Хората не се плашели, че ще убият някого, а че ще им вземат колите

След новата мярка има рязко намаляване на пияни шофьори
Обновена: 5 сеп 2023 10:35 | 5 сеп 2023 08:39, Стела Стоянова
83
Хората не се плашели, че ще убият някого, а че ще им вземат колите
Снимка БГНЕС, архив

"Хората не се плашат от това, че ще убият някой друг на пътя. Те са най-стреснати от това, че ще им вземем колите“.

Това каза главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ пред Би Ти Ви по повод случая, в който дете беше ударено от автомобил и убито на пешеходна пътека в столицата.

Близнаков разкри, че през последния месец откакто в сила е влезнала новата мярка за нарушители, че автомобилите им ще бъдат отнемани, случаите на шофиране след употреба на алкохол и наркотици рязко са спаднали.

По думите му само от 8 август досега случаите на пияни шофьори са намалели с 343 или има 3 пъти по-рязко намаляване отколкото през цялата година.

Още по темата

Близнаков каза още, че досега не е виждал такъв ефект на мярка за намаляване на инцидентите и бил изненадан.

„Над 2 на 1000 алкохол в кръвта – ти не знаеш какво се случва зад волана на автомобила. Как може въобще някой да си позволи да сяда да кара така?“, възмути се експертът. На въпрос дали и спътниците в такива автомобили трябва да носят отговорност, Близнаков уточни, че всяка промяна в нормативните правила ще се прилага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
10
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Чувствам, че ще има засилено търсене на евтини прежалваеми автомобили. А богатите ще намерят начин да си приберат возилата, те с умишлени убийства се оправят, камо ли с това.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще са научат да карат децата на училище и на градина с рейса. Също и на работа. Ние едно време да не ходихме с коли?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми що да се плашат като съд и прокуратура не работят. Буташ едни пари там и ще има условна присъда. Ако за убийство на пътя се лежи от 20 г. нагоре без обжалвания ефекта ще е различен. Ама трябва да се прочисти изцяло тази връзкарска система. Ганннчо се е п.ост той не се съобразява с нищо, един и.от Южна бг даже беше форсирал назад и беше убил собственото си дете. Не знам за него е трудно да кара старите си кошници нормално
14
1
 
15
 
! Отговори
Майката ще взема преди 8 месеца
Такси. Бащата да е мислил. Ако няма пари за такси да пести от ракия.
13
21
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
като вземат колата на пияния съпруг маиката с какво ще кара децата на градинаили на училище категорично съм против да се взема само книжката за повече време
12
0
 
6
 
! Отговори
По мненията преди 8 месеца
Ще ги познаете, кои пият и карат. Номер три си призна.
11
0
 
15
 
! Отговори
Kiro преди 8 месеца
Освен контрол, трябва да се вдигнат наказанията. Направете ги като в ЕС, нали натам уж искаме да ходим? Нарушаваш и плащаш яко, а не 30лв. например, които няма и да усетиш. Да станат наказанията като в Германия или Австрия като размери, не е трудно да се направи.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва много по сериозен контрол, а не по-тежки наказания. Това с конфискуването на коли е добро.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Държавата в която не спазват законите е известна в Европа .Само вземете турците,които идват от западна Европа и карат като бесни.Дали ще го направят същото в Германия и Австрия ?Знаят си,че тук е разграден двор.Не се опитвайте да вменявате вина на българите,простo корупцията в МВР е на ниво.
8
1
 
18
 
! Отговори
ник преди 8 месеца
Така, така, на българина докато не му бръкнеш в джоба братко, не влиза в час.
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами да! Аз няма да убия никого докато карам пил! Понеже никога, в никаква ситуация не карам пил! Обаче със съмнителни тестове с призната възможност за грешни резултати, внезапно се чувствам застрашен! Понеже нещата са недомислени и се усеща!
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еее вече прекалихте,не може стойността на човешки живот да е равна на една каруца,било то и 100К.Нещо ни вменявате че сме o лиммуфрени ли?
5
2
 
27
 
! Отговори
манталитет преди 8 месеца
Роба нормален човек няма да стане !!! Той ще остави жена си и детето без пари за лекарства , но за таратайката и душата си ще даде!
4
1
 
33
 
! Отговори
така е преди 8 месеца
Българина се плаши само ако му вземат колата или му бръкнат дълбоко в джоба. Това за колите е добре, но трябва и глобите да се вдигнат. Да започват от 2000лв. И да има реален и равен контрол за всички. А не онези "богопомазаните" все да се измъкват. Мангизлии, връзкари, синчета разни и т.н. - същите правила и по същия начин като за бай Иван. По същия начин и за Хасан от махалата, че и там са с едни протекции от разни НПО-та.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хората просто се възползват от липсата на контрол, да точно така, дори и дисциплинирани чужденци които в родните си държави спазват правила, защото ще им струва хиляди евро като дойдат тук и видят за какво става въпрос стават нарушители.
2
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Медиите прилагат същата пропаганда като с ИК, за да наложат противоконституционното отнемане на автомобили. Също и да приравнят смърт на пътя на предумишлено убийство, въпреки че не такова.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Друг път има рязко намаляване...