Курсанти от Велико Търново намериха и върнаха чанта с над 6000 лв.

Бъдещите офицери казват, че така би трябвало да постъпи всеки
42

Четирима курсанти от Националния военен университет във Велико Търново намериха раница с над 6 000 лева и я предадоха в полицията.

На 3 януари четиримата били на разходка из Велико Търново и съвсем случайно открили чантата.

"Взехме я, проверихме съдържанието, за да намерим документи, ако има вътре нещо. Открихме, че има голяма сума пари и документи. Веднага отидохме до полицейското управление - Велико Търново. Оказа се, че човекът вече е бил там", сподели курсантът Георги Гечов.

Бъдещите офицери казват, че така би трябвало да постъпи всеки в подобна ситуация.

"Намирал съм съвсем малки неща, за пръв път ми се случва да намеря раница с толкова много пари. Това всеки трябва да го направи - като намери нещо загубено, веднага да потърси собственика му. Всички трябва да правим тези неща", категоричен е Васил Спиров.

Младежите казват и че не очаквали никакво възнаграждение. "Имаше желание да ни почерпи, но ние отказахме. Това е един добър жест, не е нищо особено, не е нищо ненормално", допълни Гечов.

Благородната постъпка обаче е впечатлила ръководителите на курсантите, които вече обмислят да ги поощрят.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
След време преди 1 година
може би същите ще ни ги пуснете по телевизията пак да казват, че трябва да се ходи в Украйна и да се стреля по руснаците там, защото така би трябвало да постъпи всеки.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ли не ги учат вече от старата руска школа?
22
1
 
7
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Ако изобщо има някаква надежда за бъдещето ни, то се крепи на тези добри и честни хора. За съжаление обаче доброто побеждава само във филмите
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В днешно време , ако имаш интернет имаш и възможност за работа. Ха да видим ,ако някой курсант реши да сключи договор и да поработва дистанционно , какво ще му кажат? И как нито му се брои за стаж службата, нито това ще му разрешат, пък Конституцията му гарантира правото на труд? Алоууууу, омбудсмана, това казус ли е?!?
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и така депутатите сега не са много заети- да вземе някой да пита министъра от колко години насам НВУ не е имало случай да попълни приема си? И на какво се дължи това според чиновниците от МО?:-)))Ако ще си привличате офицерите с едното безплатно ядене, и изгонените от фирмите за чистота няма да се вържат.
19
1
 
1
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Браво на момчетата, но този университет се нуждае от пълна реформа на лс и програми за обучение.
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статута на курсантите е не просто *** и несправедлив - той е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН!!!!Като кадрови военни нямат право да работят друго.В същото време престоя във военното училище не се брои за трудов стаж. А Конституцията над която са се клели им гарантира правото на труд. Параграф 22 части да яде пред нашата армия.
17
0
 
8
 
! Отговори
3 преди 1 година
Браво, момчета.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че парите са намерени от честни и доблестни хора,без кредити. За тези пари ушев трябва да прекара незаконно петнадесет бежанеца,че кредит има,на една заплата кара ли се.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10, 'На такива като тях се крепи света. Те никога няма да станат политици, повярвайте ми' --- военен или политик - все на народна пара, така че стига лъга
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достойни млади хора. А някой знае ли ,че те са в най- безправното и анахронично положение в армията?!? "Кадрови военнослужещ с особен статут". Уж си кадрови, а под ключ като наборен. Служиш пет години за едното ядене, даваш наряди и караул, гасиш пожари и чистиш след наводнения, подсъден си на военен съд, а даже и за стаж не ти се брои. За отговорностите си кадрови, за другото - особен.Могат да те клатят както им скимне и си безправен до безкрай. Свинщина безподобна
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на момчетата.Ами и аз преди време се учудих ,когато купувах колата ( от познат) и той поиска сумата в кеш. Той пък правеше кухня и - за уреди, за материали, за майстори и т.н. Та подобни суми да се видят " на живо" не е чудо невиждано.
12
2
 
5
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Последно чанта или раница ?
11
1
 
12
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Достойни хора! Може да се учите от тях! Ако повече са българите като тях , може и да се оправят нещата тук! Надежда има :)
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как звучи само чанта с 6000 лева, да не са били в монети та да са ги носили в чанта?
9
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква ще е наградата? Целувка от служебното куче?
8
3
 
27
 
! Отговори
Честни хора преди 1 година
На такива като тях се крепи света. Те никога няма да станат политици, повярвайте ми!
7
23
 
13
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Егати балъците !
6
12
 
7
 
! Отговори
Програмистчето преди 1 година
6 К - това му е заплатата
5
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-вероятно парите да били крадени. Едва ли някой носи 6 К кеш.