Д-р Симидчиев: Със сигурност започва нова COVID вълна

Прогнозата е, че пикът ѝ ще е малко след началото на август
9 юли 2022 10:36, Елка Василева
110
Д-р Симидчиев: Със сигурност започва нова COVID вълна
Снимка: архив, БГНЕС

Със сигурност започва нова COVID вълна. Това заяви пулмологът и депутат от „Демократична България” д-р Александър Симидчиев пред Нова тв.

„Скоростта на нарастване на новите случаи на седмична база е 50% спрямо миналата седмица, а на двуседмична база е 140% спрямо преди две седмици”, каза той.

Още по темата
„Скоростта на нарастване на новите случаи е факт. Вече рядко имаме под 500 случая на ден. Днес те са над 1000. Определено има начало на нова вълна. Сега е моментът да профилактираме развитието на пълномерна вълна, защото, ако оставим вирусът да прави каквото си иска и нашето поведение не се промени, ще имаме поредния пик”, добави пулмологът.

Според него, ако се опитваме да ограничаваме социалните си контакти, носим маски там, където има много хора и особено в здравите заведения, тогава вълната ще се развие по-бавно.

„Вече имаме протоколи за лечение, свикнали сме какво означава това заболяване. Голяма драма няма, просто трябва да бъдем по-разумни, когато подхождаме към този вирус”, категоричен бе той.

По думите му пикът на заразените с COVID-19 ще е малко след началото на август. Самият той не очаква въвеждане на драстични мерки.

„Вече имаме доста по-ясно представа какво представлява този вирус и какви са вариантите за неговото развитие. Ако дозираме правилно противоепидемичните мерки, няма нужда от локдауни и т.н., но имаме нужда от достатъчно ранно приложени профилактични мерки”, коментира Александър Симидчиев.

Ако случаите продължат да се увеличават в големите градове, които са в жълтата COVID зона, според него е добре хората в градския транспорт да се задължат да носят маски в него. „За момента обаче това не е необходимо”, смята пулмологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги, когато имаме вълна, каквато и да е тя, то има ПИК. Не разбирам защо пикът се споменава като нещо, което може да се избегне. Не може! Въпросът е дали ще е 1000 или 10000 , но пик винаги има. Не се плашете. Лято е. Ще мине без да разберем.
34
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако никой не говори за Ковид, а само за войната в Русия, ако стоят спрени пътеките и не се правят и тестове... някак си Ковид изчезва. Ама почнат ли такива като тоя да надуват балона и пак се връща. Ег а ти вируса е това, някакъв словесен вирус!
33
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност няма да чета на тоя глупостите.
32
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, сега е време да се активират всички вируси, за да се обяви локдаун - нали Перем Пари и Дай България изтичат в канала - трябва да се напомпи още страха в обществото! Еййй, тия номера от началното училище на отиващата си Хероиня Мустафа!
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато липсва истинската превенция срещу този вирус така ще е. Това с маските и ваксините се разбра че не работи. За три години не открихте лекарство срещу вирусът. Вината е ваша на лекарите и най-вече на СЗО. Само забрани, истерии и печалби гледате да създавате. В тези горещини да носиш маска си е живо самоубийство!
30
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много му червен носът. Това от алкохола ли е, или от преумора от лекуване на ковидболни?
29
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да е забелязал увеличението, щото аз нищо не виждам, а на празни приказки не вярвам.
28
8
 
26
 
! Отговори
Маскарад преди 1 година
И така, драги ми зрители и читатели... До кога ще се дава трибуна на всякакви експерти да плашат хората от телевизионния екран? Какво, като се увеличавали случаите на положително тестваните? Колко от тях нямат абсолютно никакви симптоми, и се чувстват прекрасно? Сигурно над 99,99%. Колко от тях попадат в болниците в тежко състояние? И моля ви се, господа "експерти", искам да видя всеобхватно прочване, че маските, по начина по който се употребяват с месеци, помагат за спиране на вируса!
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пияният пиян ли е пак? И тоя е потенциален убиец на пътищата.
26
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е доктор точно толкова, колкото силиконката е полицайка. Служат на мафиите в България.
25
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, аман вече. Не разбрахте ли, че вече никой не ви вярва. Като в приказката за лъжливото овчарче сте.
24
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се подчинявайте и не ги слушайте! И глобите ще са незаконни, и измислицата ще се опровергае. От какво се страхувате - от радка, витанов, кунчев ли? 80%,сме. Ако не изпълняваме престъпните им заповеди, няма да имаме проблеми.
23
7
 
9
 
! Отговори
Lilly преди 1 година
До 16И моето прерполагаемо хранително отравяне/ гастрит се оказа Ковид. Без кашлица или каквито и да е други симптоми (малко температура, но дръпна много бързо). Доминиращ вирус. Така че не те подвежда личната ти лекарка.
22
6
 
2
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 1 година
"COVID-19, SARS and BatsCoronaviruses Genomes Peculiar Homologous RNA Sequences" от Jean Claude Perez, Luc MontagnierБолестта на Кройцфелд-Якоб, енцефалопатия, причинена от приони, се характеризира с тежко неврологично унищожение, което има изключително висока смъртност.Заболяването се развива с тревожна и безпрецедентна скорост.
21
6
 
25
 
! Отговори
kjlkjjkjkjk преди 1 година
Пак се започна с пропагандата и с измислиците на нпо-тата на цру на сащ в България! Върви планът за изкуствено намаляване на населението на планетата, дело на изчадията от сащ и англия! Лъжа след лъжа и пропаганда! Не искат да се правят аутопсии, но задължават да ви инжектират експериментална течност, за която фирмата производител не носи никаква отговорност за последствията!
20
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако си спомняте в разгара на епидемията отказваха на хора със сърдечни и други проблеми прием в болница без тест. Нищо ново просто в по-лека форма издевателстват, до есента и грипния сезон.
19
10
 
16
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 1 година
Със сигурност вече няма нормален човек, който да се интересува от КОВИД настинката.
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бонусите и пътеките са подкуп за докторя, медицински сестри и санитарки да си траят за лъжата. И те изпълняваха и забогатяваха. А ние ръкопляскахме .Порочен кръг.!!!
17
5
 
14
 
! Отговори
Колко ти платиха преди 1 година
ШизиОто за КовиТ пропагандата? 3месеца се вживявахте с ВитаноФ, Кантарджиоглу, баба РаТка, проф Глумп, Пухи и КукунчеФ като военни стратези, циркови артисти и реалити журита в Прайд - тв шоута! Путин ви спря кранчето с ковид истерията заради войната, сега глобалф***шистите пак почнаха с изтезанията!Ти и продажните *** бълвате проценти, които никой нормален човек не се и опитва да запомни!Факсините на Биг Фарма трябва да се продават, с маймунка шарка не ви се получи,само вас п*далите ви лови!!!
16
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата седмица бях 3 дена със стомашно- чревен вирус. Обадих се на личната лекарка, че ще ми трябва болничен. Категорично отказа да ме приеме без да съм си направил тест за Ковид щото в момента китайската кашлица била с такива симптоми. Казах и : "Чакай, бе жена, та аз не смея да се изкашлям какъв Ковид?"- не това било със сигурност. Та мисълта ми е - тея хора имат някаква наредба негласна спусната да карат всеки втори да се тества за всичко. И цялата работа опира до достоверни ли са тестовете