Група от 30 българи чака спасение на летище в Тел Авив

Общо сме 130 души, казва сънародничката ни Ирена Емилова
12 окт 2023 08:27, Нели Христова
103
Група от 30 българи чака спасение на летище в Тел Авив
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Израел остава много тревожна. Наши сънародници продължават опитите си да избягат от горещата зона на конфликта. Все повече полети се отменят, а чакащите евакуация се увеличават. Ирена Емилова живее от 20 години в Израел и е сред група наши сънародници, които искат да се приберат в България, но нямат възможност да го направят сами.  

"Има група от 30 души, която чака полет на летище "Бен Гурион" в Тел Авив. Общо сме 130 души. Останалите очакват да им се обадим, за да дойдат. Записани сме в посолството. Пуснаха един списък преди два дни и казаха, че ще ни се обадят. В сряда излетяха два полета, но никой не се свърза с нас. Единият полет е бил с много малко пътници на него, а на втория  - някакъв чартър, са допълнили някакви български пътници на него”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Ирена Емилова.

По думите ѝ хората нямали информация. "Говорихме с посолството. Но те казаха, че нямат информация за никакъв полет, който трябва да излети. Но ние чухме, че ще има такъв и затова дойдохме на летището, за да чакаме", посочи тя.

Ирена Емилова подчерта, че само първият полет, излетял от Израел към България, е бил с туристи. "Тук останахме само хора с двойно гражданство", категорична е сънародничката ни.

В момента на летището в Тел Авив има и деца, включително бебе. "На летище "Бен Гурион"  има представители на всякакви посолства, но български представител няма”, заяви Ирена.  И допълни, че се очаква след 24 часа аерогарата да бъде затворена за пет дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Предали са нашата родина България и са отишли да слугуват на чужденци, да захранват чужди икономики вместо да помогнат на страната си. Сигурен съм, че разгорещено. са коментирали колко лоша страна е България. Сега се молят на същата България да ги спаси.Извратени хора!
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами плюете по чуждото.А вижте своето.Държава нямате.Опоскана е от крадци и разруха.Помислете за своето .Че децата ви бягат на Запад.И ще бягат .И ще живеят в чужди земи Защото сте тесногръди и завистливи.Бягат от вас Не от израелците.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Пульо Пловдив се напълни с Q 8-ци. А познай с каква регистрация? А оня, канадеца, младият татко, искаше всеки по една заплата да дари!
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 3....Всеки има правото да пътува и живее където пожелае Не ти е работа да обсъждаш другия По скоро покажи ти, след като си останал в България на какво си се посветил.След като виждам тук само разруха и корупция .Кажи защо оставаш и какво правиш за страната си А не говори за държави които са процъфтяващи
8
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Който е с израелски паспорт или не плаща данъци у нас, не трябва да чаща.
7
0
 
3
 
! Отговори
Не преди 6 месеца
разбирам. Нали ЦАХАЛ и по-специално Саейрет маткал мачкат палестинците. Всеки момент ще започне сухопътна операция и ще ги довършат, Газа е под обсада. А тез гледат да избягат от Израел.Значи...
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Повечето хора населяващи държавата Израел са доста нахални, абе направо нагли, та да ей сега паля самолета и идвам да взимам всички специално за вас, ще ви се обадя!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 1...Ами при една война в България , само тия с ,,лъскавите коли " биха я напуснали.Ние , със стари трошки бихме останали и да воюваме.По цял свят в така.Не само с Украйна.
4
2
 
3
 
! Отговори
Пульо преди 6 месеца
До Анонимен:това,че в София има някоя и друга лъскава таратайка,не значи,че ги има и в Карнобат или Каспичан.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Родили сте се тук, посветили сте работата, децата и живота си на Израел - останете си там, или поне не се оплаквайте гръмко, че не можете да се приберете на топло. Дори звучите така, сякаш България ви ДЪЛЖИ безплатни полети с правителствени самолети - защо трябва ние да ви плащаме за надменността и високомерието, които демонстрирате пред простосмъртните тук?
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вчера имаше интервю, публикувано в 24 часа е една българка, която каза, че на един от полетите на правителствения самолет им съобщили, че не взимат българи с двойно гражданство, но пък качили израелци!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не знам,но е пълно сега в България с лъскави коли с чужди регистрации.След войната в Украйна се напълни с украински,а сега арабите все едно са дошли насам.Нашите димящи трошляци сигурно чужденците ги гледат като паднали от Марс.