Министър Проданов: Не съм сапьор, но съм убеден, че на нашето Черноморие няма да има мини

Министърът на туризма е умерен оптимист за летния сезон у нас
26 мар 2022 14:26, Елка Василева
86
Министър Проданов: Не съм сапьор, но съм убеден, че на нашето Черноморие няма да има мини
Снимка: архив, БГНЕС

„Аз не съм сапьор, не съм специалист, но съм убеден, че на българското Черноморие няма да срещна мина“, заяви министърът на туризма Христо Проданов пред bTV в отговор на опасенията, че войната в Украйна ще провали летния сезон за хотелиерите у нас.

„Аз съм умерен оптимист. Мисля, че е летният сезон също ще бъде добър, такъв, какъвто беше и зимният сезон, защото зимният сезон беше под знака на COVID отново, но въпреки това бяха взети необходимите мерки, така че зимният сезон наистина е добър, както предвиждахме, така че се надяваме летният да бъде“, каза Проданов.

Още по темата
По думите му се очаква същия брой туристи от Германия, а и не смята, че ще има спад на летовниците от Чехия и Полша.

„14 900 и няколко са бежанците, които са настанени в местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически регистър“, каза министърът на туризма.

Проданов се надява, че до май ситуацията с бежанците ще се е успокоила и войната приключила. Ако конфликтът продължава, той очаква, че повечето бежанци ще са започнали работа, а се мислят и различни варианти, един от които е да се говори с хотелиерите от зимните ни курорти да ги приемат.

Що се отнася до искането на хотелиерите за продължаване на COVID мерките за подпомагане на бранша като 60/40, Проданов отбеляза, че това се счита за държавна помощ и за да продължи тя, трябва разрешение от ЕС, за което от неговото ведомство са изпратили писмо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
6
 
! Отговори
Кек преди 2 години
В същото време Турция обезвредиха една мина ей сега до Босфора...
52
0
 
7
 
! Отговори
9 преди 2 години
Аз съм *** и пульо едновременно. Не разбирам от морски течения, бойни оръжия, гоеграфия. И аз смятам че няма да има. Пък ако излезе че съм в грешка нали знаете че нищо не разбирам само мое мнение съм изказал. Друг е виновен. Не че нещо зависи от мен
51
0
 
8
 
! Отговори
Сапьор преди 2 години
Аз пък съм сапьор и от сега мога да ти кажа ,че представа си нямаш нито само ти ами всички около тебе какво мъкнат теченията денем и нощем , на каква дълбочина ,колко са с каква взривателна мощност са и иии ..... къде и кога ще ще се появят и един милион въпроси.????? Там по мината (морската) има едни рогчета а ей това малко бутнеш маймун ставаш. Проста работа само дето по нататък ще я караме без тебе!
50
0
 
11
 
! Отговори
Защо бе Зельо? преди 2 години
Е, и кой минира Черно море-Путин или Зеленски?! С кой акъл Зеленски го направи, като това море не му е вътрешно в държавата, а граничи и с други държави, които нямат отношение към войната му.Зеленски постави под заплаха държави, нямащи общо с Русия, и на всичко отгоре, проси помощ от тях, и още на всичко отгоре, европейските политици го подкрепят...
49
0
 
6
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Да, откриха до Босфора. Голям мозъчен мухъл е този!
48
0
 
4
 
! Отговори
Петлюровец преди 2 години
А бе Проданов,ти знаеш ли че,Сапьор сгрешает аднаждай.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали в Истанбул вече откриха украинска мина. Поне пресата да беше прочел
46
1
 
2
 
! Отговори
зеленски преди 2 години
няма никакви мини, няма мини няма мини
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм неврохирург, ръцете ми малко трепкат, но съм убеден, че мога да правя мозъчни операции, не по добре трансплантации! Гуеми специалисти в това правителство! С много мъка кол и въже са събирани! Нямам думи!
44
0
 
8
 
! Отговори
Български експерт преди 2 години
По Какво се познават американските ***:Наслояват омраза във всичко български и родно,Мразят всичко руско,мразят всеки българин патриот,всички по българското черноморие/за тях ***/ са мутри и всеки българин създал някакъв бизнес за тях е комунист!Като прочетох надолу надали има истински хора да пишат тука!
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и като не си никакъв ,защо се изказваш ,ей така да кажеш нещо ли ,ами браво направи впечатление ,но като си тръгнал да се изказваш ,можеше поне да се подготвиш,толкова си и министър!!!
42
0
 
5
 
! Отговори
Бай Чеп преди 2 години
Ми к'во ши праят тез мини у нас? И те си търсят по - харен живот. И все пак, ако видите табелка с надпис "МИНИ" това не е подкана "мини" от там.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това беше подъл номер на Гърция със което лишиха всички черноморски курорти в Турция,България и Румъния от летуващи!Повтори една лъжа 100 пъти и тя става истина!Като Американската мечта да миеш чинии и да станеш милионер!
40
1
 
3
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Бум! :)
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко тъпо парче! В Истанбул има, но в бг няма да има. Мините минават транзит
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я па съм убеден, че нема стъпим на морето докато не фалират всички мутренски хотели. 5 години са на държавна издръжка, то не беха ДДС-та, то не беха Корона кинти, то не беха бежанци. Чуден туризъм, ама изкуствен.
37
1
 
3
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Аз _ също.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм убеден, че за нищо не ставате, Киро, Коко и тнт.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проданов беше убеден, че ПП са"поредните политически шарлатани", пък сега вика на канадеца шефе
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва като ходим на море да си водим по един украинец и да го пускаме да плува пред нас, за да сме сигурни, че няма мини.