Колко ще ни излезе почивката на море тази година?

Хотелиерите обещават да няма поскъпване
11 фев 2024 17:30, Нели Христова
73

Хотелиери и туроператори по морето уверяват, че това лято няма да има драстично увеличение на цените, въпреки повишението на средната работна заплата и инфлацията.

От бранша предвиждат, ако има завишение на цените на пакетите, то няма да надвишава 10 процента. Леглото в четири-звезден хотел ще струва от 80 до 120 лева на вечер. В същото време обаче се заговори, че ще има поскъпване на чадърите и шезлонгите, заради увеличението на концесионните такси от страна на държавата.

"Няма вдигане на цените, има точно обратното в момента. До началото на сезона има отстъпки между 30 % и 5% максимум стигат. Ние сме обявили нашите цени година по-рано. Няма уважаващ себе си хотелиер, който да започне да вдига цените точно сега. Точно обратното, ако има ранни записвания туристите плащат тези резервации и хотелиерите могат да работят с тези пари вместо да ползват кредитен ресурс", заяви хотелиерът Янчо Парушев.

"Увеличението на минималната работна заплата ще се отрази в някаква степен на туристическите предприятия, особено по отношение на летния туризъм. Основният разход са сезонните работници. Но в никакъв случай не можем да говорим за драстично увеличение. Колегите споделят, че в рамките на 5 и 10% ще се оскъпи, както хотелското настаняване, така и почивката на този етап", добави Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
16
 
6
 
! Отговори
Хотелиер от Созопол преди 2 месеца
Моите колеги и аз не сме обещавали да не увеличаваме цените. Няма как да не се увеличат с тази инфлация и поскъвпането на всичко. Увеличението ни няма да бъде по-голямо от 15-20% което е напълно нормално! Легловата ни база вече е заета на 45% за лятото и то с новите цени!
32
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нула. По БГ черноморие не ходя от 15 години.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Безплатно! Имаме приятели, които притежават хотел на морския бряг.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Техно феодал. Имаш въшки по главата само ха ха ха ха
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ми пука. Няма да ставам спонсор на мутроморието.
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е ако не заделите по 500лв за чуства и усещане за днешните жени между 20 и 30 годишна възраст не ходете по добре!
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отсега съм събрал 20,000лв за лятната почивка, направил съм си резервацията и чакам да стане Юли и да бягам в Гърция!
26
6
 
21
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 месеца
Ще ни излезе толкова , че няма да отидем на море ! Май изобщо няма да ходим никъде, защото сме за никъде с парите. Има едни 5 % българи ( деца и внуци на крадливите комунисти) , които ще демонстрират благоденствието си, но 95 % реални българи ще гладуват ! А още не е почнала скъпотията !!! Бензинът като стане 5 лв./л. и тока като "порасне" 5-6 пъти, тогава гледайте какви почивки ще правите, драги сънародници !
25
19
 
2
 
! Отговори
Техно феодал преди 2 месеца
За работната класа и бизнесмени има хотели, къщи и апартаменти за почивка на морето. Обикновените хора така и там почиват. За техно феодалите като мен, имаме частен остров където почиваме 24/7, яхти и неприлично красиви 18-19 годишни нимфетки.
24
3
 
27
 
! Отговори
Общ работник преди 2 месеца
В нашето семейство стана традиция, вече не помня колко години, да не харчим една стотинка на българското черноморие. И понеже сме бедни, па и стиснати, и можем да стигнем само до Северна Гърция, като търсим там къде да отседнем, полагаме огромни усилия да се убедим, че мястото за настаняване НЕ СЕ управлява от българи. Ей така, за всеки случай.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бaй KypтиАре нема нужда,направи ги 300 евро и може да дойдем да те гледаме докато се гърбиш.
22
7
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Ако трябва се подпомагайте ,но идете на Българското Черноморие !!! При никакъв случай не използувайте хотели и ресторанти. Навсякъде е позволено да си извадите газово котлонче и приготвите храна. Бъдете смели и изхвърлете от Нашата Българска Територия всички евреи от испански ,арменски,грузински, латиноамерикански,украински,руски,турски произход. Всеки от тях иска да остане ,за да роди на Българска земя ,а детето му получи Български паспорт.Вие сте бедни,а те богати Гаврете се с тях и ги изхвърл
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дефинирайте почивка - ото ходенете по морето лятото е нещо друго.
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко ли? На черноморието 0 лева щото няма дори да погледна натам. На Сандорини не знам,колкото толкова.
19
6
 
14
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Как пък ще и дам 5000 лв за няколко дни след миналото лято не заслужават нито хотелите хотели нито плажовете чисти а за морето мръсно виждам го с очите си а по телевизията ме заблуждават а за храната качеството и да не говорим Само пари искат но нищо не подобряват
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко да ми струва почивката,2-3000 евро за 7 дни в Гърция, Италия или Испания,както всяка година.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 16. Слънчув брег не е ли потънал вече от презастрояване ? Честно казано по-голяма дивотия от него няма, но то кой каквото му харесва. Ако са тръгнали "на море" за да висят по чалготеките и да се дрогират мястото е добро.
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никога не сме били перфектна дестинация, но поне до скоро почивките у нас бяха на добра цена.Последните години вече и за море и за ски, след сравняване на различни оферти, избираме... чужбина
15
6
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 2 месеца
Да 3000 долара месечно няма как да си позволи почивка човек, ще трябва да седи в София.
14
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На мен нищо няма да ми струва, защото съм роден и израстнал във Варна. Като Ви гледам малоумието-на слънчака Ви е мястото.