Хората не се плашели, че ще убият някого, а че ще им вземат колите

След новата мярка има рязко намаляване на пияни шофьори
Обновена: 5 сеп 2023 10:35 | 5 сеп 2023 08:39, Стела Стоянова
83
Хората не се плашели, че ще убият някого, а че ще им вземат колите
Снимка БГНЕС, архив

"Хората не се плашат от това, че ще убият някой друг на пътя. Те са най-стреснати от това, че ще им вземем колите“.

Това каза главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ пред Би Ти Ви по повод случая, в който дете беше ударено от автомобил и убито на пешеходна пътека в столицата.

Близнаков разкри, че през последния месец откакто в сила е влезнала новата мярка за нарушители, че автомобилите им ще бъдат отнемани, случаите на шофиране след употреба на алкохол и наркотици рязко са спаднали.

По думите му само от 8 август досега случаите на пияни шофьори са намалели с 343 или има 3 пъти по-рязко намаляване отколкото през цялата година.

Още по темата

Близнаков каза още, че досега не е виждал такъв ефект на мярка за намаляване на инцидентите и бил изненадан.

„Над 2 на 1000 алкохол в кръвта – ти не знаеш какво се случва зад волана на автомобила. Как може въобще някой да си позволи да сяда да кара така?“, възмути се експертът. На въпрос дали и спътниците в такива автомобили трябва да носят отговорност, Близнаков уточни, че всяка промяна в нормативните правила ще се прилага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В тоя ред на мисли...Може ли това да е справедлив и мъдър закон?.....За един финансовата загуба ще е 1000 лв.За друг финансовата загуба ще е 100 000лв...Е? Кой е този мъдър народен избраник.Който така го е измислил.Че разликата между двама пили алкохол да е 100 пъти!?????..Това са нашите мъдри мислители в Парламента.За туй държавата ни е на тоя хал...
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 33.Що ще рече това Карам надрусан и полумъртъв кола за 1000 лв.Лишават ме от 1000 лв...карам леко пил, кола за 100 000 лв????Къде е демокрацията?//Демокрацията е там че и двамата влизат в затвора за от 1 до 3 години и тоя с колата за 1000 лв и другия с колата за 100000 лв.Второ стойноста на 100 хиляди за богатия ще са едни и същи както и 1000 за бедния(въпреки че няма вече коли за 1000лв)Трето ако те блъсне пиян/дрогиран ще навиеш вой до небесата да му вземат колата ама зад компа си мн.зъл
35
0
 
2
 
! Отговори
Тоя пък преди 8 месеца
Търси демокрацията. Хаха каквото караш баце това ти вземат, да си си избирал колата.
34
4
 
2
 
! Отговори
Хаха ха преди 8 месеца
Ако имаш силен коз зад гьрбь , никой няма да те пипне - па и да ти вземат колата с пара яко кеш ще си купиш -3 новиТая санкция е кирчовска работаБедните да правят като вятъра ли рече някой
33
0
 
1
 
! Отговори
Хаха ха преди 8 месеца
Е ако убия някой като местан даже и колата няма да ми вземат
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Финансовата санкция е едно.А лишаване от правоспособност съвсем друго.Но всеки юрист ще ви подсети, че както отнемане правоспособност е еднаква за всички и важи в едни изискуеми.Така и финансовите(санкции) трябва да бъдат еднакви за всички и всеки престъпил закона...Що ще рече това Карам надрусан и полумъртъв кола за 1000 лв.Лишават ме от 1000 лв...карам леко пил, кола за 100 000 лв????...Къде е демокрацията?
31
0
 
3
 
! Отговори
Коли за 1000 лв преди 8 месеца
Мислиш ли че ще може да си купи нова?Една купчина прошляци ще изгорят.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И като знаем , че има много употребяващи коли за 1000 лева?...Знаеш ли колко го е страх....
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е важно-да намаляват пияните зад волана,независимо от какво ги е страх
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 20.Няма да намалеят гласуващите за ПП а ще се увеличат .Всички им е пистнало от пияни джигити .А тиквата за цялото му управление не направи нищо .Абсолютно нищо
27
0
 
12
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 8 месеца
Браво. Вземи на пияния колата. И да го ... прави като вятър. Като си пияндурка какво правиш в автомобил? Не трябва да се шофира пил. И това трябва да го знаеш от три годишен.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 23.Повтори опорките на Божанков ,как щял да пуши една цигара марихуана в Амстердам и след това теста му тук да бил позитивен .
25
0
 
4
 
! Отговори
Тодор Живков преди 8 месеца
Тия, които мислят като в заглавието, не са хора, а капиталисти.
24
0
 
3
 
! Отговори
Malii kak ni lxjat преди 8 месеца
Нищо не разбирам, в Перник у градо се кара на минимум 3 до максимум 11 промила, от се праат на утепани :)
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 23.Полевият тест на МВР за дрога е толкова неадекватен,че просто ще стане невъобразим хаос с тая конфискация на автомобили,той реагира на доста лекарства пуснати в употреба//Как същите тези тестове бяха ок до преди да гласуват закона за отнемане на автомобили а сега изведнъж тестовете станаха неадекватни.Каза се милион пъти че тестовете за наркотици ще излизат по бързо и ще се отворят повече лаборатории.Ако те блъсне утре някой дрогиран??Тогава пак ли ще пишеш глупocти тука ??
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Полевият тест на МВР за дрога е толкова неадекватен,че просто ще стане невъобразим хаос с тая конфискация на автомобили,той реагира на доста лекарства пуснати в употреба,следва кръвен тест от държавните лаборатории и заключение което може да се проточи и шест месеца!Та върви доказвай,че нямаш сестра!
21
3
 
2
 
! Отговори
Избирател Пп преди 8 месеца
Па и едно време им взимахме колите - не плащаш даньк спокойствие бум колата това е по лошо и от да си пил зад волана
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Над 2 на 1000 алкохол в кръвта ти не знаеш какво се случва зад волана на автомобила.Душо душо... ти слаба.....
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
РЯЗКО ЩЕ НАМАЛЕЯТ И ГЛАСУВАЩИТЕ ЗА ПП!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Хората не се плашели, че ще убият някого, а че ще им вземем колите" - и кво стана? С новия закон? Буквално пр еди два дни пиян шофьор уби човек? Плашат се нормалните хора, че ще пострадат невинни от недомислен закон! А увредените си карат! Те ако бяха нормални, ако разсъждаваха разумно, нямаше да карат пияни на първо място!