Имат късмет, че не управляват в момента. С тези кризи и война щяха да забатачат всичко. Сега на думи са силни, направо могъщи, а всъщност са смешни. Но едно е да плямпаш и критикуваш, да се биеш в гърдите и да се самоизтъкваш, друго е да действаш.
24
13
 
10
 
! Отговори
Червените хмери преди 2 години
Бате буци връщай се спаси ни от червените хмери
23
10
 
9
 
! Отговори
Гербаджия преди 2 години
Само нащия вожд може да ни измъкне от блатото. При него бензина беше 1.50, а след като го смъкнаха с камъни от властта заради цената на тока, си взе урок и тока не беше мърдал от тогава. Ако трябва с кофите ше го носи, обаче щеше да запази цената. Такъв си ни е той, най-вещия от всички ни.
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е
21
11
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Герб се събудиха Досега къде бяхте България и без това вече е фалирала НЕКА БКП Подмяната Дб И Чалгарите с подкрепата на юмручето да довършат разрухата Който може да се спасява поединично Месии НЯМА
20
8
 
7
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
На това ние му викаме: ЧЕГЪРТ....ЧЕГЪРТ...честито на ПП"ПП" и компания!!!
19
6
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Яжте на Рундю ушите ся, нали има 60% подкрепа :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) И честит 8-ми март на Асан - дупчения билет :))))))))))))))))))))))))))))