Заличени ли са следи от катастрофата, кой се е погрижил да изчезнат?

Имало още две момичета, които са изскочили от автомобила на Семерджиев
Обновена: 7 юли 2022 10:11 | 7 юли 2022 10:08, Анисия Иванова
110

Бившият футболист Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение за катастрофата на бул. "Черни връх" в София, в която загинаха две млади жени, а 52-годишен таксиметров шофьор беше ранен.

"Това е огледало на държавата ни в момента. Когато има такова ПТП, задължително се прави бърз оглед от експертите, а впоследствие се прави вторичен оглед, който би трябвало да се направи в светлата част на денонощието. Към 6:20 ч. видях, че колите вече се вдигат от местопрестъплението. Няма следи от спирачен път на двата автомобила. Всичко останало беше с пясък, за да не се види от обществото грозната гледка. От разхвърляните части на мястото на удара много лесно би могла да се изчисли скоростта на движение. Някой се беше погрижил следите да изчезнат - тенденциозно или не. Не чухме версията на таксиметровия водач. Обществото трябва да знае какво се е случило", каза председателят на Съюза на преподавателите и центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Имало е още две момичета, които са изскочили от автомобила на Семерджиев, твърди Иванов в "България сутрин", позовавайки се на думите на очевидци на инцидента. Как никой не забеляза, че този автомобил е със затъмнени предни стъкла и се движи с лампа, но с немски номера, попита риторично той.

Още по темата

"Тази агресия е на гърба на всеки гражданин, вече ни е страх да шофираме нормално по пътищата. Страх ни е какво ще стане, ако направим забележка на някой с голяма глава, с джип и едно хубаво момиче до него. Хората, които трябва да вземат мерките, се страхуват да нарушат съществуващата идилия", настоя пътният експерт.

"По този булевард карат богатите синчета, това е пътят на дрогата и наркотиците. Живея от 40 години в този район и вечер там е кошмар, няма на кого да се обадиш. Това е безотговорността на държавата. Този човек е свикнал органите на реда да му козируват и да си отиде - синя лампа с немски номера", подчерта Иванов.

Той призова булевардът да бъде преименуван на "Черни булевард" и попита защо на това място полицията бездейства.

Георги Гълъбов от Института за пътна безопасност коментира пред Bulgaria ON AIR, че промени трябва да бъдат направени не само в Закона за движение по пътищата, който, според него, е в безогледно състояние.

"Проблемите са и в Наказателния кодекс. Този господин е намерен неадекватен, той може да каже, че не знае какво е станало. Има данни и публикации във Facebook на лица, които са се оплакали от черен джип с немска регистрация. 5 часа по-късно виждаме резултата", заяви Гълъбов.

Той алармира за липсата на адекватни мерки на законово ниво спрямо шофьорите с много нарушения. Отправи и критики към работата на МВР - административните наказания трябва да се подават своевременно.

"Много често шофьорите разбират, че са извършили нарушения, само когато отидат да си преиздадат книжката. Нямаме ясна методика, по която МВР въздейства на тези шофьори. Как КАТ знае, че този човек се държи безобразно на пътя и не са предприети мерки? Защо може да е на пътя, да обикаля с фалшиви документи и да не е в ареста", добави Гълъбов.

По думите му МВР трябва да започне да контролира по градовете. А в София се оказва, че има само два пaтрулни екипа на "Пътна полиция", които да осъществяват контрол.

"От 2009 г. той няма шофьорска книжка, през 2022 г. той убива... Трябва да има борба с корупцията на пътя, борба за професионално отношение към темата", завърши Георги Гълъбов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
22
 
! Отговори
Трезвен преди 1 година
Дано и той и обществената тоалетна, която се е возила с него останат умствено изостанали от удара до края на жалкия им живот.
53
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 Ами защо Рашков не го е арестувал след като е имал 50 нарушения??? Нали е много голям специалист и много ги хваща!!
52
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До аз 52 От 1 година "новите" са на власт....и какво се промени освен цените???
51
0
 
14
 
! Отговори
ЖЪТВА е СЕГА преди 1 година
Кървава е тя. Пейте робини...
50
5
 
23
 
! Отговори
Хоби преди 1 година
Какви следи, те все още не могат да разберат че пешеходките са излетели от джипката която се е сцепила, и няма как да са седели на тротоара точно в това време точно на това място. и мислят че са излезли четири човека невредими от месомелачка. Имат детективските способности на зидаро мазач.
49
12
 
26
 
! Отговори
аз преди 1 година
10 години ПП ГРОБ на власт. Резултатите са на лице!
48
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 1 година
Саморазправа?
47
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е наследството на Боко-държавата...
46
0
 
35
 
! Отговори
а преди 1 година
Този си е за разстрел, няма какво.
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нормален човекПодкрепям Ви с двете си ръце!Само искам да се запише в закона за МВР, че губят уволнените губят всички права за стаж и пенсия по техния закон и прослуженот врме им се приравнява с мормалния трудов стаж от трета категория!П.П.Може ли журналистите да се задействат по един друг въпрос и да се направи проучване как така всички полицай с лични коли преди да се слижи електронното засичане на винетки- нямаха винетки , а сега вече имат,Това си беше организирана престъпна грпа!
44
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само смърт за това нещо наречено човешко същество, смърт, малко му е, преди това трябва да бъде пребит на площада , там където е убил хората.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1Така е. Но когато нямаме закони, какво друго ни остава? Всички тия над закона още тук на земята трагично завършват живота си.
42
0
 
27
 
! Отговори
На час по лъжичка преди 1 година
"Наскоро той е излязъл от затвора, където е лежал за разпространение на наркотици. Вчера е бил подсъдим и за телесна повреда, която е нанесъл при сбиване между футболни агитки."
41
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да осъдят и полицаите които са го "проверили" на 11.07., за пример на останалите си колеги.Може и да се замислят при следващия проверен.
40
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПешеходецИ какво като го убиеш? Момичетата ги няма, Бог да ги прости. Бог е допуснал да се случи това, щом е останал жив, му се дава шанс да се поправи. Ако имаше закони, може би по-добре е да си изтърпи присъдата, да поеме вината. Сега ще го изкарват жертва.
39
0
 
29
 
! Отговори
1 преди 1 година
До АнонименЧетох това някъде вчера - "Когато разчитаме на правосъдие от Господ, значи сме управлявани от Дявол". Не може само да се тюхкаме и да чакаме възмездие свише
38
0
 
41
 
! Отговори
ПОЛИТГЕЙМЪР преди 1 година
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, ИЗВЪРШИТЕЛЯТ Е В АРЕСТА ОТ ВЧЕРА И ОЩЕ НЕ СА МУ ВЗЕТИ ПРОБИ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ! ЗАЩО ЛИ? ЩЕ ПОТУЛЯТ ВСИЧКО КАКТО ВИНАГИ! ЖАЛКО ЗА МОМИЧЕТАТА, ЖАЛКО!
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така от престъпниците, явно са били двама плюс водача, никой не е пострадал, как става тази жестока катастрофа без никакви наранявания на убийците, уж колата им се разцепила на две.Явно другите две момичета от колата са били отпред до шофьора. Какво ли са правили всички на куп отпред.. И тримата здрави и читави, интересно, кой пак подава информация за нас простосмъртните.
36
1
 
38
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Виновни са: Полиция, Следствие, Прокуратура. Съд, Правителство и Парламент (олигарси и корумпирани свинЙЕ) !!! Всички те протектират разглезените мамини наркоманчета - убийци!!!
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно нищо няма да му се случи. Но има Господ, от него никой не може да избяга. Не случайно е останал жив.