Сигнали: Лоша хигиена в заведения, мръсни съдове, жива хлебарка в салатата

Ако видите проблем, подайте сигнал в платформата Helpbook
Обновена: 5 апр 2023 12:53 | 5 апр 2023 12:42, Анисия Иванова
107
Сигнали: Лоша хигиена в заведения, мръсни съдове, жива хлебарка в салатата
Снимка: Helpbook

Инспекторите от БАБХ регулярно извършват проверки на хранителни обекти из цялата страна по планов контрол и по сигнали и жалби на граждани. Основните несъответствия са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, без документи за произход и без етикетировка, несъответствия по сграден фонд, незадоволително хигиенно състояние, както и нерегистрирани по Закона за храните работещи обекти.

В платформата на Helpbook.info ежедневно получаваме оплаквания от лоша хигиена в заведения, където се предлага храна и напитки. Ето част от тях: "Бих искала да подам сигнал, че в кухнята на Capella play, в Мега мол, Люлин на 01.04.2023 г. служителка от персонала на кухнята работеше без предпазна маска, а видимо не беше здрава. Служителката пиеше лекарства и впръскваше спрей в гърлото си. Считам за недопустимо заведение, в което се приготвя храна, още повече за деца, да бъде допускан в кухнята във видимо недобро здравословно състояние и без лична предпазна маска.“

Ето и друг сигнал от София: "На 30.03.2023 в известна пицария на бул. "Никола Й. Вапцаров" с мой приятел поръчахме салата Цезар. Почти бяхме изяли цялата салата, когато на дъното видяхме все още жива хлебарка. Прикачвам видео и снимки", пише в сигнала.

Получихме и сигнал за столична дюнерджийница, като нашият потребител твърди, че е станал свидетел на нещо недопустимо: „Дюнерджията изпусна своята шпатула, с която отлепва яйцата за бургери от котлона, на земята и след това я вдигна, без дори да я измие и отново я сложи на масата. Подът на земята беше мръсен, а самият дюнерджия стъпваше по него с маратонките си.“

Получихме и малко по-различен сигнал от район „Връбница“, който спокойно може да се определи като скандален: „Тази сутрин в 8:30 автомобил с оборудване и брандировка за пръскане срещу гризачи, хлебарки и др. спря пред блока, един мъж слезе и постави надпис на дървото пред входа и снима надписа. През това време шофьорът направи обратен завой на паркинга, спътникът му се качи отново в автомобила и си тръгнаха. В нито един момент съоръжението за пръскане не функциониращи и никакво третиране не беше извършено.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
15
 
5
 
! Отговори
Сноб преди 1 година
Това е нормално в заведения за бедняци - дюнерджийници, баничарници, пици на парче-все места, където простолюдието си мисли, че се храни. В скъпите ресторанти, които аз посещавам, това никога не би се случило, да не говорим, че храната е прясна и качествена, а плебеите ядат полуфабрикати, палмови масла и изкуствени подсладители.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
- Келнер, една муха се дави в супата ми! - Няма проблем, ще и донеса спасителен пояс, който ще включа в сметката, както и самата муха като екстра (допълнително мезе).
36
2
 
9
 
! Отговори
ЕССР преди 1 година
Все повече буболечки ще се ядат в съюза. Свиквайте.
35
1
 
5
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 1 година
*** щ, гъгриците и щурците ще са неизменна част от менюто Ви занапред
34
0
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
Това е така, ама народонаселението е на друго мнение, не обича да спазва нищо и си гласува за тях...
33
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Който се има за кокошка,да си яде насекомите....Аз съм хищник и ще си ям свинското.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една кръчма ядат и пият данъчен инспектор, ХЕИ инспектор и митничар. Келнерът носи сметката - 200 лв.Тоя от данъчното: - Донесете ми счетоводната книга за проверка. Оня от ХЕИ: - Покажете ми кухнята за проверка. Митничаря раглежда сметката: - Абе малко са, но ще ги взема.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама това е по директивите на ЕС, нали вече можело да се влагат насекоми в храните!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
''В кръчмите не се спазва забрана..." , а как да се спазва след като всичките пазари , кръчми , заведения и търговски обекти са на У-пщинарите които облужват герб !
29
2
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Евро-либералите нали ще ни учат да ядем насекоми!...Е120 и Е904 са такива!
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление , НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ САНКЦИИ , защото в Бг-тото , няма елементарна държавност !Дали Али Бегов ще се ''обиди'', или е на вълНАта на политиците , без морал и правила !?
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кръчмите изобщо не се спазва забраната за пушене, а и не само там. Пълно е с такива заведения и общинарите си затварят очите защото играят комбина.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щеше да притеснително ако хлебарката беше умряла защото е яла от салатата, а така си е безплатна екстра - протеинче.
25
0
 
9
 
! Отговори
Редовно преди 1 година
Всяка година в квартала ''Западен Парк'' софия, един ден просто се събуждам и на дърветата има такива ''табелки'' ''Пръскано против кърллежи'' Никога не съм виждал как пръскат. И кога са го направили...явно у сред нощите?
24
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
В съседната статия се твърди , че много хора от чужбина са се завърнали в родната България. Цитат от ДНЕС: "Все повече хора се завръщат в България - Има възможности пред тях". Ето я и поредната възможност - храна с изненада. Връщайте се мили българи , чакаме ви!!!
23
0
 
21
 
! Отговори
Иван преди 1 година
От години съм спрял да ходя по заведения - спестените пари мога да инвестирам в нещо смислено, сто пъти по-добре е да си направя един сандвич сам, отколкото да им ям по-ми-ята по прехвалените заведения. Имайки предвид какъв е персонала там, предпочитам да си приготвям аз храната.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Огледалния образ на българската държава - хранителните заведения! Мисля, че няма да преувелича, ако напиша с малко изключения колкото на пръстите на едната ми ръка! Не пиша тук за кварталните кръчмета - малка забележка!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дра.йфа ми се. Защо бият само докторите....
20
0
 
7
 
! Отговори
жива хлебарка в преди 1 година
салатата... Ами келнера е виновен - вместо да обясни че има Европейска салата с хлеба-рки и българска салата без тия гаднинки.... Първата е много скъпа щото персонала требва да лови насекомите а втората е евтиния но не е одобрена от ЕвроСъюза и парламента му. хахахахахах
19
2
 
8
 
! Отговори
я...пак преди 1 година
Другаря Борисов каза: Нас дюнерите ни пазят!