Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд

Половата ориентация не е въпрос на избор, а е твърдо установена даденост, заявиха от БПЦ
16 юни 2022 18:00, Красимир Ангелов
217
Светият синод на БПЦ се обяви категорично срещу София Прайд
Снимка: БГНЕС

Светият синод на БПЦ-БП категорично изрази своето неодобрение и несъгласие с организирането на предстоящия "София прайд", става ясно от позиция на православната ни църква.

"Светият синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 18 юни (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

"Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание - твърдо установена даденост“, се чете в позицията на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП)

"Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие - да посочва категорично кое е добро и кое е зло и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности, завещани ни от Самия наш Творец", се чете още в обръщението от Светия синод.

В него се заявява, че "извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от обстоятелствата при съзнателния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения".

От Светия синод отбелязват, че Православната църква винаги се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора, определящ живота му. „Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето“, се посочва в обръщението.

"Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 18 юни 2022 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината", посочват в своето обръщение от Светия синод на БПЦ-БП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
18
 
! Отговори
Крум Страшни преди 1 година
Обратните да бъдат тричани с главата надолу! Казах!
106
8
 
8
 
! Отговори
луна преди 1 година
БПЦ може да ги чуеш само като има гей-парад. За тях други проблеми в обещството няма
105
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това на снимката горе е Костадинов, когато му спрат копейките.
104
14
 
2
 
! Отговори
до 110 преди 1 година
Точноооо така! Гейове сме и общноста ние голяма тука, по селата няма какво да обръщат глава насам, погледнете вашата *** и я оправете преди да ми давата акъл за София
103
2
 
21
 
! Отговори
Татул преди 1 година
Нямам нищо против гейовете. Хормони, наклонности, грешка на природата, какво и да е това, което ги кара да се чувстват така. Обаче тая показност ми идва в повече. Твърдо съм против това. И лично аз смятам, че здраво общество не може да има, ако основната му градивна единица - семейството е в пълно разложение.
102
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам нищо против пееРугите, транс манс хората, и там кой за какъвто се мисли. Какво си завират по дупките и с кой си лягат не ме засягат по никакъв начин. Но защо е тази показност? Каквото и да хересваш, КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА? Правете каквото поискате с живота си, бъдете ако щете и 10 полови? Но защо трябва децата да ви гледат
101
2
 
17
 
! Отговори
Додо преди 1 година
България и Българите казват НЕ на внасяните отвън напъни да бъде разрушено докрай семейството и по този начин християнството и европейската раса. Нито една нормална държава не би допуснала парад на содомията! Греховно, чудовищно и катастрофално е, колкото и да е облечено и напудрено с купешки термини, като т нар Евроатлантически ценности и еманципация! Нито от ректyм някога ще излезе бебе, нито двама содомити могат да правят секс. Време е нещата да бъдат казвани с истинските им имена!
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТПОР ОТЧЕ ТРЯБВА С ПРАВОСЛАВНИ ИКОНИ И ГОНЕНЕ НА САТАНАТА ДЕТО ГИ Е ОБЗЕЛ
99
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не искам "мъже" в рокли да си развяват *** пред децата ми. Затова съм против публичните изяви на синодалните старци и младоци.
98
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приемам нормални семейства с деца да са против прайда. Намерил обаче кой да е недоволен. Точно тия нетрадиционните с ролексите и лимузините, дето един лев данъци не са платили, едно дете не са отгледали. Безполезници, несъздали нищо, с аксесоари за десетки хиляди и возила за стотици.
97
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
дремей на селската даскалица /по руски език/ Фъндъчка!..Тя отсече:-"Прайд и жъ има,колко и да са пенявите"..
96
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София е гейски град. В другите градове и села, ако има гей парад, ще ги пребият със сопи, камъни и дървета. Само в София има гей парад, защото много софиянци са гейове.
95
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин пък е руски гей,източници твърдят че ще участва но ще бъде силно гримиран.Обаче са го щракнали,това на снимката е той явно участвал миналата година!
94
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да закичват знамето на прайда на сградана на софииската община.
93
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скромното ми мнение е, че човек не бива да си афишира сексуалността публично. Кой, по дяволите, го интересува?
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога ще има прайд на зоофилите?
91
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно се с гейове. От младите 50 % са гейове. Една позната ми се оплака скоро, че се върнала от работа и видяла мъжа си на калъп с друг мъж... Оказва се, че мъжът й бил бисексуален. Много двойки има вече такива и жените търпят мъжът й да е пасивен хомосексуалист заради децата. Много фиктивни бракове има.
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За този прайд всяка година се говори по медиите много повече отколкото за бг националните празници.
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трифонов е отдавна от другия бряг,някой да го е виждал с жена!Редно е да поведе прайда.
88
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм кросдресър.Заради подобни прайдове някой от хората ме мислят за хомосексуалист а аз съм хетеросексуален.