Д-р Симидчиев: Със сигурност започва нова COVID вълна

Прогнозата е, че пикът ѝ ще е малко след началото на август
9 юли 2022 10:36, Елка Василева
110
Д-р Симидчиев: Със сигурност започва нова COVID вълна
Снимка: архив, БГНЕС

Със сигурност започва нова COVID вълна. Това заяви пулмологът и депутат от „Демократична България” д-р Александър Симидчиев пред Нова тв.

„Скоростта на нарастване на новите случаи на седмична база е 50% спрямо миналата седмица, а на двуседмична база е 140% спрямо преди две седмици”, каза той.

Още по темата
„Скоростта на нарастване на новите случаи е факт. Вече рядко имаме под 500 случая на ден. Днес те са над 1000. Определено има начало на нова вълна. Сега е моментът да профилактираме развитието на пълномерна вълна, защото, ако оставим вирусът да прави каквото си иска и нашето поведение не се промени, ще имаме поредния пик”, добави пулмологът.

Според него, ако се опитваме да ограничаваме социалните си контакти, носим маски там, където има много хора и особено в здравите заведения, тогава вълната ще се развие по-бавно.

„Вече имаме протоколи за лечение, свикнали сме какво означава това заболяване. Голяма драма няма, просто трябва да бъдем по-разумни, когато подхождаме към този вирус”, категоричен бе той.

По думите му пикът на заразените с COVID-19 ще е малко след началото на август. Самият той не очаква въвеждане на драстични мерки.

„Вече имаме доста по-ясно представа какво представлява този вирус и какви са вариантите за неговото развитие. Ако дозираме правилно противоепидемичните мерки, няма нужда от локдауни и т.н., но имаме нужда от достатъчно ранно приложени профилактични мерки”, коментира Александър Симидчиев.

Ако случаите продължат да се увеличават в големите градове, които са в жълтата COVID зона, според него е добре хората в градския транспорт да се задължат да носят маски в него. „За момента обаче това не е необходимо”, смята пулмологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност започва нова COVID вълна - каза той и си представи новите драстични мерки и свежия кеш от СЗО и Здравната каса и как го брои с трептящи от алчност ръце!
74
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това обяснява защо винаги е полузаспал, отнесен и некомпетентен.
73
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Носът му изглежда много възпален от разни химически субстанции.
72
3
 
12
 
! Отговори
Iordan Ivanov douser преди 1 година
Напомняме че диверсията рекламирана като КОВИД 19 беше предварително планирана с указания засечени официално около 25 март 2019. Всички предни подобни нагло престъпни диверсии успяхме да блокираме много бързо вижте SARS,MERS,swineflu and Birdflu.. При всички открихме нагло престъпни дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия .. SARS блокирахме веднага след като снимахме увреждания от нов тиП САРС камери причиняващи увреждания на бели дробове. над 90% от убитите уж с КОВИД са убити с техника
71
2
 
39
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Пак лае за маски ,а много добре знае че не предпазват от нищо ,а в тая жега са и вредни ....няма ли кой да му затвори устата на този мустакат престъпник!!!Доцент Мангъров му разказа играта в едно предаване !!!
70
0
 
16
 
! Отговори
д-р Белобрашнев преди 1 година
Ха-ха-хаааааа.............
69
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя защо го цитирате изобщо. Свършил парите за пиене и аиде у медиите да рекламира биг фарма.
68
4
 
27
 
! Отговори
Омикрон Еди кой си преди 1 година
Горивото гони петарка,тоя пингвин за ковида ми говори
67
3
 
34
 
! Отговори
койчо преди 1 година
Вчера подарихме 2 800 000 ваксини на Иран.Купени с наште пари...
66
25
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Море или ковид. Изберете сами.
65
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дядовците 80-90год. ги туряли на оксижена и като го надуели им "помагали" да си заминат,изгарят им дробовете.Гледали да спасят по-младите 40-50год."-Всичко е цитат,вчера го разправял човек работещ в инфекциозното.
64
9
 
14
 
! Отговори
Антиваксърска бг преди 1 година
Уж няма ковид, обаче всъщност имало. Щото американски лаборатории в украйна го развъждат. Обаче не бил опасен. Обаче всъщност е опасен, даже ни пръскат от самолети. Ваксините не помагат, Обаче ваксинираните държави нямат нито явна, нито допълнителна смъртност от поне 1 година насам, т.е откакто се ваксинираха масово. Обаче това пак не им доказателство, нашите доктори ги убиват, щото получавали пари на умрял. От ваксина пострадват 1 на 1 милион, обаче не, у нас масово се мре от ваксини. Що бе? Нз
63
4
 
28
 
! Отговори
аожгт преди 1 година
Маските в транспорта ще ги въведат най- много до две седмици.Обаче нека не сме "смели" само анонимно онлайн,ами не ги като ги наложат пак, да не надяваме малоумния *** на физиономиите си.Ковидхипохондричите да си набичат и скафандър и вибратор против маймунското нещо никой не им пречи,но да не се оставяме нас да ни правят на маймуни заради това че някой кихнал,или имал разстройство, щото прокарал кайсиите с боза.Така ще бъдем отново косвени участници в геноцида, сериозните болестипренебрегван
62
4
 
24
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
Защо всички доФторя,които искат да ни налагат да се душим с парцали на устата в най-големите жеги заради шепа хипохондрици са очевАдни пияндета??А тези от женски пол очевадно се тъпчат безконтролно?Радка булдога с тези торбички под очите като нищо е И пиянде?Задължението всички да носят маска заради леки грипоподобни симптоми е малоумно.Който е нас.ан от страх да носи,нали го пази маската,а ако зависи от мен да го пазя, носейки маска- значи тя не пази иначе само на него щеше да му е достатъчна
61
2
 
29
 
! Отговори
ьяаожщк преди 1 година
От всичките"загрижени" за нашето здраве "доктори"- работният стаж на този е основно като консултант и акционер в известна мастита фармафирма,Кунчев- чиновник цял живо директно спуснат директор,всичките очевАдно не се грижат за своето здраве.Мъжете са пияници вкл. и този- този зачервен нос може да е само от две неща- злоупотреба с алкохол или хрема,останалите затлъстели баби,да хванат да се погрижат първо за своето здраве, де би ли
60
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти, нормален ли си в градския транспорт да нося маска, при положение, че климатик НЯМА, защото пестят гориво като лъжат че ремъците са скъсани ( Пловдив)???!!!
59
4
 
34
 
! Отговори
гост преди 1 година
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТОРМОЗИТЕ ХОРАТА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ . НЯМА НИКАКЪВ КОВИД , ИМА САМО МАЛОУМИЕ . АЛЧНИТЕ ИЗЛЯЗАХА ОТ СЯНКАТА И СИ ТОЧАТ САБИТЕ ДА УСВОЯТ ПОРЕДНИТЕ МИЛИАРДИ НА ГЪРБА НА НАРОДА . ВАКСИНИТЕ ЗАКУПЕНИ ОТНОВО ЩЕ ИМ МИНЕ СРОКА ЗА ГОДНОСТ , ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ТАКИВА ОТРОВНИ БУЛАМАЧИ . В МОМЕНТА СЕ РАЗВОЛЯВАТ СЕРИОЗНО САМО ТЕЗИ , КОИТО СА ВАКСИНИРАНИ . НИЕ ЧИСТИТЕ СМЕ ОК .
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимения под мен Тровен си с графен от десетилетия в храната, водата, дробът ти диша стронций, барий и алуминий. Като ти пуснат за една нощ клетката в квартала на 60GhZ и на сутринта си като дроб. Вирусите не съществуват.
57
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
карах тоя омикрон гадничко но това не бешевирус за мен това си бешеотравяне с химикал как къде някои знаят-от онези самолеъни следи неизчезващи по цял ден!
56
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко от последните дни звучи като "вадим тука едни тестове, за да ви изкараме болни и заразни". Бройка им трябва да хората. Не може да изостваме пред Гърция и Германия.