Кремъл за ПСА: Това не демонтаж, това е разчленяването на българския народ!

Според Захарова в Европа ще почнат да вдигат паметници на Хитлер
Обновена: 20 дек 2023 16:01 | 20 дек 2023 15:58, Петър Бойчев
284
Кремъл за ПСА: Това не демонтаж, това е разчленяването на българския народ!
Снимка: БГНЕС

Това не е демонтаж на паметник, това е разчленяването на българския народ, заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде радио Sputnik.

Руските медии припомнят, че Административният съд в София е разпоредил да бъде прекратен демонтажът на Паметника на Съветската армия. Новината дойде часове, след като беше свалена последната част от най-високата фигура на паметника.

"Това е просто библейска история. Това не е история за демонтиране на паметник. Това е история за разчленяване на българския народ“, каза говорителката на руското МВнР. „Освен това хората са напълно откъснати от медиите... Единственото място, където все още могат да говорят в България, ако не броим кухните и пейките по входовете, е в социалните мрежи и те просто гръмнаха. Просто гръмнаха. Все пак това не е само принципен въпрос... Това е и паметта на семействата", отбеляза Мария Захарова. Шокът от събарянето на паметника може да е фактор, който да попречи на българския народ да изпадне в „летаргичен сън“, каза тя.

"Вероятно това страдание е единственият начин да не изпаднете в опасния сън на мразовита нощ, когато можете да замръзнете до смърт в съня си. Това страдание, според мен, има лечебен, животоспасяващ характер. Това не позволява на хората в България да потънат в летаргия", заяви Захарова.

Тя прогнозира, че "скоро в Европа ще започнат да издигат паметници на Хитлер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Панталей, конституция диктувана от Пеевски няма да изкара и година така или иначе.Тоя паметник обаче няма кой да го възстанови,те едни павета не могат да наредят та това.
186
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От кремля звучи "приятна музика" радост за ушите
185
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съборихте мавзолея, Паметника на ЧА, мъ - съборете храм паметник Александър Невски, партийния дом, ЦУМ, Президенството, Министерският съвет, паметника на цар Освободител и и тогава - когато остане една гола поляна, да ви видиме пред счупеното корито!
184
10
 
21
 
! Отговори
Панталей преди 4 месеца
Загубеният българин,не разбра,че свалянето на монумента бе само димка за пред очите му.Докато паметникът се демонтираше,и всички гляви и очи бяха насочени към него,в същото това време се извърши нечувано престъпление към държава и народ.Беше допуснато тайно да се измени Конституцията на България.Вече всеки един чужденец ще може да бъде депутат от вашият национален Парламент,и всеки един анадолски кюрд,и пиян руски ще може да ви управлява защитавайки чужди интвреси.Няма да има вече българи в Парл
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А нГЕЛе 191 Я дай линк към " казаното от Регън", че нещо хич не намирам подобни глупости които си съчиняваш
182
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега си спомням, че над Пловдив се извисява един Альоша. Какво ли още има по България, наследство от соца? Стотици, хиляди паметници? Дали някой има идея колко са?
181
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
гоооолема мъка е у нас дома цел месец ревеме с жената и децата, балдъзата, шурека и брат му за паметника, по цела нощ виеме на умрело целата къща
180
9
 
9
 
! Отговори
Аристократ Монархист преди 4 месеца
Не виждам драма тук! Комунисти/социалисти са го строили, и сега техните потомци наследници либерасти го демонтираха, от където дошло, там и отишло...
179
12
 
18
 
! Отговори
Киселяк преди 4 месеца
Захарова, не е никакво" разчленяване на българския народ", защото той няма нищо общо с вашата Съветска армия. Българският народ си има своя Българска армия със славна история, която между другото е пердашила и вашите казашки полкове в Добруджа. Така че, айде у лево!
178
9
 
16
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 4 месеца
Нацизма може да се върне по тези земи само под формата на либерализам - думи изречени от Президента Роналд Рейгън през 1988 г . И сега разбирам ,че е напълно прав. Знаейки че историята се повтаря аз съм напълно спокоен. Ще дойде реваншизма и всички нацЛиберали ще платят не само със собствения си живот но и със живота на всички техни последователи и близки както преди 80 г !!
177
12
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 4 месеца
Главата ти е разчленена другарки митрофанова а този съд със всичкия ли си е да спре демонтажа,не може да липсват документи бутай бутай м.о.ч.а
176
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е сега фашистите се на акаха.Следете как ще почнат да дават на заден и да хленчат за помирение и единство.
175
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Възмутително изказване от говорителката на Империята.
174
17
 
27
 
! Отговори
Един преди 4 месеца
Руснаците да си гледат себе си и тяхната УЖ специална операция. Да ни оставят веднъж за винаги , че заради тях живеем в пост соц мизерията , която ни заобикаля.
173
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съгласно документ от 5.12.2023г (Закон о федеральном бюджете на трехлетний период) ВВП России в 2023г ще е 149.95 трилиона рубли или $1.65 трилиона. Това са по $1650/144 = $11458 на човек, без да броим населението в окупираните територии. В България за 2023г БВП ще бъде 192 милиарда лева или $16233 на човек, или с цели 42% повече.Забележете, че тази година номиналния БВП на Русия ще е по-малък от този на Италия, Бразилия, Корея, Канада и Австралия ( с едва 25 милиона население).
172
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предлагам да се направи на мястото на Паметника безплатна тоалетна и всеки като минава от там..... няма значение какъв е ... да се изхожда безплатно! Това ще е в полза за българския народ понеже ще е първата Безплатна Тоалетна на Българска земя от 600 хиляди години!
171
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде сега да видим, българска съд ще осъдили хората позволили този вандализъм в едно с мин.председателя. това гнусотия и по Боково време нямаше, нищо че е еднокнижник.
170
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Aйge нeмa нyжga...
169
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи така ..... Предлагам: Паметника да остане непокътнат, даже и тия нарязани парчета да останат там и Българските Парламентажисти като излизат от зградата на Парламента, след изморителна дневана дискусия - работа, да отиват при паметника, да си слагат шапчиците по главите и да си бият главичките по Съветския Паметник и да се молят на Мойсей, Мохамед Аллаха с поглед към Мека и Москва!
168
7
 
17
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Рррррръъъъйййчч ха ха ха хааааАреее следва Альоша в Пловдив, чинията, Варна.Коня пред народното събрание. Направили го да гледа политиката ни , тоест да в контролира, това значи паметника срещу народното събрание.Сваляйте го долу.