Скопие осъди насилието и пак намеси територилни претенции

Официалната позиция като цяло нищо не казва
28 юли 2023 19:38, Александър Попов
60
Скопие осъди насилието и пак намеси територилни претенции
Снимка: ПФК Левски

Министерството на външните работи на РС Македония осъди вчерашния инцидент в Скопие преди, по време и след срещата между „Шкупи“ и „Левски“. Насилието е неприемливо при какъвто и да било случай, особено когато се стигне до тежки наранявания. Органите на сигурността имат цялата подкрепа за поддържането на обществения ред и спокойствие.

Това се казва в официално изявление на Министерството на външните работи на РСМ по повод вчерашните инциденти, по време на които един български запалянко на „Левски“ бе наръган с нож, група български фенове беше нападната и се стигна до задържания.

Подчертава се, че раненият български гражданин е третиран професионално и е получил съответните грижи. В момента той е в стабилно, но тежко състояние и след хирургическа намеса се възстановява в болница в Скопие.

„Представители на българското посолство са в постоянен контакт с пострадалия български гражданин и неговите роднини, както и с местните здравни власти“, се казва още в изявлението.

Уточнява се, че компетентните органи в страната вече са предприели и ще продължат да предприемат необходимите действия за ефективно разследване и наказателно преследване във връзка с възникналите инциденти.

„Република Северна Македония е свободна държава и всички, които искат да посетят страната, са добре дошли. Това е привилегия, която не предполага да се отправят обиди, особено такива, представляващи териториални претенции и/или отричане и обиди на основата на етническа, религиозна или друга идентичност“, се казва в позицията на външно министерство.

Както и досега, нарушаването на тези правила ще бъде надлежно адресирано от страна на компетентните институции и на такива лица ще бъде ограничено правото да влизат в страната.

Република Северна Македония и Република България са добри съседи, които преодоляват политическите различия с дипломатически средства, поддържайки културата на добросъседски диалог, се подчертава в позицията на македонското външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма Северна Македноия ! Това си е източна Албания !!! Но иддиоттите македонци мразят България .. Няма такива ккрреетени и иддиотти !!!!!!!!!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
художника преди 9 месеца
"Ако действаме на принципа- око за око, целият свят ще ослепее" - Махатма Ганди.
49
0
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Македонците са жалки диваци!
48
13
 
5
 
! Отговори
ДРУГИЯ ПЪТ... преди 9 месеца
...На мач у Скопие с вазелин у джоба----ТАМ НЕ Е СОФИЯ!!!!
47
8
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 9 месеца
АЙДЕ СТИГА ЖАЛБИ---- БИТО И Е БАНО НЕ СЕ ВРЪЩА...ХАХАА
46
3
 
1
 
! Отговори
До31 преди 9 месеца
Абе, взимай си лекарствата имаш нужда от психолог-ненормалник
45
8
 
3
 
! Отговори
Историк преди 9 месеца
След като поне три държави виждаха своята империя на Балканите и тя минаваше през Македония, нормално предвид факта, че Македония е съсредоточие на интересите на тези три държави, то тя да стане независима.Вие представяте ли си иначе какво щеше да следва:войни между Сърбия,България и Гърция през 20 години.Такива каквито ги е имало още в средните векове и каквито водихме и 20 век.
44
2
 
9
 
! Отговори
ЦСКА 31 преди 9 месеца
Конкретно битите и ръганите не са никакви ултраси или хулигани. Вижте им лицата. Тоя по телевизията дето го дадоха даже е правист момчето. Искате да ми кажете че те са провокирали македоно-албанците??? Пълна глупост. Те не са част от дилърите или наркогрупировките в агитката на Левски. За тези които казват че едва ли не са си го търсели... До там ли стигнахме да не може да влиза в мЪкедония с български номер на колата ли? Ако отговорим със същото кои печели??? Един. Путин.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано ги асимилират и тогаз да видят кон боб яде ли
42
2
 
18
 
! Отговори
Руми преди 9 месеца
На тези смешници най-големият проблем са им албанците. След 10 години всички македонски л.*** ще са асимилирани, ама сега са като щраусите-заравят си главите у песоко.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези клоуни май искат да изкарат 50 години в чакалнята като Турция.
40
9
 
9
 
! Отговори
Балкански погреб преди 9 месеца
Ако не е НАТО тук на Балканите щеше да има поне 3, 4 войни между съседите.Всеки със своята смешна империйка.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къв национален въпрос, кви 5 лева? Те държавите Корея, които са по един и същ начин именувани, само едната северна, другата южна, с разните им там специални техни наименования, пак си дават контра да не се обединят. Какво пречи НАТО на националните интереси на България? Нищо не пречи. Даже помага. Пусни ги да плуват в една вода, да видиш като се наводни от българи в Македония как нещата ще се променят рязко. Ама точно от това ги е страх сърбите и руснаците. Че ще загубят точки на Балканите.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тя Русия ви пречи че сте некадърници
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Целта е да се настройват хората и да няма мир между народите на България и Македония. " - То не е задължителни, да си антинато, за да ненискаш мир. Лошото е, че Макдония в нато затруднява релавантонна българският нациинален въпрос :)
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"крещяли някакви работи от сорта "мръсни шиптъри" и разни анти-ислямски неща. " - Ем нирмално ... Бoлгари са все пак.
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако Македония беше в ЕС през последните 5-10 години, досега вече да се бяха претопили макетата и да бяха прогледнали, че са българи. Обаче Сърбия и Русия нямат сметка от това. Неслучайно са тия напъни да карат разни тpoлове по такива сайтове денонощно да пишат коментари против ЕС и НАТО. Целта е да се настройват хората и да няма мир между народите на България и Македония. Т.е. Русия пак не ви мисли доброто, обаче русофилите си настоявате Македония да не е българска. Щото Русия така ви го иска.
34
0
 
2
 
! Отговори
Горния преди 9 месеца
До до долния - Стига си наричал хората долни, щото не ти харесва. Не, не е примливо.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Започнаха речи за патриотизъм! Прюеят се песни! Време астава .. Време за обединение!
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пичове, албанците по принцип са много добре настроени спрямо българите. И то не само албанците в Албания и косоварите, а включително албанците в Македония. Проблемът е, че много българи се водят по гайдата на сърбите, целуват ръка на сърбите и се настройват спрямо какво е угодно на сърбите. Още повече пък русофилите, защото "сърбите били приятели на руснаците". И като започнат с простотиите "православни братя", т.н. Въобще не гледат, че заради Сърбия търпим 2 национални катастрофи.