Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд

Половата ориентация не е въпрос на избор, а е твърдо установена даденост, заявиха от БПЦ
16 юни 2022 18:00, Красимир Ангелов
217
Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд
Снимка: БГНЕС

Светият синод на БПЦ-БП категорично изрази своето неодобрение и несъгласие с организирането на предстоящия "София прайд", става ясно от позиция на православната ни църква.

"Светият синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 18 юни (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

"Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание - твърдо установена даденост“, се чете в позицията на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП)

"Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие - да посочва категорично кое е добро и кое е зло и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности, завещани ни от Самия наш Творец", се чете още в обръщението от Светия синод.

В него се заявява, че "извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнателния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения".

От Светия синод отбелязват, че Православната църква винаги се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора, определящ живота му. „Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето“, се посочва в обръщението.

"Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 18 юни 2022 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината", посочват в своето обръщение от Светия синод на БПЦ-БП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер, значи армията на НАТО ще дефилира в бойната си униформа
126
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е смисъла на парада? Че нямаме армия, но имаме деградирали хора? И това е повод на радост? Наистина пропагандата чудеса прави с промиването на мозъци...
125
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и пак до "Некой",за да бъда точен,ще цитирам Писанията:-Битие,1:27 :-"и Богъ създаде човека по свой образ и подобие,МЪЖ И ЖЕНА ги създаде"...И друго:..-"Да не легнеш с мъж като със жена,защото това е гнусота за Господа,твоя Бог!"....Нещо неясно?
124
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Някой.....Май се правиш на "неразбиращ" ?..Споменатите от теб проблеми съществуват,но те са просто КРИМИНАЛНИ...ТоваИЗВРАЩЕНИЕ,което ДЕМОНСТРИРАТобратнягите, просто РУШИ основата на Сътворението!!!!
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегата им папа няма да одобри. Нашите почват да ме кефят.
122
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недейте така - потив ! Там ще се съберат всички русофоби и евроантлантици да празнуват!
121
12
 
8
 
! Отговори
Някой..... преди 1 година
Това е страшен проблем гей парада?? А корупцията, хазарта, трафика, древните професии и прането на пари чрез дарения... Здравната система, интеграцията, сираците, бедните и още.... Гладуващите! За какво ще се занимавате с тези неправославни глупости! Нали актив трябва да се отчете публично...
120
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чернокапците са против парада, а в същото време правят гeй-паради всеки ден. Това са т.нар. литургии, където отявлени гeйoвe демонстрират убежденията си, развявайки щарените си роклички.
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па я си мислех, че маймуни имало само в Африка. Бреййййй, зе да ме Учудва тая държава.
118
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой в което отверстие да си го навита, негов проблем. Не искам да ги гледам, не съм длъжен.
117
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
131 ви... Хабсолютно те подкрепям за туй, че ти е през онуй за светия синод.
116
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Кирчо,само не отзад. -Ами къде бе Асене?
115
5
 
16
 
! Отговори
Спец в НАП преди 1 година
Искам с жена ми Асенка Василева най-накрая да сме в законен съюз!
114
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През оная ми е за светия ви синод
113
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво тва Софив прайд. Сбирка на лъвове ли? Мухахаха........... Поне не са и. Ба. Вайте с природата бре не... Нормалници
112
12
 
1
 
! Отговори
до 120 преди 1 година
Рзложението на семейството не е ли поради хетеросексуалните хора, ако те не могат да оправят семействата си и да дават пример, не могат да забраняват на други хора да имат семейства
111
2
 
13
 
! Отговори
СПОРНО преди 1 година
нали знаете че психиатричните асоциацци дори в САЩ са разделени и то по повод на тези същите , едните се отцепели и казали че това не е психически проблем и ООН затова ги махна от листа с болестите , обаче другата асоцияция казва че тези хора имат ментален проблем и че някои лица богати са купили част от асоциацията с пари
110
23
 
4
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 1 година
София Прайд е най хубавото нещо което се е случвало на България!!
109
3
 
7
 
! Отговори
Кирилка и Асенка преди 1 година
Ние ще водим парада, а накрая ще се омъжим публично за Румен С. и Румен Р.!
108
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези сатаниски педофили трябва да бъдат арестувани само едно дете да бъде завлечено на това нещо.