Търговците на цветя недоволни от призив за дарение вместо букети

Някои родители пък ще уважат както традицията, така и молбата за помощ
15 сеп 2022 12:08, Нели Христова
71
Търговците на цветя недоволни от призив за дарение вместо букети
Снимка: БГНЕС

Търговците на цветя негодуват срещу благотворителната инициатива на редица училища и детски градини, в която призовават родители и ученици да не купуват букети, а парите за цветя да дарят в помощ на пострадалите села в Карловско след наводнението там.

Има ли отлив от покупките на цветя за 15 септември и как браншът приема призивите за дарения вместо букети?

Призивите за благотворителност, вместо цветя за 15 септември не се приемат от всички колеги, категорична е цветарката Славка Василева, която има 17-годишен стаж зад гърба си.

Още по темата
"Подаряването на цветя не е само една търговия, едно забогатяване за цветарите. Това си има и възпитателен момент. Детето се учи да уважава и да подарява радост и уважение. От там нататък това е и наша работа, наша прехрана.", заяви тя пред БНР.

По думите й се усеща ефектът от призивите за отказ от цветя, най-вече като настроение у хората, което се създава.

За първия учебен ден във Варна се купуват предимно по-бюджетни букети, на суми от 5 до 10 лв. Слънчогледите и розите са най-предпочитани.

Повечето родители са категорични, че ще спазят традицията и ще изпратят децата си днес с цвете на училище. А съпричастността към пострадалите от наводнението в Карловско е нещо съвсем различно, което не бива да се обвързва с лишаването от знак на признателност и уважение към учителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търговците на цветя да сменят бизнеса. Цветя на букет никой не купува. Правят се красиви кошници с други подаръци или цветя в саксия. Есен е. Има разкошни градински (терасни) цъфтящи красоти.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна не копувам откъснати цветя(мъртви) !
24
3
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Не купувайте мъртви цветя, това не е добре за реалността ви. Купувайте само тези в саксийка, така ще остане по траен спомен в човека който ги получава.
23
5
 
3
 
! Отговори
Призив преди 1 година
Помогнете с гербери на гербова задушница. Цена на гербер 10лв.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банални идеи и призиви. Нищо ново под слънцето.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ахахахаха - През последните години призиви за дарения правят и някои младоженци. Предварително, още с поканите известяват сватбарите, че предпочитат да бъдат събрани и дарени за конкретна кауза парите, които поканените хора биха дали за букети. Обикновено призовават да се подпомогне някое дете, за чието лечение се събират пари в момента или да се дадат на някой социален дом. Не знам дали това е оригинална нашенска сватбарска инициатива или го правят и в чужбина.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите да ринат тиня и да не мрънкат.Цветята са им проблема!
19
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Ти не хващаш изглежда от ирония, че си влезнал в обяснителен режим ? Ако например четеш Р.Ралин как ли ще го разбираш ?
18
0
 
7
 
! Отговори
ахахахаха преди 1 година
Ама това сериозно ли:))))
17
6
 
9
 
! Отговори
до сашо преди 1 година
Ще си влезе в релсите скоро, като върнат бандита Чекмеджан от Банкя отново за вожд на племето "празноглавата овца" и го подкара към вечните поля на корупцията ! Призиви за помощи има в цял свят САШЕ и това никъде не го определят като НАТЯКВАНЕ, а хуманно действие на хомосапиенс, но при доказало се стадо овце това е НАТЯКВАНЕ ! Никой не те насилва да дариш, дори Мата Хари няма да дойде да ти иска дарение....
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и цветарството също е мафия...
15
1
 
22
 
! Отговори
Заключение преди 1 година
А защо цветарите не подеха кампания за даряване на 30% от приходите си за дните 14 и 15 септември? А- сетих се. Ами защото нямат касови апарати! Пардон - имат, ама са на ремонт!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напразно им съчувствахме на 08.03.2020.За нищо не стават продажниците.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е бил вчера - оня ден на родителска среща знае за какво иде реч. Дайте пари, пригответе пари, купете... Та не ми остава желание за цветя и букети
12
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много сте се обидили, че сте изкачили върхът на простотията бе ? Ами дарявайте цветя на пострадалите, те ще ви благодарят много "уважително" !
11
0
 
27
 
! Отговори
ден година храни преди 1 година
Така трябва, а и цветята са ви мноооого скъпи.
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрях да купувам отдавна откъснати цветя. Чух, че вчера едно стръкче се продавало за 6.00 лв. - ами да си ги гледат търгашите! Не ме интересуват! При нас самите учители апелират вместо да се харчат бадева пари за нещо, за което наистина не си струва, те да се изпратят на бедстващите хора от наводненията, които държавата ни така бързо се направи, че не забеляза.
9
0
 
19
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 година
Тия взеха пример от зърнарите. Много е заразно това.
8
3
 
31
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Идеята е са се дарят на пострадалите парите с които биха се купили цветя. А относно цветарите при тях винаги важи принципа ден година храни. Бсздушието е обзело народа на макс. Всякакви чуства като емпатия, съчувствие, и тн станаха чужди на хората. Всеки гледа само себе си.
7
3
 
11
 
! Отговори
Когато бях цветарче преди 1 година
живот богат живях, но друго време дойде, с голям за мене глад!