Близки на Радев бранят с референдум 3 март като национален празник

Политици, общественици, журналисти и спортисти в инициативата
370
Близки на Радев бранят с референдум 3 март като национален празник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Политици, общественици, журналисти и спортисти обявяват инициатива за запазване на националния празник Трети март - Ден на освобождението на България от османско иго.

Още по темата

Сред инициаторите ще са професор Искра Баева, спортната легенда, бивш министър и депутат Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, боксьорът Тервел Пулев. Те ще поискат референдум за запазване на Трети март като национален празник. “Ще бъде като всички референдуми със събиране на подписи”, уточни за “Труд news” проф. Баева.

Движението беше анонсирано от президента Румен Радев от връх “Свети Никола” в реч за 146-ата годишнина от Шипченската епопея. “Днес казваме “не” на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната ни памет - изтрита, а българската държавност - разградена”, каза Радев.

Това бе в отговор на намерението на ППДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС в поправките на Конституцията, които предстои да бъдат гледани в парламента, за национален празник в основния ни закон да бъде вписан 24 май.
,

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
9
 
! Отговори
Лари Джонсън каза: преди 8 месеца
Лари Джонсън, бивш сътрудник на ЦРУ каза: Никога през живота си не съм виждал такъв натиск върху хора,които имат друго мнение. Но пропагандната кампания, която виждахте още през март и април сега затихва.Ако видите заглавията в CNN вече няма да видите ярки заглавия за войната в Украйна както преди.Сега вече те се сблъскаха с реалността.
280
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
До Анонименц 279 Смех. Кого заблуждаваш?
279
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 270 Това ви е мечтата...да подарите България.Национални предатели!
278
0
 
2
 
! Отговори
До 239 историк преди 8 месеца
Всички знаем,,Край Босфора шум се вдига...",но не за похода на Симеон,а за Русия.Отново геополитика.За Съединението дипломатическа подкрепа тогава оказва Франция.Лично за мен е проблем липсата на адекватна дипломация в България,която да е в състояние да договори защита на българските национални интереси ,независимо към каква коалиция сме присъединени.
277
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Референдум ще има когато разберем какво се е случило на 3 март.Няма как с лъжи да има справедлив процес.Нали така драги русофили Вие бягате от устната както дявол от тамян.И се надявате на измамата за да тържествувате.Вие сте чеда на дявола.На комунизма.
276
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
До Анонимен 277 Хората избрали да живеят на Запад не гладуват, даже напротив - имат достатъчно възможности, да не се налага да "избират" със стомаха си. Същото не може да се каже за руските марионетки, на които ако им спрат заплатите от руските бизнеси в България, ще вият от глад. Всъщност, "заплахи" за това редовно се чуват от руските марионетки в България, които ни "плашат" със студ и глад, ако руските фашисти не ни "закрилят". Без техния газ не можехме, спомняте ли си?
275
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Смешното е, че тея дето искат да сменят националния празник си вярват, че имат някаква реална власт, за да променят нещо в дългосрочен план. Сглобката ви се разпада по шевовете, а на кемтсктие избори, ще има яко караници и шамари. РЕйтинга ви пада под морското равнище и Бойко Борисов го вижда. Успхе с "промените".
274
1
 
4
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Крайно време е да се въведе ценз за депутати... Мъж или жена, с висше образование, семейни с поне едно дете над 7 годишна възраст... Не може някви сополанковци или федали да определят живота на цяла нация, щот така са решили... ===)))
273
2
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
Подозирам, че в САЩ Киро ще обещава да платим още някой и друг милиард долари я за самолети, я за бронетехника. Какво да се прави - п'родажникът си остава п'родажник. А на ниското магаре всеки се качва.
272
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Историк 278 - А на телевизия Планета рожденния ден?
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Историк - Ама дай направо, да им кажем, да си вкарат един ден. Аз предлагам, да е първиата седмица, след новогодишната ваканция.
270
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Истинския референдум е изборът на българина да работи на Запад.Тоеа е истинската бройка на гласувалите за Запада .И гласувалите за Изтока.А тук в България ще се проведе измама.Ще гласуват всички русофили.Които останаха в България.Чакаши Путин да го ,,освободи" на ново.Да дойде и да проведе ,,кримския" сценарий на Референдум.Русофилиъе да се радват.И да боготворят новия мисия .
269
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"ориентираните към Западните ценности и разбирания българи са СВОБОДНИ" - И аз бях свободен, докато не ме изгониха от работа, защото отакзах, да ходя на гей сватба.
268
6
 
4
 
! Отговори
Историк преди 8 месеца
До Анонимен 272 Референдум, но не за "запазването" на историческата лъжа 3ти март, а за това кой ден да бъде националния празник на България с 4 избора: Деня на Съединението, Деня на обявявването на Независимостта, 24 май или 3 март. Нека НАРОДЪТ реши, но не с подвеждащи "избори".
267
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 275 - Гладът е господар.
266
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Национален празник на България трябва да бъде деня на Съединението или деня на Обявяването на Независимостта на България." Чакай да ти обясня! Твоето менние =/= народното мнение.
265
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 267...Всичките тия българи 2 милиона които се изнесаха доброволно на Запад да работят , да не би да са изкарвани на сила да отидат на Запад.Те да не би да да роби , които с три синджира са изкарвани под конвой да работят на Запад.Съвсем доброволно го правя.А не заради ,,посолството"...Изопачаваш и внушаваш неистини.
264
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
До Анонимен 267 Всички доказателства сочат за обратното: ориентираните към Западните ценности и разбирания българи са СВОБОДНИ, защото свободата е част от въпросните, а руските другаре не могат да мръднат без благословията на кремълските си ментори. За справка, виж Радев, който НИКОГА досега не е заставал срещу интересите на Кремъл, независимо по какъв въпрос, но всеки път когто възникне какъвто и да е сериозен казус за зависимостта ни от Русия, пръв се хвърля на амбразурата да ги брани.
263
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Никакъв референдум, 90% нямат акъл за себе си, държавна политика ще решават." - Като предсавител на 10-те процента, избирам, да ти сложа веигата и да те карам, да работиш за без пари - за икономиакта го правим ;)
262
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 266 Стига си философствал.Референдум.Българският народ сам да реши.