Лаура Кьовеши пристига на посещение в България

Новината съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова
13 мар 2022 19:15, Красимир Ангелов
82
Лаура Кьовеши пристига на посещение в България
Снимка: БГНЕС

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига на посещение в България, съобщи министър Надежда Йорданова пред Нова телевизия.

Това ще стане през следващата седмица, а гостуването на Кьовеши е по покана на премиера Кирил Петков.

По думите на Надежда Йорданова разговорите ще са за това как най-добре да противодействаме на "високата" корупция, особено когато е свързана и с европейски средства“.

"Едно от важните неща, върху които работим, е антикорупционната комисия да може да сезира пряко европейските прокурори, тогава когато констатира корупционните престъпления с европейски средства", добави Йорданова.

Министърът каза още, че в сряда Народното събрание ще разгледа на първо четене законопроекта, който предвижда закриването на специализираното правосъдие.

"Очаквам изключително задълбочен, вероятно и "горещ" дебат в парламента, който да огледа всички аспекти на законопроекта", каза още Надежда Йорданова и допълни, че законопроектът е направен изключително прецизно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До осъдени,не милионерите,а а точно милионерите се оказаха без обвинения,и бяха оправдани,и след това осъдиха България в Страсбург,и заради каскета,ще им плащаме всички ,от нашите данъци.
48
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Ти да видиш..Защо,ти искаше тиквата ли да го свали.Скоро ще хвърли каскета ,и ще вика уво,уво,така викахме ,като се уволнявахме от родната казарма.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай да изпълняват обещаното на спонсорите за закриването на спец съда, а Лаура я викат тук за подкрепа и след време когато всички дела пропадат ще си измият ръцете с нея. Къде останаха промените в законите за главния прокурор. Или просто искат да сложат удобен главен прокурор за спонсорите както го каза Киро "наш човек" и реформата ще свърши. проф. Христов беше много прав за ***.
46
6
 
7
 
! Отговори
осъдени преди 2 години
До АнонименЗащо е виновен Гешев, че беше организирал специализиран съд и подкарал разни милионери поред? Затова ли да го махнат? Мислете малко. Иначе продължава промяната - поскъпва всичко! Честито! Нали това искахте
45
6
 
4
 
! Отговори
а преди 2 години
тази министърка защо така има някакси неприятно излъчване.. едно мазно..
44
7
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Идва поредният западен емисар,за да провери как върви изпълнението на плана от страна на поредното марионетно правителство.
43
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е по покана на Петков Бойко,Шиши и Гешев вече са се на*рали.Трябва да помислят сериозно накъде да бягат.
42
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До Живко от ВарнаСкоро ще получиш всичко "заслужено" и справедливо наказание и възмездие!!!!
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали от Брюксел одобриха специализирания суд и прокуратура и сега го закриваме! Безумно е така да откриваме и закриваме, през десетина години, институции! Щото прокопитата имали проблеми Еми не е ок това! Несериозно е!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново в бг на курупция ще учим.
39
1
 
14
 
! Отговори
Тъй преди 2 години
Няма нужда да идва кюшева нали все лъжат Правителството че няма корупция и мафия във власта има си и парите играят под масата тук закони няма във България измислени за тях да си крадат пет пари не дават за обикновения човек какво става със него тук те правят на всякакъв
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много прецизно,ще е ,най накрая да си отдъхнат олигарсите и вдигнат запорите на подсъдимите бандити или да се проточи ехее.В други държави откриват ,но във всички държави на ЕС има специализирано правосъдие ,а тук купените от олигарси политици закриват пред очите на целия свят антимафиотския спец орган ,заслепени от гняв, че може да бъдат преследвани ,те мафиотите!
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиера ли я кани!?Аз помислих, че Гешо я вика на помощ да помогне за укошарването на Шиши, Боко и Доган..
36
10
 
13
 
! Отговори
Закривай преди 2 години
каскетурата!!!!!!!!!!!!!Каскетът на съд!!!
35
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма осъден висш политик!!! Крайно време е Гешев да го махнем, за да има и осъдени политици като Бойко например. Представяте ли си Бойко като булка в затвора...
34
6
 
18
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Лаура Кьовеши,се оказа ,че е достатъчно силна , смела и има потенциал за справедливо правораздаване и осъдителни присъди ,с излежаване на наказанието и не би било зле ,ако поеме и ПРОКУРАТУРАТА В БЪЛГАРИЯ!!!Очаквам някоя жена от съдебната система да постави и у нас основите на ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА, защото в България не са много силните и смели мъже!
33
10
 
20
 
! Отговори
От затвора преди 2 години
Няма осъден висш политик!!! Крайно време е Гешев да ни прати канадския измамник. Ще го правим булка
32
8
 
14
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Секретарката на мравояда може да и направи кафе. За друго няма капацитет
31
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкарайте я! От со росоидите хубаво не е видял българския народ...
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституционна Съд се произнесе по делото за главния Прокурор с решение.И то е,че главния Прокурор,независимо кой е,може да бъде отстранен по искане на Министъра на Правосъдието.Но нещо се"замъти"водата и някой улови големите шарани на гола кука(гражданите)на уж Републиката,като прати демокрацията на "майната и"В Републиката има три власти,който по презумпция са действащи и една представителна за да се представлява Държавата и Държавността пред СветаКак гледа Светът на БГ-то,за никого не е тайна