Ботьо Ботев: Няма връзка между убийствата на Алексей Петров и Къро

Добре, че разследващите успяват да запазят информацията, споделя криминалиста
22 авг 2023 10:18, Стела Стоянова
104
Ботьо Ботев: Няма връзка между убийствата на Алексей Петров и Къро
Снимка БГНЕС, архив

Според криминалиста Ботьо Ботев няма връзка между убийството на Алексей Петров и това на Красимир Каменов – Къро.

Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването. Това е особено съществено в такива случаи, заяви пред Нова телевизия Ботев.

Още по темата
Той допълни, че докато е бил шеф на отдел „Убийства” в МВР, не е позволявал на хора, които нямат работа на местопрестъпления, включително министри, да присъстват на тях.

Криминалистите продължаваха да изясняват маршрута, по който точно преди седмица в района на кв. “Драгалевци” е избягал убиецът на Алексей Петров. Свидетели твърдят, че видели дебеловрат мъж на колело с дебели гуми, който карал по пътеката към Черни връх. Лицето му е било закрито с висока яка над носа до очите, на главата имал боне - маскировка на класически планиски колоездач.

На този етап е ясно единствено, че Петров е убит с изстрели от нарезно ловно оръжие. Става дума за самозарядна ловна карабина, разработена на базата на класически автомат “Калашников” АК-47. Произвежда се както в заводите “Арсенал” у нас, така и в Русия, Сърбия и други страни. Карабината използва същите боеприпаси 7,62X39 мм като за калашник, разликата е, че пълнителят є е с 5 патрона и нарочно се прави без опция за автоматична стрелба, за да е различна от военно производство.

Неофициално се съобщава, че по Петров и спътницата му Мирослава Михайлова е стреляно с хидрошокови патрони. Те се наричат така, когато върхът на куршума е отрязан, отвътре той е кух, като целта е да нанесе максимални поражения при съприкосновение с жива плът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Криминалиста на мафията каза, точка по въпроса :))) Чудя се как му дават думата на този индивид, че и бил топ криминалист :)))
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Убийството на Алексей Петров с кого ли не го свързаха. А то реално може да се свърже само с едно нещо и това са пари . Сигурно много пари.
53
0
 
5
 
! Отговори
dnesbg преди 8 месеца
анализатор ще да е ! или статистика май си води !аз не го помня ,нещо знаково да е барнал (хванал)
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
51 Има много голяма пенсия. Верен на ДС да гроб.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айде бе ?
50
2
 
3
 
! Отговори
dnesbg преди 8 месеца
аве нямам нищо протич човечеца,но с какво се занимава сега!
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
21 Мотивът е скрит в тъмните ядра на ДС и КГБ.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
39 Не е нужно за познаваш лично някого, за да работиш за него. Чак и е наложително, при убийства от такъв калибър. Но, може всички участници за бъдат свързани, защото са издънки на комунистическата мракобисна ДС, която е жива и днес. Чрез децата на ченгетата.
47
2
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 8 месеца
Колко му платиха на този за професионалното му изказване че няма връзка?
46
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
хаиде стига с тази тема не е актуална и това убииство отива в графата неразкритикакто всички останали за изминалите 30 години ловецът отдавна е изведен задграница и вече не е между живите
45
1
 
3
 
! Отговори
щом е преди 8 месеца
знаел че го гонят и се е предал . Крушата, Павлов, Илиев, а има и други дето се занимават с рекет и знаят че ги следят и рано или късно ще ги убият . грешал е с държавната работа . студентите му сега няма да го слушат вече . Ако изчезне тялото няма да има процес . сигурно са намерили - триножник, скоба, фасове, където е изчаквал убиеца . Замел си е следите . Хем заглушител, а разлиен брой изтрели , и се чувало далече .
44
2
 
10
 
! Отговори
КенеFF Мьртьф: преди 8 месеца
"О,не! Няма никаква връзка! СлучаЕност..."
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не може да няма връзка. България е малка държава и всичките мафиоти са навързани. На практика държавата създаде мафията и продължава да я поддържа. Държавата мафията вече са едно и също нещо. Двете страни на една и съща монета.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този е пълен нека,дърник.Ако е следил кой е главата, ръката и машата по принцип, ще знае много, ама горкия не е в час.Службите са криминализирани, съд и прокуратура също.Все пак има и читави, както и посолства, които знаят всичко.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като няма мотив, оръжие и извършител, всичко може да се припише.
40
1
 
7
 
! Отговори
Кирил Петков каза: преди 8 месеца
Боката Борисов - младото и свежо лице на промяната, стройната фигура на прогреса, честният политик на новото време
39
2
 
9
 
! Отговори
умников преди 8 месеца
Няма връзка между старите чекмеджета на наши хора и убийствата на Алексей Петров и Къро
38
0
 
5
 
! Отговори
бг е малка преди 8 месеца
Петров не е бил приятел с павлов, таки, илиев , стефанов, миле , пашата и др. с прякори . Къро е излизал по медиите все с лошо . набил журналист , бизнес на границата, на борсата - по беден е бил от Петров . Разпределянето на рекета , къде ли е било повече . записи се манипулират . Познава брат Галев
37
0
 
8
 
! Отговори
?! преди 8 месеца
Как да НЯМА? 30 годишния мафиотски преход е ВРЪЗКАТА!
36
1
 
4
 
! Отговори
Комисарят Молдован преди 8 месеца
Това е политическо убийство!