Приеха бебе с жълтеница в болница, изписаха го със счупен крак

Момченцето е на 22 дни, роднини се съмняват, че е имало насилие
30
Приеха бебе с жълтеница в болница, изписаха го със счупен крак
Снимка: Pixabay

Родители на новородено твърдят, че детето им е пострадало по време на престой в болнично заведение. Според тях бебето било прието с жълтеница, а когато отишли, за да си го приберат, разбрали, че е със счупен крак. Случаят е от Благоевград.

Бабата на детето твърди, че откакто било прието, те нямали информация за състоянието му. Когато се обаждали в болницата, лекарите им затваряли телефона, каза още тя.

Когато другата баба на кърмачето се обадила в сряда, за да разбере как е внучето ѝ, от болницата казали, че детето се намира в „Пирогов”, а те трябвало да го вземат от там. Докато близките се организират да тръгнат, се оказало, че малкият Боби е върнат в Благоевград с линейка. Роднините твърдят, че съгласие за превозването на детето до София не им е искано.

Според майката инцидентът е плод на лекарска грешка.

„Или са го изпуснали, или са го дръпнали. Детето няма как само да си счупи крака”, каза тя пред Нова телевизия. Лекарите твърдят, че бебето е прието с травма, без те да разберат. Започнали са и вътрешна проверка.

Момченцето е на 22 дни. Близките му казват, че много плаче и е стресирано. Според епикризи крачето му е счупено на две места. „Те може би са го били, както малтретират други деца”, казва бабата на детето. Тя допълни, че иска справедливо дисциплинарно наказание за виновниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Каква инфекциозна бе - има деца които се раждат с жълтеница, която се влошава след изписване от родилния дом и се налага пак да се приемат в болница - става дума за състояние с анемия и висок билирубин , трябва му лечение за да се нормализира. Как обаче толкова малко бебе е прието само ?! в болницата - който го е приел е за шибане, и айде да не излизат пак с номера няма хора, то знаете ли колко свестен лекар/акушерка/администратор бил. Истината е че някои отделения трябва да се затворят
24
0
 
5
 
! Отговори
Много ясно преди 1 година
До Реалист Известно ли ти е, че има определени часове, в които може да се звъни за информация? Естествено, че не са разговаряли с тях, ако са звъняли във времето за визитация, за хранене или когато има най-много неща за правене (процедури и манипулации). Явно си нямаш и бегла представа от организацията на работа в отделение. Можеш да звъниш, когато те кефи единствено ако имаш изрична уговорка да правиш това. Иначе няма кой да виси на телефона специално за теб.
23
2
 
7
 
! Отговори
тъй де.... преди 1 година
Ако смените и снимката на ръчичките с по-кафяви на цвят....всичко ще си дойде на мястото.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде пише че кърмаче се приема в болница без майката? По времето на бай Тошо болно бебе се приемаше в болница задължително заедно с майката. Мутрите нов ли закон измислиха????
21
2
 
6
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Така е в колективите. Няма отговорност, няма име , няма КАЧЕСТВО.
20
0
 
7
 
! Отговори
Румен преди 1 година
С подобни случай е пълно в обществото. Журналистите няма да смогнат да пишат. Само да се набутате в правосъдната система , Частни Съдебни Изпълнители, Монополисти от всеки бранш. Може да се стигне от комични до трагични случай
19
2
 
10
 
! Отговори
Котка преди 1 година
До Без придружител ? Няма как. Майката е на училище, едната баба родилка, другата с 5 дяца на ръце. Кой да гледа тоз бебе?
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До17. Това което пишеш в ЕС /Европейския Съюз / ли ти се е случило. Или в РФ , Чечня, Тюркмения,и др . страни от Азия. Или ти разказват симпатизанти на партия Атака, БСП, Възраждане.
17
2
 
14
 
! Отговори
БГ му работа преди 1 година
С жълтеница е в инфекциозното и е без придружител. Няма как да са го приели със счупен крак и да не извикат лекарите веднага полицията. Защото то на 22 дни само крак няма как да си счупи. Най-вероятно в болницата някоя *** акушерка го е изпуснала. Не са уведомили никой защото мама и бабаите са шведки и може и да не се сетят да търсят адвокат. Ако мине номера, че мавето така си било прието, мине
16
2
 
8
 
! Отговори
статистиката преди 1 година
Не е само в медицината. И в правосъдието има подобни случай. Познавам друг случай. Няма отоплителни тела, няма договор с Топлофикация София, няма и инсталация за топла вода. На собствено отопление и му водят дела за " прогнозна " топлина с прогнозни отчети. Направо в АБСУРДНА страна за събиране на пари от Измислени ДЛЪЖНИЦИ.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕС насилието над момченца е позволено. Няма специални коннвенцийки, които да защитават момчета.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защото ваъката воже да ива хехатит В
13
1
 
12
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Пак че не са казали че са им го сменили с друго...
12
2
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
Като индийска сапунка.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целия Предбалкан е пълен с тия като се почне от Велико Търново, Казанлък, Маглиж, Гурково, Нова Загора всичко е вак.. ло все едно си в, Индия
10
2
 
18
 
! Отговори
НКК преди 1 година
Започва се. Има пътека за обезщетения от болници прокарана от случая с "уж" разменените бебета и сега ще започнат искове за обезщетения на ц****и от здравни заведения. Как едно бебе на 22 дни е прието само макар и с жълтеница. Ако не майка му то поне 40 годишната му ПРАБАБА можеше да бъде с него, защото тя сигурно я е изкарала и има имунитет. Така живеят на гърба на хората, те винаги имат права но никакви задължения.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оо тия ги знам влизат по дворовете в село да ги ухапе кучето да съдят собственика имат и безплатни адвокати търсят да искарат лесни пари новите българи
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне жълтеницата овладяна ли е?
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята е съмнителна. Става за плюене по лекари. Как толкова малко бебе е прието в болница без майка му? Какви телефони? Невъзможно е да е било непридружено.
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едната баба, другата баба, третата баба... всички баби по на 30 г., майката е на училище. Това сме го виждали.