Кой крив, кой прав: Отново за кучета на Ледената пързалка във Варна

В платформата на Helpbook получихме нови сигнали
18 юни 2023 20:40, Анисия Иванова
45
Кой крив, кой прав: Отново за кучета на Ледената пързалка във Варна
Снимка: Helpbook

Продължават да пристигат сигнали от град Варна по повод възникналите проблеми с кучета, с които ви запознахме в миналия обзор от платформата на Helpbook.info

Оставяме на вас да прецените кой е крив и кой прав в тази ситуация: "За мое съжаление или радост имам куче от 2 месеца и това е второто нападение срещу мен и него. Преди 2 седмици бях нападната от куче в района на Ледена пързалка и от страх вече нося кучето си на ръце там, за да се кача в колата си. Умишлено смених мястото за разходка. Днес ме нападнаха 4 кучета на "Сливница" 180. Подадох сигнал на 112 в 10:14 часа и прикачвам снимка на кучетата и отново моля за своевременни мерки. Благодаря!", твърди едната страна.

Още по темата

Ето какво твърди другата: "Вчера – 13.06.2023г, служители на Общината са отказали да се легитимират при запитване защо стрелят и окървавят двете кротки кучета, които живеят в квартала от години. При опит да се приближат и да разберат какво се случва служители на Ледената пързалка и случайно преминаващи граждани са били нагрубени и им е казано "да си гледат работата". Служителите са били трима с пушки, хвърляйки в бус с неясна функция двете кротки кучета от квартала, който е бил паркиран наблизо са ОТКАЗАЛИ ДА СЕ ЛЕГИТИМИРАТ.
Моля да обърнете внимание на факта, че всички общински и държавни служители са длъжни да се легитимират своевременно при желание от страна на граждани. Отказът от легитимация, липсата на банер с името и длъжността на лицето, което изпълнява насилие на животно, е противоконституционно. Въпросните трима служители са имали пушки, животните са били в кръв и хвърляни в бус едно върху друго, без липса на никаква хуманност. Гражданите на кметство "Младост", които са станали свидетели на случката са възмутени от цялата ситуация.
Молим незабавно:
1. Обяснение на казуса: Кой и защо е отказал да се легитимира за действия, които са нареди от Общината, на която се плаща от нашите данъци и такси.
2. На база какво основание сте наредили упояването, хвърлянето на окървавените трупове на двете кротки кучета в квартал "Младост"?
Имаме право да знаем каква е тази администрация, която отказва да се легитимира и действа по анонимни сигнали без никакви доказателства!
3. Искаме и обяснение къде са двете дружелюбни животни, за които се грижим от години? Едното от тях не чува и едва се движи!".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"прикачвам снимка на кучетата и отново моля за своевременни мерки. Благодаря!" - Тея за неволя не са ли чували?
14
0
 
11
 
! Отговори
кутт преди 10 месеца
Виетнамците разбраха, че вкъщи е по-добре. Писна им. Тръгнаа си.
13
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички безпризорни кучета или без чип, трябва да се хващат, държат в приют до 2 седмици и ако никой не ги осинови, да се умъртвява - само така ще се реши проблема.
12
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кучкарите за пореден път доказват какви прости социопати са! Дружелюбните кучета драги ми перковци защо не си ги взехте вкъщи, а си обгрижвате на улицата, къде те да разнасят болести, цапат, лаят и хапят всички нас!?
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скитащите кучета определено ми напомнят за годините на прехода - бедността, корупцията, упоритостта са преживееш.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде са виетнамците?
9
6
 
7
 
! Отговори
Важно уточнение преди 10 месеца
Със или без кънки се подвизават кучетата на Ледената пързалка във Варна?
8
5
 
40
 
! Отговори
Абе ,като са преди 10 месеца
толкоз загрижени и добри души тия кучефили ,да ги взимат тия песове и да си ги гледат у дома,а не по градинките да разнасят храни,води и навсякъде са пластмаси и ***,къщички от кашони и стари врати и т.н. кич !
7
6
 
46
 
! Отговори
Бай Тричан преди 10 месеца
Грижете се за кротките си кучета в частния инот / парцел. Градовете са за хора. Вашите любими торби с бълхи и екстременти, замърсяват с присъствието си улиците, зелените зони и т н. Пренасят зарази и параззитти. Налитат да хапят и лаят, нарушават спокойствието на живеещите в района и минувачите. Да ги прочистят всичките. И да прочистят кучелюбците, които ги "гледат" на обществени места. Кучето само в частния ВИ имот! Долна пас мина комплексари. Кучвтата са да се чувствате значими
6
20
 
6
 
! Отговори
Марсел Попов преди 10 месеца
На Цъpвyльо хуманността му е чужда , това не е новина.
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гражданин може да изиска от държавен или общински служител да се легитимира, ако неговата дейност пряко го касае. Хората си вършат работата и *** и пульо да ги карат да се легитимират, откъде накъде. Да се обадят на 112, ако считат че наблюдават нещо нередно.
4
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"двете кротки кучета"? ДИВИ ГОЛЕМИ ЖИВОТНИ -нямат място в града!!! Безстопанствени хищници - нямат място на улицата!!! Няма какво повече да се "дискутира"! Бабишкерите носят храна на "милите кученца" и естествено недоумяват как "милите кротки душици" били нападнали някого? Ами нападат за да си пазят територията! Която с вашето слабоумно поведение сте им създали!
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аман от кучища, тротинетки и прочее. Модерни времена по Чарли Чаплин.
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кучкарите са виновни продават и развъждат кучета, които продават на хора, които не могат да се грижат за себе си камоли за кучето изхвърлят го на улицата и ставаа проблем. Държава, че няма е ясно на всички много отдавна.
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много кучкари много нещо, но котките са повече сякаш :)))