Ген. Попов: Войната вече не е за Украйна и Русия, а за разпределение на влияние

Конфликтът се разширява с всеки изминал ден, което не е добре
385

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война - нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир", коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "Опорни хора".

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин - дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия - не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

"Китай заема позиция, която е печеливша - когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия - тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай", каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

"Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане - за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  - ще допуснем огромна грешка", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
239 не бе беше Бошко бобокова революция. Първия не извади късмет че американците го погнаха а тукашните го прежалиха.
176
8
 
3
 
! Отговори
От Слънчака преди 2 години
хахахах Одеве изпрасках 2 украинки с умрели от войната мъже .ХАХХХАХАХАХА сезон няма да има ама поне ше ги пръснем .хахахахахаххаха
175
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Ваньо преди 2 години
От последните протести цените са се вдигнали 3 пъти, а заплатите боксуват. Хората остават без работа. Какво спим или онова беше поредната сороска революция?
174
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия въобще не е освободила България 1878 г , тука става въпрос за Руско-Турската война и Санстефанския предварителен мирен Договор и нищо друго свързано с някакво манипулативно освобождение. Точно и ясно се вижда как освобождават в Украйна
173
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
236 прав си ама и сегашните и миналия са същите. Е какво да правим?
172
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да гледаме да сме по-далече от Русия, защото който залага на Русия, залага на куц кон.
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво се карате бе *** Бойко Борисов беше изпуснал да запише в закона за защита на потребителите както искат от ЕС гаранция за колите втора ръка от автокъща сегашните също забравили. Който разбира малко от право му е ясно че това е леко бистко и умишлено. И тея и миналите същите *** са. Сега ще идват украински програмисти мениджъри и други *** вместо децата ви да взимат добри заплати вие спорете.
170
6
 
9
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
От тая война губи само русия.Руснак вече е нарицателно независимо как ще свърши войната.А всички путинофили който познавам не са и стъпвали в русия ама в запада са първи писти.
169
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще бомбардира всички, които пишат на шльокавица! Започва империумът на Кирилицата!
168
3
 
3
 
! Отговори
До ПРО СИА преди 2 години
БРАТ ДАВАМ ТИ 500$ ТОВА СА 0.01 БТК ГРУБО .ИСКАМ ДА ПИШЕШ ТОВА КОЕТО ТИ КАЖА И СЕ ЗАКЛАВАМ В ЖИВОТА НА МАЛКИЯ МИ СИН ЧЕ ЩЕ ТИ ПЛАТЯ!!!
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз за олиото тука ли да се изкажа ?!
166
5
 
7
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Русия дори и да победи в Украйна пак ще се разпадне край с нея каквато е до сега. Няма как да просъществува както Северна Корея такава държава. Най-удачният начин Путин да бъде свален и съден и тикнат в затвора. Другия начин е кървава ядрена война която никой не иска.
165
4
 
6
 
! Отговори
Дам преди 2 години
Това беше лебедовата песен на Русия, която готално и безвъзвратно загуби своето влияние . Лудостта на кралете обикновено свършва с крах.
164
1
 
4
 
! Отговори
До ПРО СИА преди 2 години
ДАЙ МИ БТК АДРЕС ЩЕ СИ ПЛАТЯ 500$ В БТК ДА НИ ЗАБАВЛЯВАШ .ДАВАЙ !!!!!!!
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
203 това ли е новата стратегия на промяната да ни обеждава че сме супер заможни защото дебелеем от ГМО и некачествени мазнини ли?
162
3
 
3
 
! Отговори
До ПРО СИА преди 2 години
пО ЖИВО. ИСКАМ ПО 5 КОМЕНТАРА В МИНИТА АЙДЕ.ЕМАШ ПУБЛИКА.ВЗЕМИ СЕ В РЪЦЕ !!!МОЛЯТЕ !!!
161
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограбват ни пак нищо против хората но има много по-богати държави които могат да ги вземат. Жилище храна и по една минимална заплата за семейство. Това трябва да им се даде. А не да им купите обезценената валута за наша сметка и да им дадете най-добрите ИТ работни места а ние пак да духаме супата. Предатели винаги чуждите са ви били по-скъпи за да се подмажете пред ЕС. И кво бойко Лиза Лиза и пак падна от власт. Иначе войната винаги е била за влияние никакви бандеровци никакви тъпотии
160
2
 
2
 
! Отговори
До ПРО СИА преди 2 години
УТРЕ ЩЕ ТЕ ГЪРЧИМ ПОВЕЧЕ ДА МОЖЕ ДА НИ ЗАБАВЛЯВАШ ОЩЕ ПОВЕЧЕ!!!!
159
2
 
2
 
! Отговори
До ПРО СИА преди 2 години
ДАВАЙ БРАТ ИЗКАРАЙ СИ ГО НА НАС. СЕГА Е МОМЕНТА.
158
1
 
1
 
! Отговори
Абе "младите&qu преди 2 години
не си вземете стая......чат стая?