Министърът на икономиката очаква скок на горивата

Прогнозира и евентуален недостиг при прекратяване на дерогацията
27 сеп 2023 21:25, Стела Стоянова
44
Министърът на икономиката очаква скок на горивата
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на икономиката Богдан Богданов прогнозира ръст в цените на горивата и евентуален недостиг, ако депутатите прекратят в бързи срокове дерогацията за руския петрол.

Народните представители вече взеха това решение на първо четене, а в сряда отпадането на изключението се гледа в икономическата комисия.

Богданов обясни, че в законопроекта е записано, че дерогацията ще започне да действа 30 дни след приемането на закона. А разчетите на министерството показват, че е необходима една година, за да може рафинерията край Бургас да започне да работи с друг петрол, предаде NOVA.

"Ако дерогацията отпадне с премерени мерки не очакваме проблеми. Отпадането с 30-дневен срок крие рискове. Последната 1 година нямаме подготовка. Не мога да прогнозирам какви ще са цените, ще се повишат, може да има недостиг", съобщи Богданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проблемът е, че и за автобуса може да няма нафта. Даже е много вероятно. Отсега си представям как по тъмна доба ще обикаляме квартала с маркуче и тубичка и ще краднеме бензинец :)
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Делян Добрев като поиска край на дерогацията... как да не се вдигат? Вкарайте пак фашисти във властта пък гледайте какво става..
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Увеличихме ви заплатите, имате справедлив енергиен приход, какво пак роптаете?
8
1
 
7
 
! Отговори
Добре де преди 7 месеца
Този човек не трябва ли да провежда политика, съобразена с реалностите в тази държава - демек да е договорил необходимите инструменти с МФ, НАП и МС още преди приемането на бюджета?Иначе казано и аз без да съм министър очаквам същото. Обаче с очаквания не се получава, освен ако не е и министър на очакванията по съвместителство
7
6
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 7 месеца
Само аз и отбрана група хора ще си позволяваме да караме автомобили.Беднитр ще вървят пеша или с автобуса
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да провери къде е резерва за всеки случай!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Психическата подготовка на населението върви с пълна сила! Вчера пишеха, че цената ще е 3-4 до 5 лв литъра, сега и недостиг се очаква. Веселба!
4
1
 
28
 
! Отговори
от село преди 7 месеца
Скоро май ще се самозапали Народното Събрание !
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА ХА ХА ХА ХА ААААААААААААААААААААААААА
2
2
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 месеца
Това е добре за управлението, ще прибира повече акциз и ДДС, но кога ще се променят нещата със схемата на данъчните складове?
1
1
 
17
 
! Отговори
тТт преди 7 месеца
Ето с такива малоYмни изказвания се помпа инфлацията!!! Само чакат фразата "очаква скок" и гледайте след седмица какво става!!!