Димитър Ганев: Протестът от 2020 г. ще приключи с гласуването на този кабинет

Тук няма победител, а само по-малко губещ, и това е ГЕРБ
Обновена: 23 май 2023 10:43 | 23 май 2023 10:43, Стела Стоянова
190
Димитър Ганев: Протестът от 2020 г. ще приключи с гласуването на този кабинет
Снимка БГНЕС

Едва след една или две години ще можем да кажем с увереност, че съставянето на коалиционно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е сложило край на политическата криза у нас. Това заяви пред БГНЕС политологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

„Можем да разсъждаваме в хипотезата, че ще има кабинет, защото за първи път имаме формации, които са заявили сътрудничество и имат мнозинство. Колкото до края на политическата криза, на този етап не можем да сме сигурни, че тя приключва. Но може да сме сигурни, че, ако има такъв кабинет, приключва 2020 години политически. Имам предвид дълбокото разделение, което се оформи през лятото на 2020 и протестите срещу Борисов и Гешев на либералната градска общност, която е сърцето на ПП-ДБ. Тази пропаст, тази политическа 2020 г. ще приключи с гласуването на новия кабинет“, заяви Ганев.

Според него още е рано да се говори дали наблюдаваме края на политическата криза у нас.

„Ако се върнем назад, през декември 2021 г. при гласуването на кабинета „Петков“, тогава можехме да кажем, че политическата криза е завършила. Обаче се оказа, че тя не е завършила, а продължава. В този смисъл може би след година или две ще се върнем назад и ще можем да кажем кога е свършила политическата криза и дали моментът на гласуването на правителството на акад. Николай Денков ще е решението на тази криза“, отбеляза политологът.

Още по темата

Ганев смята, че в таза ситуация не може да се говори за голям победител, а по-скоро за по-малко губещ.

„ГЕРБ ще загуби по-малко от подобна коалиция по няколко причини.

Първата, Борисов имаше мандат за съставяне на кабинет с ПП-ДБ, защото в дните преди изборите отправи призив двете големи коалиции да се разберат. Т.е. той даде посоката пред своите избиратели още преди вота, нещо което ПП-ДБ не даде.

Втората, ПП-ДБ до голяма степен са изграждали своята партия и своите позиции на анти-ГЕРБ основа. Това естествено ще доведе до по-голяма щета за тях.

Третата, ГЕРБ имат по-консолидиран електорат, който през последните години на няколко пъти показа, че той стои твърдо зад партията, докато при ПП-ДБ не е така“, подчерта политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Протестът yмре. Да не се чудите после що хората не протестират! Щото протестираш, протестираш, а ей такива неща стават накрая!
115
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първата им работа да гласуват оръжие и милиони за Украйна ,а не бюджета на България )
114
7
 
17
 
! Отговори
След 9 месеца е края преди 11 месеца
Ще приемат Инстанбулската. Споразумението СЗО! Участие жива сила на Зеленски. И най-лошото циФроВо евро. с България е свършено приемат ли еврото, говори се, че октомври ЕЦБ иска да въведе циФровото масово. Пари за баничка няма да мога да дам на детето без превод. по-лошо от комунизма.
113
1
 
12
 
! Отговори
figil преди 11 месеца
До Случаен минувач Съгласен, жалка картина е българската политическа система, а корупцията е посъвместна !
112
4
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 11 месеца
Отвратително е да гледаш как Пълен Провал-Дай България се обръщат като фурнаджийски лопати. Герб категорично не са стока, но и те не са стока. Аз самият съм затруднен да определя кое е по-малкото зло. Нали човек избира по-малкото зло? Подкрепата за Герб няма да спадне, те си имат твърд електорат (чантаджиите, държавните чиновници). Но избирателите на ПП трябва да им потърсят сметка за поведението. Надявам се подкрепата за ПП-ДБ да спадне рязко през следващите месеци.
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не не толкова колкото слугите на Украйна
110
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заповядаха им от Брюксел и дотам беше промяната.Колония сме си,Копейкин за това е прав,но и той е подчинен на Путин!
109
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само като погледнете мишите физионимии на Мария Габриел и Денков, ви става ясно, че ще ни управляват послушни пионерчета ( да речем в този случай- скаутчета) на САЩ и Брюксел, което означава мачкане на българския интерес по всички линии. Май е време да въставаме и да ги сваляме с протести, за да спасим родината и себе си.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕРП и ПП н решават проблемите на бг а те чакат. Протести непротести но демографската катастрофа и ликвидацията на цели области чукат,
107
11
 
8
 
! Отговори
Петя преди 11 месеца
Копейковци се изяждат от злоба.Ех как ги устройваше да гушат партийните субсидии- през 6 месеца избори .Те на това му се вика патриотари
106
2
 
13
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 11 месеца
Кире настъпа мотиката. Ся Боко ще ги направи правителство на водопада дето го има кога има и вода. От ГРОБ ще им изкопат дълбок гроб и ще ги погребат на следващите избори. Не случайно ДАЙ БГ ни се вижда, ни се чува.
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Платени политолози ги знаем
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нещо не ми се вярва девет месеца да изкарат и три се съмнявам,Баце натисне ли ентъра,Пп и ЛГБТ си заминават,Бойкикев като най-умен ще яде най-големите л...на,Киро ще си ходи в Канада,много му пука на него!
103
2
 
2
 
! Отговори
То там в Рашъ преди 11 месеца
е същото Цифрова рубла, в Китай още по - зле, цифров юан и социален контрол. Запътихме се към Нигерия, *** и там цифрова валута. Отидохме към Чили и там същото. Дай акъл къде да бягаме, държави не останаха? Че ще бягаме от България, ще бягаме, то се е видяло. Унгария не била лоша държава, казват.
102
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Крадците се събраха с благословията на Брюксел и Козяк. Карай да върви.... Има милиарди причини.
101
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
КОПЕЙКА, А ТИ КВО МИСЛЕШЕ БЕ? ЧЕ ЕС ЩЕ ВИ БУТА на вас РУБЛАДЖИИТЕ 40 МИЛИАРДА ЛИ БЕ? ЕСТЕСТВЕНО,Ч Е ЩЕ ГИ ДАДЕ НА СВОИ ХОРА! ПУТИН ЩО НЕ ПОЧНЕ ДА ПРЕВЕЖДА СУМИ НА КИРО И РИСТЮ?
100
1
 
1
 
! Отговори
До №88 преди 11 месеца
До Некой си:сега очаквам при поредното редене на паветата да заложат под тях 10на кила тротил.Като при Фалконе.И да чакат.
99
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ганев, Ганев. Всичко е заради еврото. И приемат ли го - българите веднага обедняват ДВА ПЪТИ, и цените подскочили още от сега ще подскочат още, и стой та гледай. После ама ние не го искаме - НЕМА. Не им пyка за българите. Ама хич. Ама българите търпят и чакат. Какво? Няма хора осъзнати, не могат да мислят и затова ги направиха с опростачено образование срyтено не, ами заличено. Ама Ганев и ти не го казваш по ТВ? Защо ли?
98
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да! Да! Вчера пРезидента Радев гледаше точно като Тодор Живков на 10 ноември 1989 г. Осъзнаваше, че до дни ще е просто един фигурант! А властта му се беше усладила. Половината министри от гълъбарника са за разследване, съд и затвор!
97
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
СЕГА ТРЕБЕ КАТО ПУТИН - РУБЛАДЖИЙСКАТА ОПОЗИЦИЯ БСП- ИЗЗРАЖДАНЕ- ИТН- ПО ЗАТВОРИТЕ, НОВИЧОК И СКАЧАНЕ ОТ 6- ИЯ ЕТАЖ! НАЛИ ОДОБРЯВАТЕ ТИЯ МЕТОДИ, КОПЕЙКИ? МАААКЯ ВИ АЗИАТСКА СИИ ГА НСКА!