Ген. Попов: Войната вече не е за Украйна и Русия, а за разпределение на влияние

Конфликтът се разширява с всеки изминал ден, което не е добре
385

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война - нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир", коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "Опорни хора".

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин - дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия - не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

"Китай заема позиция, която е печеливша - когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия - тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай", каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

"Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане - за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  - ще допуснем огромна грешка", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Революцията в Русия назрява. Както през 1917 година. Наборниците или ще дезертират, или ще обърнат оръжието към командирите си и след това няма връщане назад. Или Революцията ще спечели, или Режимът на Путин.
196
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците трябва да работят в заводите и да воюват на фронта. Свърши арабстването им като петролни шейхове. Трябва да се сади лук и ряпа, да се работи в заводите в Сибир, да се воюва на фронта. Да се произвежда руска храна и руска кола. Руснаците стават като севернокорейците. Лагери за недоволните, воюване на фронта и разстрел на дезертиралите предатели.
195
20
 
9
 
! Отговори
До 307 преди 2 години
Те и пари им дават. Вече има 6000 пленници. Няма къде да ги сложат. Руснаците имат удърни групи и стрелят по свой, ако се предават и дезертират.
194
4
 
0
 
! Отговори
Храна преди 2 години
Юри замълча и си тръгнах
193
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото спасение за руския наборник е в плен при украинците. Много наборници дезертират веднага при украинците.
192
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия ще има революция и разпад на държавата. Чечения, Дагестан ще получат независимост. Новобранците вече знаят къде отиват. Путин праща наборници и лъже руския народ. Новият "Голодомор" в Русия ще спре войната и ще събори режима.
191
17
 
6
 
! Отговори
Руски номера преди 2 години
Войната се мести и в Иран. Глупавите перси изтреляха 12 ракети по Ербил. Малко преди сделката със САЩ и Русия и подля вода. Сега ще ядат ракети. Вдигнати са ф35 и млатят по Иранските военни бази. Един КС 135R обикаля около Ербил да зарежда Ф35. Почва голЕмия купон.
190
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ако иска да си запази приятелски отношения с българия каквито са били вечно. Ще си вземе украйна и ще ни даде южната част на крим. Защото иначе става империя. Османците могат да влязат в българия. Така имаме поне приятелски гаранции че ще имат граница сухопътна с русия.
189
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До иде 3та световна Вярно е. В град Ербил(Арбил) е ударът. Другата седмица петролът може и да удари $150-160.
188
8
 
8
 
! Отговори
Тавариш преди 2 години
Ким. По времето на герб имаше разлика. Газта беше замръзена 2 години . инфлацията овладяна. Виж ако не виждаш ще ти кажа. С операция война не можете да изчистите съвестта си.
187
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десен крак - дясна ръка! Тоя "генерал" марширува като новобранец! Срамота!
186
6
 
9
 
! Отговори
иде 3та световна преди 2 години
Иран е атакувал американска база във Ирак - вярно или провокация? Някой има ли повче информация?
185
15
 
7
 
! Отговори
Само психопати преди 2 години
останаха...а и рушофилскиКурви, но и те са психопати.
184
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше атакувана и ВВС Американска база в Ирак. Нашите гноми не показват тия новини.
183
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последна новина от преди малко. Ирак удари посолството на Америка.
182
1
 
4
 
! Отговори
Няма риск от война преди 2 години
В политиката няма случайни неща. Апропо, ако щеше да става война с участието на България, Путин нямаше да ни бави, нито пък НАТО щеше да се колебае да защити Украйна. Целта тук е да се дестабилизира икономиката и да нямаме храна под предтекст, че вуйната е онищужила хранителните запаси, което не е вярно. Илчовски каза, че това са глупости - правителството унищожава зеленчукопроизводителите и после ще рече "О, ама тя войната съсипа зеленчуците." Започвайте да се запасявате с храна. че на есен..
181
0
 
4
 
! Отговори
Гледам Чельости(бтв) преди 2 години
Братле, стига сте говорили за война, няма да има война с нас - ние сме в НАТО. Ако нещо стане Русия-Нато, немате причина за притеснения, защото всичко ще свърши за половин ден.
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Византия! ВВВВ! Путин Палеолог!
179
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия отече в канала. Остана да се носи cмpagmma.
178
2
 
4
 
! Отговори
Нема спирка баце преди 2 години
ПРО СИЯ свалям нивото, специално за тебе. Не се напъвай, ще бия по точки. Да вземеш бързо да се прибираш в пещерата, от която си изпълзял, че коментарите са ти като програма писана на Бейсик за компютър Правец. Фани са запри, не си на олимпиада да се доказваш колко си про. ст. Всички разбрахме, че мисълта ти се движи безцелно като метеорит в откритият космос,. Настана вечер, месец изгря, върви си лягай сега.