Близки на Радев бранят с референдум 3 март като национален празник

Политици, общественици, журналисти и спортисти в инициативата
370
Близки на Радев бранят с референдум 3 март като национален празник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Политици, общественици, журналисти и спортисти обявяват инициатива за запазване на националния празник Трети март - Ден на освобождението на България от османско иго.

Още по темата

Сред инициаторите ще са професор Искра Баева, спортната легенда, бивш министър и депутат Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, боксьорът Тервел Пулев. Те ще поискат референдум за запазване на Трети март като национален празник. “Ще бъде като всички референдуми със събиране на подписи”, уточни за “Труд news” проф. Баева.

Движението беше анонсирано от президента Румен Радев от връх “Свети Никола” в реч за 146-ата годишнина от Шипченската епопея. “Днес казваме “не” на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната ни памет - изтрита, а българската държавност - разградена”, каза Радев.

Това бе в отговор на намерението на ППДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС в поправките на Конституцията, които предстои да бъдат гледани в парламента, за национален празник в основния ни закон да бъде вписан 24 май.
,

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Кирил Петков е отишъл в САЩ, а по нашите медии нито дума за това" - Нормално. Каквото не е на "българса медийна група" е или американско или навряно у киреча. Пуска им се ендо и същ на всички.
260
3
 
0
 
! Отговори
Ss преди 8 месеца
Никакъв референдум, 90% нямат акъл за себе си, държавна политика ще решават. Само с Америка ще станем хора тука. Който не иска, в тайгата да пасе елени, ама българските хендикапи и това няма да могат. Не да го продаваме това място на САЩ, трябва да го подарим, че да заживеем, като хората
259
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Логиката говори, че робът няма свободни мнение" - Ам .... коя година сме? Какви роби? Щях да ти кажа, да си свериш часовника, ама на тебе ти трябва календар и енциклопедия.
258
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
".Путин стоварва войски на границата...Това не било заплаха А Турция" - На чия граница, миличко :) ... И кой ти е кзал, че не са заплаа. В опитите си, да оспориш няого, създаваш изкуствени аргументи, които са лесни за оборване. Бори се с вятърни мелници, колкото искаш. Jimmy out! Започвам работа след малко. 9:30 CET e смотано време...
257
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 263 Ти може и да си роб на Посолството,но ние не сме.
256
1
 
2
 
! Отговори
Историк преди 8 месеца
До Анонимен 262 Национален празник на България трябва да бъде деня на Съединението или деня на Обявяването на Независимостта на България. Интересно, защо Радев ПОДМЕНЯ дебата за това какво Е националния празник, и БЯГА от това един от двата дни да бъде обявен за такъв, и има ли нещо общо с историческата позиция на руснаците, които са били ПРОТИВ Съединението и ПРОТИВ обявяването на Независимостта на България?
255
1
 
2
 
! Отговори
А Кирил Петков в САЩ преди 8 месеца
Кирил Петков е отишъл в САЩ, а по нашите медии нито дума за това. Ако в нормална държава лидер на управляваща партия (и то преди избори) отиде на посещение в друга държава, за това най-малкото ще съобщят. И за какво ще говорят и с кого? Не случайно сме слезли на 80-то място по свобода на медиите.
254
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
М***зните жъл.то.пав.етници с жълто около устенцата да разберат че са малцинство
253
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 259...Логиката говори, че робът няма свободни мнение...За съжаление е така Българина все още е роб на страховете които ни причиниха комунистите А сега продължават русофилите.Робът няма мнение Те му диктуват какво е най полезни за него Когато в българското общество настъпи просвещение , тогава един. осъзнат народ знае как да гласува.
252
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 260 Запази си историческите измишльотини и си дай мнението на Референдума
251
1
 
4
 
! Отговори
ККК преди 8 месеца
България със САЩ, да изринем източния *** от тука
250
3
 
5
 
! Отговори
Историк преди 8 месеца
На 3 март се случва най-голямата историческа измама на руснаците. С нея се хвърля прах в очите на българите за истинските намерения на руските колониалисти спрямо българите, а те са пълното им превземане и присъединяване към Руската империя и последователното и систематично подчиняване и унищожаване на българския етнос и култура. Радев е активен съучастник в продължаването на тази историческа измама имаша за цел точно това, от което той уж "пази" - унищожаването на българската държавност.
249
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 247 По твоята логика и избори не трябва да има,а направо да назначават от Посолството...
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
,,Неосманизма " е опасен.А ,,неокомуизма " да не би да е по малко страшен От кого над България е надвиснала сега заплаха.От ,,неосманизма " ли.Или от ,,Путинизма".Путин строи и възражда паметници на Сталин Това не било заплаха.А Турция била заплаха.Путин стоварва войски на границата...Това не било заплаха А Турция
247
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
EMIII S RUSIQ 9 MILIONA S USA 1 MILION BYLGARTE CHESTITO SKORO BEZ BG SCHTE IMA SAMO BAZA USA S OBEDNEN URAN
246
1
 
3
 
! Отговори
Истински българин преди 8 месеца
България НЕ Е ОСВОБОДЕНА от османско иго на 3 март!
245
2
 
3
 
! Отговори
Украйна мрази Русия преди 8 месеца
След като са били в една държава ...... Защо трябва България да слугува на Русия? Ненормални хора.
244
3
 
3
 
! Отговори
Историк преди 8 месеца
До 250 Ако "значи" това, значи Русия ни е обявила война. Мдаа. Впрочем, това не е първия път, когато руските "асвабадители" атакуват България с всички възможни средства. Не много българи например знаят, че Русия къса дипломатическите си отношения с България, след като България обявява курс на самостоятелност и независимост от руските "приятели". За окупацията ни от съветската армия след 44та знаят вече почти всички. Убийства на български министър председатели също са сред "заслугите" на Кремъл.
243
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
mi kak iskate voina s Rusiq az iskam referendum za mir vie schto ne otivate na voina a tuk e lesno mi dali gyrchavi
242
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 245....Споменаваш и държиш за възраждането на ,,неосманизма"...Но защо се страхуваш да говориш за ,,неокомуизма"...За възраждащия се комунизъм и робството под властта на комунистите.Кието в момента тече в Русия.Защо те е страх от Турците А не те е страх от руснаците 45 години те ни поробиха Избиваха .Променяха българщината.Клаха ни така както турчин бе ни е клал.Но за руснаците нищо лоши...така ли?