Ген. Попов: Войната вече не е за Украйна и Русия, а за разпределение на влияние

Конфликтът се разширява с всеки изминал ден, което не е добре
385

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война - нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир", коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "Опорни хора".

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин - дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия - не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

"Китай заема позиция, която е печеливша - когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия - тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай", каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

"Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане - за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  - ще допуснем огромна грешка", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна била отворила кутията на Пандора. Мушморок. Украйна защитава суверенитета си,а Русия е агресор. Позицията на България трябва да е твърдо продължаване напред по начертания път. Мястото ни е в Европа и в НАТО. Какво го усуква тоя.
216
27
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Продължават да се правят на луди ... Русия печели НАТО да бе разположи на 500 им в Харков и Суми ракети. Ние трябва да се махнем от НАТО и ЕС от 2004 само надолу. Скоро, скоро времето идва.
215
4
 
28
 
! Отговори
защо преди 2 години
"Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини" Най-после! А е толкова лесно - дъжд завали, слънце огрее и хоп - суровини!
214
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става страшно, Иран е атакувал с ракети Ирак.Сега заради Путин всяка държава ще почва да си урежда отношенията със съседите по военен път. Очакваме и Турция да удари някой съсед..
213
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 332Първо, не е за 24часа въоръжил хората. Второ, и в България могът да въоръжат народа, защото в повечето държави има оръжие мимимум за всички мъже от 18-60г.които при война ще бъдат призвани в армията Вие русофилите си мислехте, че вместо оръжие украйнците ще носят цветя за руската армия.
212
17
 
26
 
! Отговори
Изходът се знае преди 2 години
Русия ще смачка украинските фашисти. Началото на края на прехода/реставрацията на капитализма в Източна Европа.
211
9
 
9
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 2 години
Генерале, сега ли се замисли за конфронтацията на САЩ и ЕС срещу Русия и Китай? Типично за демократ. Такива инфант или са били и царските министри и генерали преди Народния съд да ги сложи на местата им.
210
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
330 не защитавам никого но искам да помислиш върху следното- как Зеленски за 24 часа успя да даде оръжие на милиони мъже ? От къде се появи това оръжие? Украйна не е Америка, дето всеки има пушка! Как и от къде се появи толкова много оръжие, което бе раздадено на мирното население, че и на затворници убийци? Означава ли това, че някой е складирал оръжие и муниции, а друг му го е доставял? И въпросът е защо? Защо имаш толкова много оръжие на територията си, което не се достава за седмица или месе
209
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви руски фашисти виждате бе? Я се огледайте малко и вижте че живеете в Четвъртия райх. Наложиха ни зелен сертификат както едно време сертификата за произход. Ограничиха правата на всички, които не го притежават. Съсипаха бизнесите на хората. Спряха телевизии и медии. Целодневно ни облъчват със сълзлива пропаганда. Сега всеки с руска фамилия е под ножа, отказват на хората работа заради името, както някога на евреите. Остана само концлагерите да отворят.
208
23
 
19
 
! Отговори
Слава Зеленски преди 2 години
Ритай руските фашисти кучета!
207
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошото е че ние ще сме смазани. Защо? Защото сме с фамилии ов и ова, много от нашите фамилия звучат руски,пишем на кирилица и сме православни. Имам приятели, които вече са получили отказ от продължение на договорите си в чужбина, по "съображения от политически характер". И то хора които не са русофили, грехът им е че фамилията им звучи руски. Руснак е новият евреин. Върнахме света в 1939 г. Очаквам скоро и новата кристална нощ, а после и влаковете пълни с "полу хора".
206
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво прозрение блика от тоя хаха.
205
1
 
23
 
! Отговори
6666 преди 2 години
Що генерал се изказа по въпроса, а нямаме армия. Смешно, нали!
204
6
 
28
 
! Отговори
Sarbeca преди 2 години
Сащ вместо да дават пари за бежанците, дават пари за въоражаване и подпомагане на войната да продължи по дълго, както и оръжие
203
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този открива отново топлата вода.
202
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега действията на САЩ и ЕС са адекватни, но прогнозите не са оптимистични. Руското общество е болно и потиснато, тези хора не могат да свалят Кремълската фашистка шайка. В Русия има армия, полиция, частна армия на Путин и още какви ли не силови структури, това е военизирано общество, което не се различава от своите предци монголците. Ще бъде дълго, но Русия няма шанс в дългосрочен план!
201
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иран е обстрелвал американското посолство в Ирак. Приготвяйте си противогазите, тоя свят изперка и третата ядрена война започва.
200
32
 
14
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Руснаците обстрелват православни църкви!
199
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като си взел надницата от Копейкин, Иванчо отишъл при баща си и с гордост му казал, че е русофил.- Е, сине, тогава да те попитам ти харесваш ли картините на на Верешчагин, Фешин или Чепишев?- Тези лузъри не съм ги чувал.- Значи си чел Толстой, Чехов, поезията на Пушкин или Лермонтов?- Знаеш, че не съм чел книга, а рими само, ако са рап.- Обожаваш музиката на Шостакович, Рахманинов, Корсаков или Чайковски?- Мани ги тия нещастници, те нямат нито един чалга хит!- Е, щом си русофил значи искаш да ти купя Лада или Волга?- Абе карай си ги тия трошки, дай ми твоя Мерцедес ! - Т
198
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен310 Често се говори за това, как руснаците вече щели да стават като Северна Корея, но тук идва еди важен въпрос: а дали са способни да са ДОРИ като Северна Корея, без връзките и парите, които големите западни икономики им даваха? Севернокорейците са в капана на тоталитаризма си от десетилетия, но да не забравяме все пак, че са азиатски роботи пчелички - за разлика от руските орди, които неведнъж са доказали, че за нищо градивно не ги бива.