Роден евродепутат изкара казармата: Животът не е сладкарница

Трябва да защитаваме България, посочи Андрей Новаков
10 окт 2023 11:00, Красимир Ангелов
185

Редник първи клас Андрей Новаков положи клетва. В родната казарма служи един месец. Какво научи той там?

"Ако можем да се върнем 2,5 години назад, ще видим, че това са десетки избори. Имаше пет парламентарни, после имаше президентски в два тура и на някои места имаше частични местни избори. Няма период, в който да го направя и да не кажат, че е защото идват избори. Защитата на всяка държава, конкретно в България, е задължение на всеки един гражданин. Това правя аз. Не се чувствам достатъчно способен да го направя, ако се наложи. Сега нещата се промениха", каза евродепутатът Андрей Новаков в студиото на "България сутрин".

"Дали ни харесва или не, животът не е сладкарница. На нашите плажове изплуват дронове с мини. Нито сме започвали война, нито сме я искали, но тя е факт", посочи още той и продължи:

Още по темата
"Заради атаките в Украйна се повдигат въпроси за водата в Черно море. Това са реалностите, в които живеем. Стягаме се и се подготвяме за ситуацията, в която сме", коментира Новаков.

Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че не е бил готов за видяното в казармата.

"На всички, които си мислят, че казармата или армията ни са на по-ниско ниво, спрямо това, което е била, ще сбъркат. Има изключително подготвени млади командири. По отношение на техниката има какво да се желае. Има места, на които не е задължително модернизирането да минава под общ знаменател. Автоматът, който ми беше зачислен, е едно от най-надеждните оръжия. Техниката не е всичко - хората, които оперират с нея, са далеч по-важни", смята евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Свикнали сме да се присмиваме на държавата, посочи Новаков и отчете, че в българската армия и военните университети има изключителни специалисти.

"Другите държави ще ни уважават толкова, колкото ние се уважаваме. Надявам се да се знае все повече за доброволния резерв. Всеки работодател е длъжен да осигури неплатен отпуск на своя служител, ако той реши да се запише в доброволния резерв. От теб се иска да имаш желание да ставаш сутрин в 05:30 ч., да правиш лицеви опори, да тичаш на плаца. Ако имаш желание и изпитваш висша потребност да се посветиш на държавата си, отиди и се запиши. Получаваш заплата от 1233 лв.", каза още евродепутатът.

Той изрази надежда, че след неговото изкарване на казармата много хора ще се запишат в доброволния резерв на Българската армия. Новаков подчерта, че при желание от страна на всеки човек, неговият работодател е длъжен да го пусне в неплатен отпуск, а за доброволеца на място има заплата и храна за ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя си прави реклама, че бил 1 месец в казармата. Жалка история!
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ей сега отивам резерв, ако утре е угодно на някой, да ме прати да ме стрелят и много вероятно убият, за да защитавам интереса му. И това само срещу 1300 лева, почти. Някак си мисля да пропусна тази невероятна оферта.
76
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да беше отишъл в Украйна да се бие за идеите си, за евроатлантизма. Това е геройство. А неговото е позьорство и манекенство на плаца и снимки за Фейсбука му.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ха ха ха тоя и казарма айде дайте по сериозно директно на шамарче и миял оле мамо
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 81 И кво ще прави в Украйна тоя палячоооо? Той не знае как се зарежда и разглобява и почиства калашника.
73
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Започва се - бягайте в РФ докато е време
72
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Редник Новаков! Аз! Разпределен сте в родната украинска армия на Негово Зеленско Величество. Ще слушаш ли?
71
1
 
4
 
! Отговори
Станимир преди 6 месеца
Мен па в казармата ме казаха да пера гащите и чорапите на старите войници. Направо ми идеше да ги застрелям там всички с карабината
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пак завлякъл държавата с 1300 лева.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Андрейчо, ква казарма си изкарал ве, смеееешник изнежен? Като изкараш 2 години и 40 дни като мен, тогава говори, че си бил войник.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре си беше.Станеш в 5 ч. Гол до кръста . -15 градуса и започваш физарядка. Физарядката завършва с 3км бягане. Бягаш като сърна защото отзад бягат старите войници и ще те наритат ако изостанеш.
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подготвителното обучение преди клетвата беше 45 дни. После разпределение в поделение за служба. Нищо не е изкараал този педко. Да го пратим в Украйна или на помощ на Израел. Да служи за родините.
66
9
 
4
 
! Отговори
Само приказки преди 6 месеца
Тия, дето мрънкат срещу човека, щот навремето били карали далеч по-яка казарма, що не си изпратят синовете и внуците на сегашната, леката.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Добре, начесал си е Никога не сме имали 250 000 армия! Чети бе!
64
7
 
5
 
! Отговори
Добре, начесал си е преди 6 месеца
егото господин Новаков. Ама пропуска един много важен елемент. Нали сме членове на НАТО? Едно време ни обясняваха, че 250 хилядна армия за малка България е непосилна да се поддържа и т.н. че трябва да си нарежем самолетите и ракетите, за да станем пълноправен член, имали сме повече бронирана техника от Турция и Гърция взети заедно... а сега сме просто марионетки на САЩ и ЕС, ако съберем една мотострелкова бригада пак е нещо. Традициите за които говори господина са отдавна прекъснати.
63
14
 
4
 
! Отговори
Хвала! преди 6 месеца
Браво на този млад мъж за достойното поведение и мъдрите разсъждения!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 68. Каква война има ?
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Траян Конов Айде по-полека, а? Събуждането на личния състав от поделенията на КСВ ставаше не по-рано от 5,10! По-ранното вдигане беше само по тревога, и то може бъде осъществено само от командира или дежурния офицер, а не от някакъв си старшина. За друг път да знаеш!
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде стига пози. 1 месец на работно време от 8 до 5 вечер , събота и неделя в къщи.
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин не е ходил в казарма и затова е станал диктаторче. Ако беше ходил нямаше да има война.