Група от 30 българи чака спасение на летище в Тел Авив

Общо сме 130 души, казва сънародничката ни Ирена Емилова
12 окт 2023 08:27, Нели Христова
103
Група от 30 българи чака спасение на летище в Тел Авив
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Израел остава много тревожна. Наши сънародници продължават опитите си да избягат от горещата зона на конфликта. Все повече полети се отменят, а чакащите евакуация се увеличават. Ирена Емилова живее от 20 години в Израел и е сред група наши сънародници, които искат да се приберат в България, но нямат възможност да го направят сами.  

"Има група от 30 души, която чака полет на летище "Бен Гурион" в Тел Авив. Общо сме 130 души. Останалите очакват да им се обадим, за да дойдат. Записани сме в посолството. Пуснаха един списък преди два дни и казаха, че ще ни се обадят. В сряда излетяха два полета, но никой не се свърза с нас. Единият полет е бил с много малко пътници на него, а на втория  - някакъв чартър, са допълнили някакви български пътници на него”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Ирена Емилова.

По думите ѝ хората нямали информация. "Говорихме с посолството. Но те казаха, че нямат информация за никакъв полет, който трябва да излети. Но ние чухме, че ще има такъв и затова дойдохме на летището, за да чакаме", посочи тя.

Ирена Емилова подчерта, че само първият полет, излетял от Израел към България, е бил с туристи. "Тук останахме само хора с двойно гражданство", категорична е сънародничката ни.

В момента на летището в Тел Авив има и деца, включително бебе. "На летище "Бен Гурион"  има представители на всякакви посолства, но български представител няма”, заяви Ирена.  И допълни, че се очаква след 24 часа аерогарата да бъде затворена за пет дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 30, българите винаги са разтваряли бузки за чужденци, и винаги са били злобни към своите си. И това ме дразни ужасно много! Лицемерие и злоба! Отвратителна комбинация!
31
1
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Преди бягаха от България като бити п...., сега бягат от Израел като изплашени п....
30
1
 
16
 
! Отговори
Shark преди 6 месеца
До 28. Така ли? Тогава защо градовете са пълни с украински коли и където и да идеш се чува руска реч (не знам защо говорят на руски, дори помежду си, но това е друга тема)? Да си заминават накъдето искат тогава, след като сме за спасение ние. Защо стоят тук?
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние да не сме на повикване. Да се оправят и да ходят в съседна държава и от там да се спасяват.
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 35...Абе *** нещатен ...кого ще изхранваш бе.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 33...Кого ще храниш бе...
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това , че някой идва с парите си да живее в България , не значи , че ние го спасяваме.Кого спасяваме.Жилище ли му даваме.Работа ли му даваме Храним ли го ????...Знаете ли онзи ден какво видях в държавната ни болница..Едно сиренце 20 гр. сутрин с две филийки без чай.Същото вечер.И това било от три години меню .За диабетно болни За сърдечно болни!?!?!?!?!Кого ще спасяваме????
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Виждам, *** враговете български са не само външни ...
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За заблудените русофили...В България никой не бяга.Никой не желае да остане е България.Дори украинците в началото масово идваха И като виждаха злощастната ни страна , си отиваха.Българина наистина има погрешна представа за страната си.Тук е дива корупция и беднотия.И никого не спасяваме.По скоро ние сме за спасение
23
0
 
2
 
! Отговори
24 преди 6 месеца
Аз за какви глворя, ти какво ми пишеш? Говорим за България и български граждани, бе за афганистанци, не за Ердоган и за бежанци, които ен са български граждани ... Моля, да се придържаш към тива в този разговор.
22
2
 
15
 
! Отговори
До 11 и 13 преди 6 месеца
Живеем си прекрасно. Градовете ни са хубави, безработицата ниска и няма много бедни хора. Имаме мир и не се скитаме немили-недраги по света. Ако не вярвате питайте израелските туристи, а те не са малко. А най-злобните коментари ги пишат именно нещастни мигранти като вас, които явно от скула нямат какво да правят. Виждам че мразите България, но виждам и че такива мразещи я като вас при всеки инцидент по света реват да бъдат върнати от държавата.
21
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Да не разчитат на безплатни полети с правителствения самолет.Не сме толкова богата държава." Ако не можем 500 човека да приберем, защотк не сме "толкова жогата страна", що за държава сме тогава?
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 24....Ти имаш грешна представа ..Авганистанци и араби само преминават транзит през България.Не очакват България да ги спаси.Дамо да те светна...В Турция има 2 милиона бежанци , които Ердоган изхранва....Ей това е спасение.А не твоето..На думи.
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 3 и 14 - А туристите и временно пребиваващите съши линпод ножа. Знам ви вас - за вас никой не е достоен з апомощ. Изкскванията ви винаги ше се изменят, самоби само друг да е чужд.
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Сигурен съм, че разгорещено. са коментирали колко лоша страна е България. Сега се молят на същата България да ги спаси.Извратени хора!" - Извратен си ти. Никой не напускаше България, защото времето другаде било по-хубаво. Забравойте гладът от ореди само 25 години!!!
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чета коментарите и осъзнавам, че трябва да минат още поне 1,2 поколения да се оправим. Старото българско мислене трябва да бъде изкоренено, а то ще стане, когато мрънкалниците и комплексарите си заминат. Не че няма и такива хора, които плюят България, но за вас в чужбина ли е, той е българофобпрости кратуни живеещи само да пишат коментари. Интересно ми е вие като сте в България как помагате държавата да се вдигне на крака, предполагам като просто работите за 1000 лв. Страшна помощ.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 21...По голяма тъпо* тия не измисли ли....
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 14...Ами правилно го каза Отиват да хранят чужди икономики защото на българската не вярват.На Пеевски и Доган ли да вярвам На Лиляна Павлова и Бойко Методиев от ГРАБ ли да вярвам.
14
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Да не чакат на летището.Фериботът до Кипър работи.Оттам самолети бол.Държавата има задължението да прибере туристите,които са с ограничени финансови възможности.Постоянно пребиваващите би трябвало да могат да си платят транспорта.Да не разчитат на безплатни полети с правителствения самолет.Не сме толкова богата държава.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато всичкото руснак, арабеск, мюсюл и бхарат не бъдат натикани обратно по пещерите, дупките и пустините няма да се оправи света.