Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме

"Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата"
Обновена: 30 окт 2022 14:33 | 30 окт 2022 14:12, Красимир Ангелов
137
Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме
Снимка: БГНЕС

Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно послание, че ние сме македонци, които говорят македонски език и идват от Македония. В 21 век никой не трябва да има съмнение и да говори за този въпрос.

Още по темата
Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който пристигна в Благоевград за откриването на македонски културен център "Никола Вапцаров". В същото време ВМРО протестира срещу откриването на клуба, съобщава БГНЕС.

"Нашето право да се определяме като македонци е неприкосновено, съгласно всички закони и поради тази причина сме тук, за да подкрепим македонците в България", продължи Мицкоски.

На въпрос защо не признава правата на македонските българи, той отговори: Македонската конституция е признала всички малцинства, съгласно всички стандарти. Въпросът е защо не са признати правата на македонците в България, попита той.

Ние сме причината за обединение, ние не създаваме напрежение, ние се гордеем с факта, че сме тук при откриването на този клуб, каза още Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Още за откриването на клуба вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Заради тази писта Македония, майка България колко войни води. За да се изпълни Сан Стефанския идеал за обединена България. Три са основните български области, които олицетворяват Българското етическо землище. Мизия, Тракия и Македония. За онези които не са били в часовете по история нека сами да потърсят кои са тези области. Както казваше покойният професор Божидар Димитров, България отвсякъде граничи само със себе си.
113
0
 
0
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Македонците,е за тях, всичко е тяхно. Как беше във вица. Луно, Луно,земльо македонска,па ли ке те делиме,па ли за теб ке се биеме.
112
0
 
2
 
! Отговори
тва е етно преди 1 година
джендаризъм , аз се определям като трак днеска. искам всички да се обръщате към мен по начина по който се самоопределям. Също се самоопределям като умен и красив. Искам така да се обръщате към мене от ся натъй
111
0
 
7
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Имате право само да се гръмнете амсалаци сърбомански!!!
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са хора нормални не ги разбирам и никога няма да ги разбера. Защото няма нищо за разбиране, поне не в това което те вършат, какво искат, какво се мъчат да направят. Македония не е държава не знам защо някой се мъчи да вменява подобна мисъл Това което съществува е само плод на комунистическа измислица плод на любовта между Тито и Сталин. И тия вместо да си налягат парцалите тръгнали да ми се правят на не знам какво. ***...ри!
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най ми хареса този коментар- македонците да си определят като каквито искат, но да не определят българите какви сме - татари, македонци и т.н както ни наричат!!!
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който вярва на сърби и бивши сръбски републики и пуска вълка в кошарата няма акъл. Това са *** повече няма какво да кажа. Не знам какво искат къде ги сърби. Никога не съм ги обичала защото инстинктивно съм усещала какво в действителност представляват. Това да се отричаш от произхода си от миналото си е направо изродско.А да предявяваш претенции е нагло извън всякакво разбиране. Защо продължаваме да ги търпим не знам. Че ги и пускаме тук ***!
107
2
 
2
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 1 година
Българите от Пиринско трябва да са нащрек когато политически неудачници, представители на една бедна и провалена, мултиетническа, мултирелигиозна и двуезична държавица идват тук и се опитват да разпалят противопоставяне между нас на каквато и да е основа. Нека нашите сънародници там се запитат желаят ли да живеят в държава, която за 30 години три пъти си смени името, а нейните граждани в стремежа си да избягат оттам чакат за български паспорт с години, хвърлят пари и сричат "Аз съм българче".
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така като го слушам, разбирам, че нарочно се прави че не говори български, ама баща му и майка му не са го научили на никой друг и му се налага да говори майчиния си развален български.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един македонец- яойяода. Двама- чета. Трима- чета с предател. стар български виц, Аз го знам отпреди да избухне демокрацията. Македонците са войнствени. даже жестоки. Много повече отколкото хората в другите части на България. Не знам по каква причина. Но има един факт, който се премълчава: през периода 1878 докъм Първата световна война ройонът в най-големият производител и износител на опиум. Организира се от немски и британски фирми. Писха и голям български вестник май преди година-две.
104
0
 
6
 
! Отговори
Ейй преди 1 година
Вече ми иде да хвана една сопа !
103
0
 
9
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Вие имате прав да си се самоопределяте както си искате, но нямате право да определяте какви са българите !
102
2
 
7
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Някак се измества истинският въпрос, а той е: има ли македонска нация? И отговорът е: да, има. Това е политическа нация, а не културно-историческа, т. е., тя е плод на национално инженерство. Създадена е по гръцка идея, по великосръбски модел и със средствата и начините на комунистическата диктатура. А човешкият материал е предимно българското население в Македония. Можем ли да променим нещата? Да, можем. И то тъкмо в ЕС, с интензивно общуване, с културна и икономическа експанзия, с обвързване.
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 110 Македонците може и да са, но северномакедонците не са свързани с Древна Македония! Македонците са в Гърция, а северномакедонците са в Северна Македония. Македонците говорят на гръцки, а северномакедонцците говорят на български диалект.
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тарикатите ни взимат за заспала баба като от приказката за Червената шапчица,че с туй тяхно дълго ВМРО стърчащо като опашка няма да ги познаем,че са вълка и че идват заради удоволствието от провокациите,че да вкусят насладата от тях как върховно получили в живота да се поиздевават,а не да се определят или да се определят за сметка на нас що за тях е върховно задоволство щом не им стига нашето им признаване за таз територия щом не са искали след съединението и независивимоста ни Освобождението си
99
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците са повече свързани с античните Македонци ,в сравнение с нас със пра-Българите.Македонците имат повече доказателства за това,при това от независими изследователи.
98
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците са първите на този континент,не трябва да ги отричаме.Защо правите това?Трябва да признаете фактите, Българите идват тук 5-6- ти век.А Македоците са тук преди това.Хайде сега го оспорвате това.Ако Българите произхождат от пра-Българите,тогава Македонците произлизат от пра-Македонците.Точка и край.Койнкаквомиска да приема и си е негово право.
97
1
 
6
 
! Отговори
Мицкоски, гледаш ли преди 1 година
какво направи Зеленски за украинците? Това си почнал и ти. Щото фитилите пламват лесно. Връщай парите на канадците, докато можеш си спаси душата.
96
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го бяха били този!
95
0
 
2
 
! Отговори
До 104 преди 1 година
Александър Македонски носи името на Савската Царица Македа, от днешните земи на Етиопия. Затова и голяма колония еврей е също от Етиопия, и не е случайно има връзка с Цар Соломон.