Доверието в кабинета падна до 15%, президентът с най-голямо одобрение

Управлението все още в някаква степен се лутало и правило грешки
427
Доверието в кабинета падна до 15%, президентът с най-голямо одобрение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите имат по-голямо доверие на лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов (19%), отколкото към премиера Кирил Петков (17%).

Това сочат данните от национално проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и “Маркет линкс“, проведено сред лица над 18 г. в страната в периода 29 април – 8 май 2022 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

На този фон българското общество изпитва най-високо доверие към държавния глава Румен Радев (48%), недоверието срещу него възлиза на 33%. На второ място е бившият служебен премиер Стефан Янев с 28% доверие и 72% недоверие. Трети е лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов с 22% довери и 65% недоверие.

На четвърто място се нарежда лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов с 19% доверие и 58% недоверие.

На пето място е премиерът Кирил Петков със 17% доверие и 68% недоверие. След него се нарежда лидерът на
„Има такъв народ“ също със 17% доверие и 63% недоверие. На седмо място е вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова с 16% доверие и 70% недоверие. Предпоследното място е за лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов с 11% доверие и 67% недоверие. На последното място е лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ с 10% доверие и най-висок процент на недоверие – 81%.

„Усещането на българските граждани е, че се чувства несигурност. Чувства се, че управлението все още в някаква степен се лута, прави грешки, поправя ги в движение, ако е възможно и затова, особено в тези тежки кризи, се губи усещането за силно и убедително лидерство в страната“, заяви социологът Добромир Живков.

Какво е доверието към правителството и Народното събрание?

От януари до април доверието към Народното събрание е спаднало с 14% (от 22% на 8%), а към правителството с 19% (от 36% на 15%).

„Когато нямаме доверие в институциите, трудно подкрепяме, понякога не разбираме или отказваме да разберем защо се провежда една или друга политика. За три месеца сегашното управление стигна до нивата, с които приключи кабинета „Борисов 3 и съответно 44-я парламент. В момента, въпреки този импулс, който имахме през есента и зимата, отново сме изправени пред риска българското общество да не може да приема и дори да отказва в някои ситуации съпротива на решенията, които взима изпълнителната власт“, обясни Живков.


427
Още по темата: довериеправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия също като ПИКливата медия,за тях всеки ден правителството пада и идва ТИКВАТА.
360
0
 
5
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 месец
Доверието в тоя кабинете е около 1-3% а не 15%. Тия напртаво се ол яха!Все едно ни управлява жо бидона, които заспива докато говори! Дано да предизвикат избори та да ги из ри таме от БГ както им се полага!
359
7
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 1 месец
Такъв народ, които одобрява *** Радев, Стефан Янев, Бойко Тулупа и Костя Копейкин не заслужава да съществува!
358
3
 
5
 
! Отговори
да си оди преди 1 месец
Петков требва да си оди- Не става По-бързо, по-добре
357
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки американски гнилоч --- сърбят ме ръцете...
356
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рушки-америкарушки ще ти резнем главата...
355
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
"Ефекта Радев"-с -30% по бедни българи....
354
0
 
4
 
! Отговори
Ко?- Не! преди 1 месец
Президента си нарече творението си шарлатани и си изми ръцете...
353
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така наречените демократични партийки са инкубаторите на предатели, които се хвърлят от сащ да грабят и рушат българската икономика, това е тяхната основна задача. Тези партийки обикновено се формират около някакви мижави адвокатчета, това е схема, които се представят за защитници на човешки права -- и чакат мухите да кацат по ***... инструкции и финансиране от сащ в замяна на подривна дейност срещу българските интереси, разбирай икономика.
352
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президентът е една натовска cвиня без никакъв принос към спазване на българските интереси, той ни натресе американските агенти и трябва да носи отговорност наравно с тях пред съда за използване на България като инструмент в ръцете на сащ срещу Русия.Възраждане да представят програмата си, в която трябва да фигурира отваряне на Белене, затвора, където ще пребивават българските предатели. Първо спрял аец Белене -- после приет в затвора Белене.
351
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане има над 95% одобрение.
350
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
363 Дори някои адвокати, медийно известни, открито агитират за партията, с която имат много тесни връзки. Всеки може да ги види в ютюб.
349
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистите Радев и Нинова са виновни за всички скандали и да се спъва работата на кабинета.
348
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е проядена от корупция, руски както и корпоративен слугинаж, от самия връх на държавното управление. Магистратите работят по нечия команда и трупат пари в схеми прокуратура-съд-адвокатура. Щом за шеф на Наказателно отдел във Апелативтия съд стои някой си А.Желязков, основател и лидер на партия, регистрирана в Стара Загора, ясна е връзката пранораздаване-политика. Същото е и с останалите партии, които не могат да си поделят лобитата в правосъдието. Затворите са в окаяно състояние.
347
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е твърде далеч от демокрацията и от стандарта на средноевропейска страна. Може да бъде сравнявана с криминалната държана Косово, или с руската марионетка Сърбия.
346
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Манипулации, къде ще събере цели 15%.
345
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
То толкова им даваха преди изборите и какво стана после отвяха Герб
344
6
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Канадския измамник се срина. Идва да хо замести Костя копейкин. Нямат край мъките на българите
343
2
 
2
 
! Отговори
Резидента преди 1 месец
Е с най-малко одобрение....русофил - путинист, "благодарение" на който украинските емигранти си отиват от България , а тя не е гостоприемна , както пРезидента на Кремъл .
342
10
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Нека , дано дойдат и да сформират правителство Тиквата , Дръндарския хидроинженер и плазмодият Копейкин !!! Тогава ще видите кон боб яде ли !! Дано !