ГЕРБ за властта: Дълбока некомпетентност с чувство за непогрешимост

Опозицията ще се бори за ново правителство възможно най-скоро
Обновена: 8 мар 2022 11:53 | 8 мар 2022 11:53, Камелия Цветанова
112
ГЕРБ за властта: Дълбока некомпетентност с чувство за непогрешимост
Снимка: БГНЕС

С остра декларация срещу правителството и управляващото мнозинство излезе ГЕРБ.

От името на партията Тома Биков определи управлението като дълбока некомпетентност съпроводена с чувство за непогрешимост и склонност към злоупотреба с власт.

„Управлението на страната не може да е експеримент или курс за обучение, а това е сериозна задача, която трябва да се изпълнява от подготвени хора, защото обществото не ви дължи нито време, нито търпение. Оттук нататък отказваме да проявяваме разбиране към вашата некомпетентност и липса на национално отговорно поведение, всеки ден това управление нанася щети. Ще сме безкомпромисна опозиция и наша задача е час по-скоро да има ново правителство“, отсече Биков.

Още по темата

По думите му страната ни е изправена пред редица кризи.

„Нашето убеждение е, че в кризисни време предполагат ясно поемане на отговорност и диалог, който да помогне за преодоляването им. През последните седмици видяхме всичко друго, но не и това“, посочи той.

„Началото на всяка криза започва с нейното назоваване и осъзнаване на причините, които са я породили. Настояващото управление няма потенциал да направи това“, обвини още Биков.

Той припомни, че ГЕРБ са предупредили за ръста на цената на тока и са предложили решение за компенсиране на производителите, което все още не е гласувано в НС.

„Правителството не е в състояние да вземе свое решение, което да даде отговор на тази криза. Кризата вече прерасна в мащабна ценова криза, предстоят масови фалити, увеличаване на безработицата и задължаване на кризата“, каза Биков.

По думите му войната в Украйна изостри още повече нуждата от адекватни реакции на правителството, но вместо това още в първите дни на тази война управляващото мнозинство генерира правителствена криза, която приключи със смяната на министър.

"Вече берем плодовете и негативните последствия от войната без да има отговорно управляващо мнозинство и правителство, които да реагират решително“, каза депутатът от ГЕРБ и добави, че хората вече са видели неспособността на правителството да действа в кризисна ситуация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно се побърквам. Да съм съгласен с гербаджии. Докъде ни докара Киртака.
17
8
 
15
 
! Отговори
Бико преди 2 години
Този още ли е жив бе!!!!!
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да споменавам ли в миналото този изм:екяр и Сачева как маскариба Тиквата и ГЕРБ и къде щяха да ги вкарват ? И днес продължават да се мазната престъпник и имат право защото разчитат на простолюдието, на манипулацията и най-вече на стъкмистиките от лъжи !
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родшилд, поздравява всички българи с песента, платете ми сметката!
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, кой го казва. герб бяха всвъх компетентни в кражбите.
13
10
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
*** ами като ГЕРБопитеците откраднаха парите от къде да вземат новите, нали трябва от заеми, пари няма в държавата, държавните пари са в сметките на герберастите, а законите защитават прокурора, така за 12 г. са си оплели кошницата престъпниците от ГЕРБ и днес се надяват на прости като теб българи да им помагат в заблудите които редят пред микрофоните ! Защо сте толкова прости бе, срам поне имайте ?
12
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие защото бяхте много компетенти оставихте такава пустощ.
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тома Кравов беше много критичен и към гербавите, преди да им се продаде :) Даже много по-критичен, не сме забравили :) Та, неговите оценки не струват пукната пара :)
10
3
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
*** въпрос - защо се бави проекта за подпомагане на България? *** отговор - защото средствата се контролират от ЕС и се крадат по трудно. Друго си е да вземеш едни кредити и те да изчезнат. Май няма да са само 9 милиарда.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теоретично ще ви трябва знамение за да спрете войната защото едва ли е имало телескопи когато са идвали апокалипсиси. Пи си ар от тея обекти които минаха покрай земята няма да им вземат скоро. И пришълците не съм ги изключил. Но може да е деуфо вулкан цунами земетрвсение астероид но и слънчево изригване съмнява ме да е война или каквото и да е но копчев не взема лекарства
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кое не е вярно? Че се намираме в час по трудово?
7
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за Будата ли са го казали ??
6
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управлението е пълна каша, всички които са се съешили в момента с БСП трябва да бъдат забранени и изчегъртани от политиката завинаги.
5
4
 
13
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 2 години
Така между другото в този ред на мисли на 14 март един нов заем от 500 000 000! Просто в движение!
4
11
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
Явно са почнали да си правят самоанализа, полезно е, макар и малко късничко
3
13
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Всички виждаме, че не ги бива, но няма кой да плати за протести. На президента хората лежаха по паветата преди време. Българина си е такъв, кроти се, мизарства, но си трае.
2
15
 
17
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Ауууууууу... ГЕРБ *** на умряло - музика за моите уши и радост за моето сърце!
1
8
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете бе :)))