От понеделник на КПП предупреждават шофьорите, че имат неплатени глоби

Това съобщи Николай Денков
3 дек 2023 20:20, Стела Стоянова
56
От понеделник на КПП предупреждават шофьорите, че имат неплатени глоби
Снимка БГНЕС, архив

От понеделник на всички гранични пунктове в страната ще се предупреждават водачите, които напускат страната, че имат неплатени глоби. Това съобщи в Шумен премиерът Николай Денков, който бе в града за среща с кмета Христо Христов. Според министър-председателя така не се нарушават правата на гражданите.

"Единственото изискване, което е поставено, е да се информират съответните водачи, пътуващи, че имат глоби и трябва да ги платят. Причината да се премине към тази акция е, че голяма част от глобите никога не се събират и това не е приемливо. Но няма изискване да се плащат. Сега водачите, част от тях са много съвестни и казват: "Аз искам веднага да си платя". И оттам има едно забавяне. И затова говорихме с колегите, през почивните дни да не се използва тази възможност, така че да не се получават големи натрупвания", добави акад. Денков, предаде БНР. Така от понеделник на всички гранични пунктове ще се информират шофьорите, които имат неплатени глоби.

За мярката се разбра, след като в събота на ГКПП Калотина се образува голяма опашка от коли. Някои от шофьорите пожелали да платят веднага. От МВР обаче уточниха, че гражданите не са длъжни да плащат санкциите на момента.

Това е втора мярка само в рамките на два месеца, за да бъдат накарани неизрядните шофьори да си платят глобите. От средата на октомври те са уведомявани чрез съобщение на електронната поща или по вайбър. Оказва се обаче, че събираемостта е едва 5%.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
тъпикрасив преди 5 месеца
а за чужденците кога
19
0
 
11
 
! Отговори
Qwerty преди 5 месеца
Значи за 20 лв. дълг към мобилен оператор могат да ти наложат запор на заплатата, ама държавата не може по същия начин да си организира събирането на глобите... Абсурдистан!!
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Премиерът Плъх защо спря да коментира чекмеджето на Тиквата?
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При наличие на 3 глоби към КАТ следва да се свалят регистрационни номера както е в много западни държави.
16
0
 
6
 
! Отговори
хаха преди 5 месеца
Защо по 10 глоби? Колко ще са, ако спазваш правилата? Между другото това е единственият начин да спрат да слагат камери - да спазваме правилата и всякакви технически средства да станат неефективни, защото няма да има кого да глобяват. УТОПИЯ нали, "не съм в ред" ... Ама това е пътят към РЕДА.
15
1
 
14
 
! Отговори
Митьо митничаря преди 5 месеца
Предупреждаваме ви, че ако не платите, няма да.мръднете оттук. Кой с каквото може - кеш, стока или в натура.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А защо чак на КПП? С това действие показват че вътре в държавата цари беззаконие.
13
3
 
9
 
! Отговори
?!? преди 5 месеца
Кокорестият нареди на Култористта да пълни бюджета с глоби от шофьорите, фирмите и длъжностите на НАП. А очилатия академик маже и лъже да мине по лесно. България е една добре крадена държава, само тогава, когато я крадем ние - Едно послание от ПП - Д Бъ
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пари доброволно НЕ давам! Докато минат всички процедури давността изтича и глобата пада. Какво съм виновен аз, че държавните институции не си вършат работата.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да но в Гърция не взимат по 200 евро пенсия, там глобиха веригите милиони а тук Асан *** гейчи не пипа Лукойл, моб. оператори, банките и модерната търговия а рекетира теб, плати си! Догодина всеки ще има по 10 глоби минимум, сигурно е камерите ще ви съдерат и без това съдраните ***!
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей,лигльовци,които винаги искате да минете метър.Имате късмет,че не живеете в Гърция.Там ще ви съдерат кожата за най-малкото нещо,а тук свободата сте я обърнали на слободия и всеки си прави каквото си иска.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Глоба досега не съм плащал. И връчени, и не връчени. Давността минава и дотам.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Уведомили, неуведомили, ще има да чакат плащане. Съдът каза: ако до 3 години държавата не си събере глобата, да пие една студена вода.
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хаковете на Асенчо да пълни бюджета като рекетира бедния българин, ЕС много добре му виждат мъките ама с хакове не става тъпо гейчи!
6
18
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 5 месеца
Абсолютно си прав.Или си плащаш веднага,или ти свалят номерата и прибират колата на платен паркинг и като си платиш глобата ти я връщат.Докато не се научим на ред няма да се оправим.
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Направо да плащат на КППто, и полицията като спира за проверка, или плащаш или свалят номерата.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кефи как кимизарниka е фалирал.Няма кинти за издръжка на стоте хиляди крадливи корумпирани трудоустроени морално разложени шуробадженакорушветчийски ceлuнчuта, около три милиарда лева.За въдене на бойковия хиликторат, около седем милиарда лева годишно за соцял. За издръжка на инджинерите на меркелица и всякакви други навлеци,били те украински,били те други.Най-добре е да не се издава смъртен акт на починал, докато родата му до девето коляно не си платят глобите, данъците и всякакви други дългове
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Връчват ти на място. Плащал, ако иска, ако не ти ги събират принудително. З а чужди шофьори връчване и плащане веднага на място. Защото те никога не плащат. Трябва да е както в Турция-нарушаваш и са те снимали след много кратко време глобата е в системата им и не може да минеш границата ако не платиш. Не виждам какво толкова сложно има да се въведе и тук за всички-и наши и чужди.
2
8
 
6
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Ке ме фанете за........ ===)))
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да си ги платят на границата и да ги пускат.Какъв е проблема?Щом имат пари да пътуват в чужбина,значи имат пари и за глобите.